ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із зеленого часнику по-болгарськи

21 Травня 2019 р. Рута М'ята Гурман 4809
Салат із зеленого часнику хоч і простий, але дуже смачний!
Салат із зеленого часнику хоч і простий, але дуже смачний!

Ця страва урізноманітнить як повсякденне, так і святкове меню.

Не зважаючи на прохолодну погоду, що цього року все ще ніяк не бажає поступатися місцем теплу та сонечку, весна все ж потихенько-помаленько вступає у свої права, надані їй самою матінкою-природою! А разом із нею з'являється й перша городина, що значно урізноманітнює наше як повсякденне, так і святкове меню.
Однією з найперших городніх культур є зелений часник, з якого, не дивлячись на порівняно невисокий рівень споживацької затребуваності, насправді можна приготувати доволі широкий спектр страв: від легких закусок до поживних основних страв. І навіть заготовок про запас! От і я хочу запропонувати вашій увазі рецепт дуже простого салатика з зеленого часнику. Для його приготування використовую зелень часнику-самосійки, який невідомо звідки виріс по всьому городі. Та й добре, що виріс, адже попри всю простоту, ця страва неймовірно смачна!

Інгредієнти:
2 пучки зеленого часнику,

50 мл олії,

оцет,

сіль.

Приготування:
Обчистивши та помивши стебла зеленого часнику, нарізати їх шматками завдовжки 3-5 см і облити гарячою водою. Відцідивши воду, полити оцтом і дати постояти протягом 20-30 хвилин. Потім знову відцідити, посолити й заправити олією.

Смачного вам, любі друзі! :)

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую