Гаряча тема:
- Війна
Неабияк сподобалося поєднання «печінка-томат-соєвий соус-мед». Останній штрих – імбир! Кожен інгредієнт у цій страві на своєму місці. Всім тим, хто любить китайську кухню, присвячується!
ІНГРЕДІЄНТИ:
500-600 г свинячої печінки,
1 велика цибулина (можна додати й трішки зеленої цибульки),
3-4 ст. л. соєвого соусу,
1 ст. л. томатної пасти,
1 ч. л. меду,
1 ч. л. меленого імбиру (я використовувала дрібно натертий свіжий корінь),
1 ч. л. солі,
2 зубки часнику,
5 ст. л. олії,
1 ст. л. крохмалю,
1 ч. л. паприки,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Печінку помити й замочити на ніч. Зранку почистити від жовчних проток і плівочок, ще раз промити, нарізати смужками й трішки відбити (зручно перед цим накрити печінку харчовою плівкою або поліетиленовим пакетиком – так буде менше бруду на кухні).
Маринад: до крохмалю додати сіль, перець, подрібнений часник, паприку, імбир, 1 ст. л. олії, ретельно перемішати до однорідності.
Залити печінку маринадом, перемішати й залишити на 20-30 хвилин.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями (якщо використовуєте зелену – її теж подрібнити).
Соус: з’єднати соєвий соус, мед і томатну пасту, ретельно розмішати.
Розігріти сковорідку з олією, викласти печінку й обсмажити з обох боків.
Додати цибулю, перемішати й готувати все разом ще 2-3 хвилини.
Потім влити соус весь соус і додати 0,5 склянки курячого або овочевого бульйону (можна простої води). Закрити кришкою, довести до кипіння і тушкувати на мінімальному вогні протягом 10-15 хвилин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: вдруге я готувала цю страву з курячої печінки й результат був ще кращим! Вона вийшла ніжною-ніжною і немов солодкуватою. Ще один плюс – готуються курячі субпродукти набагато швидше. Їх не потрібно попередньо тривалий час замочувати та відбивати. Та й бульйон наприкінці можна не додавати, а тушкувати страву в соусі протягом 5-7 хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: