clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
30 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 527

Салат «Київський» із курячими кнелями

Нічого складного в приготуванні цього салату немає. Все дуже просто, а виходить надзвичайно смачно та ситно.
Нічого складного в приготуванні цього салату немає. Все дуже просто, а виходить надзвичайно смачно та ситно. Фото: автора

За неймовірну легку текстуру та дієтичність кнелі називають «аристократичними котлетками».

Кнелі – це м’якенькі, ніжні фрикадельки, які формують за допомогою чайної ложечки, а не скачуються руками. За неймовірну легку текстуру та дієтичність їх ще називають «аристократичними котлетками». Нічого складного в приготуванні цього салату немає, все дуже просто. А виходить надзвичайно смачно та ситно.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 середніх картоплини,

4 яйця,

3-4 невеликі мариновані огірки,

1 банка зеленого консервованого горошку,

сіль,

перець,

зелень петрушки та кропу,

зелена цибуля.

Кнелі:

200 г курячого філе,

1 ст. л. борошна,

1/2 склянки молока,

яєчний білок,

сіль,

перець,

карі.

Заправка:

4 ст. л. сметани,

0,5 ст. л. не гострої гірчиці («Діжонська», «Європейська»),

0,5 ст. л. лимонного соку,

сіль,

перець,

дрібка цукру,

1 ст. л. оливкової олії.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю відварити в «кожушку» до готовності, охолодити й почистити. Яйця зварити на круто, почистити. Нарізати картоплю, яйця і огірки дрібними кубиками, з зеленого горошку злити рідину. Зелень подрібнити. Все змішати, підсолити, поперчити.

Заправка: збити вінчиком всі інгредієнти. Полити салат заправкою за смаком, перемішати.

Кнелі: куряче філе двічі пропустити через м'ясорубку. Білок збити, додати до фаршу. Борошно змішати з молоком і тонкою цівкою влити в курячий фарш, постійно помішуючи. Збивати все разом до утворення пишної маси. Підсолити за смаком. Додати перець та карі.

В широкій каструлі закип'ятити воду. Чайною ложкою, змоченою у воді, набирати кнельну масу й опускати її в окріп. Варити 5-7 хвилин після спливання. Вийняти кнелі шумівкою і охолодити.

Салат викласти в салатник гіркою, прикрасити курячими кнелями і зеленню.

салати без майонезу, салати, салат, салат київський з курячими кнелями, кнелі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат із малосольного лосося з «бородинськими» сухариками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1229
Смачний та корисний салатик, який прийде до смаку любителям червової рибки.
Кубинський салат з копченою куркою, авокадо та оливками
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1082
Копчена куряча грудка надає страві цікавого злегка димного післясмаку. В поєднанні з «горіховим» відтінком авокадо виходить неймовірно смачно!
Салат із редькою та гранатом (узбецька кухня)
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1788
Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий.
Салат «Сирні сердечка»

Світлана ЯСЬКОВА 1250
Цей м’ясний салатик смачний та ситний, тому цілком може бути основною самостійною стравою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: