ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

М’ясна запіканка з кабачковою начинкою

29 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2152
Якщо ви лінуєтеся формувати котлетки, то спробуйте робити їх у вигляді запіканок.
Якщо ви лінуєтеся формувати котлетки, то спробуйте робити їх у вигляді запіканок. Фото: автора

Без клопоту і зайвих рухів — і котлети, і гарнір!

Люблю котлети, бажання їх смажити з’являється все рідше. Краще цю страву запікати. Якщо ви лінуєтеся формувати котлетки, то спробуйте робити їх у вигляді запіканок. Так без клопоту та зайвих рухів матимете другу м’ясну страву, і гарнір.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для фаршу:

400 г м’ясного фаршу (свинина навпіл із яловичиною),

1 яйце,

1 цибулина,

2 сирі картоплини,

часник,

2 скибочки замоченого в молоці батона,

сіль,

суміш перців мелена,

хмелі-сунелі.

Для начинки:

1 морквина,

1 цибулина,

2 маленьких кабачки,

1 ст. л. бальзамічного оцту,

цукор,

сіль.

Для заливки:

150 мл жирних вершків,

2 яйця,

паприка,

сушений часник,

мускатний горіх,

сіль,

суміш перців мелена.

Для посипання:

100 г будь-якого твердого сиру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Змішати фарш з яйцем, тертою цибулею, замоченим батоном, сіллю та спеціями.

Додати натерту на тертці картоплю (як на деруни).

Ретельно все вимішати. Розділити на дві рівні частини.

Форму для запікання змастити вершковим маслом, на дно викласти одну частину фаршу, розрівняти.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — півкружальцями. Спасерувати овочі на вершковому маслі з додаванням краплини олії.

Додати нарізаний півмісяцем кабачок. Посолити, поперчити, присмачити цукром.

Влити бальзамічний оцет і готувати все разом ще 2-3 хвилини.

Викласти овочеву начинку на шар із фаршем.

Для заливки всі інгредієнти змішати вінчиком до однорідності.

Половину суміші вилити зверху на овочі.

Зверху викласти другу частину фаршу й розрівняти.

Залити все зверху заливкою, яка залишилася. Посолити, поперчити.

Прикрити форму фольгою і поставити в духовку при 200ºС на 45 хвилин.

Потім фольгу зняти, притрусити все тертим сиром.

Потримати запіканку в духовці ще 15 хвилин.

Нарзіти порційно.

запіканка, м`ясо та субпродукти, м`ясна запіканка, кабачки, страви з фаршу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую