clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
29 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 509

М’ясна запіканка з кабачковою начинкою

Якщо ви лінуєтеся формувати котлетки, то спробуйте робити їх у вигляді запіканок.
Якщо ви лінуєтеся формувати котлетки, то спробуйте робити їх у вигляді запіканок. Фото: автора

Без клопоту і зайвих рухів — і котлети, і гарнір!

Люблю котлети, бажання їх смажити з’являється все рідше. Краще цю страву запікати. Якщо ви лінуєтеся формувати котлетки, то спробуйте робити їх у вигляді запіканок. Так без клопоту та зайвих рухів матимете другу м’ясну страву, і гарнір.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для фаршу:

400 г м’ясного фаршу (свинина навпіл із яловичиною),

1 яйце,

1 цибулина,

2 сирі картоплини,

часник,

2 скибочки замоченого в молоці батона,

сіль,

суміш перців мелена,

хмелі-сунелі.

Для начинки:

1 морквина,

1 цибулина,

2 маленьких кабачки,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

цукор,

сіль.

Для заливки:

150 мл жирних вершків,

2 яйця,

паприка,

сушений часник,

мускатний горіх,

сіль,

суміш перців мелена.

Для посипання:

100 г будь-якого твердого сиру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати фарш з яйцем, тертою цибулею, замоченим батоном, сіллю та спеціями.

Додати натерту на тертці картоплю (як на деруни).

Ретельно все вимішати. Розділити на дві рівні частини.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, на дно викласти одну частину фаршу, розрівняти.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — півкружальцями. Спасерувати овочі на вершковому маслі з додаванням краплини олії.

Додати нарізаний півмісяцем кабачок. Посолити, поперчити, присмачити цукром.

Влити бальзамічний оцет і готувати все разом ще 2-3 хвилини.

Викласти овочеву начинку на шар із фаршем.

Для заливки всі інгредієнти змішати вінчиком до однорідності.

Половину суміші вилити зверху на овочі.

Зверху викласти другу частину фаршу й розрівняти.

Залити все зверху заливкою, яка залишилася. Посолити, поперчити.

Прикрити форму фольгою і поставити в духовку при 200ºС на 45 хвилин.

Потім фольгу зняти, притрусити все тертим сиром.

Потримати запіканку в духовці ще 15 хвилин.

Нарзіти порційно.

запіканка, м`ясо та субпродукти, м`ясна запіканка, кабачки, страви з фаршу

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Шпинатна лазанья з індичачим фаршем, кабачками та баклажанами
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 799
Ще один дуже смачний варіант славнозвісної італійської страви.
Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1172
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Сирна запіканка з курячим фаршем
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1021
Наша українська відповідь італійській лазаньї!
«Ледача» лазанья з лавашем
м`ясо та субпродукти, крупи та страви з борошна
Світлана ЯСЬКОВА 1653
Неймовірно смачна, ніжна, соковита й ситна страва, яка абсолютно не поступається своїй класичній «сестричці» із пастою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: