Гаряча тема:
- Війна
Кнелі – це м’якенькі, ніжні фрикадельки, які формують за допомогою чайної ложечки, а не скачуються руками. За неймовірну легку текстуру та дієтичність їх ще називають «аристократичними котлетками». Нічого складного в приготуванні цього салату немає, все дуже просто. А виходить надзвичайно смачно та ситно.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 середніх картоплини,
4 яйця,
3-4 невеликі мариновані огірки,
1 банка зеленого консервованого горошку,
сіль,
перець,
зелень петрушки та кропу,
зелена цибуля.
Кнелі:
200 г курячого філе,
1 ст. л. борошна,
1/2 склянки молока,
яєчний білок,
сіль,
перець,
карі.
Заправка:
4 ст. л. сметани,
0,5 ст. л. не гострої гірчиці («Діжонська», «Європейська»),
0,5 ст. л. лимонного соку,
сіль,
перець,
дрібка цукру,
1 ст. л. оливкової олії.
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю відварити в «кожушку» до готовності, охолодити й почистити. Яйця зварити на круто, почистити. Нарізати картоплю, яйця і огірки дрібними кубиками, з зеленого горошку злити рідину. Зелень подрібнити. Все змішати, підсолити, поперчити.
Заправка: збити вінчиком всі інгредієнти. Полити салат заправкою за смаком, перемішати.
Кнелі: куряче філе двічі пропустити через м'ясорубку. Білок збити, додати до фаршу. Борошно змішати з молоком і тонкою цівкою влити в курячий фарш, постійно помішуючи. Збивати все разом до утворення пишної маси. Підсолити за смаком. Додати перець та карі.
В широкій каструлі закип'ятити воду. Чайною ложкою, змоченою у воді, набирати кнельну масу й опускати її в окріп. Варити 5-7 хвилин після спливання. Вийняти кнелі шумівкою і охолодити.
Салат викласти в салатник гіркою, прикрасити курячими кнелями і зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: