ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Печінка по-китайськи з медом та імбиром

22 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3740
Печінка виходить ніжною, соковитою та немов солодкуватою.
Печінка виходить ніжною, соковитою та немов солодкуватою. Фото: автора

Пікантно й незвично, але соковито й дуже смачно!

Неабияк сподобалося поєднання «печінка-томат-соєвий соус-мед». Останній штрих – імбир! Кожен інгредієнт у цій страві на своєму місці. Всім тим, хто любить китайську кухню, присвячується!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500-600 г свинячої печінки,

1 велика цибулина (можна додати й трішки зеленої цибульки),

3-4 ст. л. соєвого соусу,

1 ст. л. томатної пасти,

1 ч. л. меду,

1 ч. л. меленого імбиру (я використовувала дрібно натертий свіжий корінь),

1 ч. л. солі,

2 зубки часнику,

5 ст. л. олії,

1 ст. л. крохмалю,

1 ч. л. паприки,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ:

Печінку помити й замочити на ніч. Зранку почистити від жовчних проток і плівочок, ще раз промити, нарізати смужками й трішки відбити (зручно перед цим накрити печінку харчовою плівкою або поліетиленовим пакетиком – так буде менше бруду на кухні).

Маринад: до крохмалю додати сіль, перець, подрібнений часник, паприку, імбир, 1 ст. л. олії, ретельно перемішати до однорідності.

Залити печінку маринадом, перемішати й залишити на 20-30 хвилин.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями (якщо використовуєте зелену – її теж подрібнити).

Соус: з’єднати соєвий соус, мед і томатну пасту, ретельно розмішати.

Розігріти сковорідку з олією, викласти печінку й обсмажити з обох боків.

Додати цибулю, перемішати й готувати все разом ще 2-3 хвилини.

Потім влити соус весь соус і додати 0,5 склянки курячого або овочевого бульйону (можна простої води). Закрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати на мінімальному вогні протягом 10-15 хвилин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вдруге я готувала цю страву з курячої печінки й результат був ще кращим! Вона вийшла ніжною-ніжною і немов солодкуватою. Ще один плюс – готуються курячі субпродукти набагато швидше. Їх не потрібно попередньо тривалий час замочувати та відбивати. Та й бульйон наприкінці можна не додавати, а тушкувати страву в соусі протягом 5-7 хвилин.

печінка, м`ясо та субпродукти, страви з печінки, печінка по-китайськи, печінка з медом та імбиром, китайська кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую