ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
21 Листопада, 2019

Салат «Київський» із курячими кнелями

30 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1186
Нічого складного в приготуванні цього салату немає. Все дуже просто, а виходить надзвичайно смачно та ситно.
Нічого складного в приготуванні цього салату немає. Все дуже просто, а виходить надзвичайно смачно та ситно. Фото: автора

За неймовірну легку текстуру та дієтичність кнелі називають «аристократичними котлетками».

Кнелі – це м’якенькі, ніжні фрикадельки, які формують за допомогою чайної ложечки, а не скачуються руками. За неймовірну легку текстуру та дієтичність їх ще називають «аристократичними котлетками». Нічого складного в приготуванні цього салату немає, все дуже просто. А виходить надзвичайно смачно та ситно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 середніх картоплини,

4 яйця,

3-4 невеликі мариновані огірки,

1 банка зеленого консервованого горошку,

сіль,

перець,

зелень петрушки та кропу,

зелена цибуля.

Кнелі:

200 г курячого філе,

1 ст. л. борошна,

1/2 склянки молока,

яєчний білок,

сіль,

перець,

карі.

Заправка:

4 ст. л. сметани,

0,5 ст. л. не гострої гірчиці («Діжонська», «Європейська»),

0,5 ст. л. лимонного соку,

сіль,

перець,

дрібка цукру,

1 ст. л. оливкової олії.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю відварити в «кожушку» до готовності, охолодити й почистити. Яйця зварити на круто, почистити. Нарізати картоплю, яйця і огірки дрібними кубиками, з зеленого горошку злити рідину. Зелень подрібнити. Все змішати, підсолити, поперчити.

Заправка: збити вінчиком всі інгредієнти. Полити салат заправкою за смаком, перемішати.

Кнелі: куряче філе двічі пропустити через м'ясорубку. Білок збити, додати до фаршу. Борошно змішати з молоком і тонкою цівкою влити в курячий фарш, постійно помішуючи. Збивати все разом до утворення пишної маси. Підсолити за смаком. Додати перець та карі.

В широкій каструлі закип'ятити воду. Чайною ложкою, змоченою у воді, набирати кнельну масу й опускати її в окріп. Варити 5-7 хвилин після спливання. Вийняти кнелі шумівкою і охолодити.

Салат викласти в салатник гіркою, прикрасити курячими кнелями і зеленню.

салати без майонезу, салати, салат, салат київський з курячими кнелями, кнелі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую