clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
31 Травня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1270

Сирне печиво з шоколадом і горіхами

Чудовий баланс сирного тіста з солодкою шоколадно-горіховою начинкою!
Чудовий баланс сирного тіста з солодкою шоколадно-горіховою начинкою! Фото: автора

Печиво цікаве й оригінальне, з яскраво вираженим смаком сиру. До речі, з цього тіста вийдуть дуже смачні пиріжки із солоними начинками.

Дуже поважаю сирну випічку. Рецепт знайшла у своєму старому кулінарному зошиті, згадала як це смачно й із задоволенням спекла. Чудовий баланс сирного тіста з солодкою шоколадно-горіховою начинкою! З останньою можна експериментувати. Це можуть бути сухофрукти, іриски, варене згущене молоко або ягоди.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

350 г домашнього сиру,

1 яйце,

1 яєчний жовток,

120 г вершкового масла,

40 мл олії,

35 мл вершків 25-33% ожливо замінити на кефір чи сметану),

500 г борошна,

70 г цукру,

1 ч. л. розпушувача,

дрібка солі,

ванілін.

Начинка:

100 г чорного шоколаду,

100 г волоських горіхів.

Вихід 1,25 кг, 30-40 шт.

ПРИГОТУВАННЯ:

У чашу блендера покласти сир, яйце, жовток, цукор та ванілін.

Змішати до однорідності.

Вершкове масло розтопити, змішати з олією. Влити в тісто вершки та олійно-масляну суміш.

Ретельно збити міксером.

Сухі продукти змішати окремо. Потім просіяти до основної сирної маси. Поєднавши обидві суміші, замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і відправити у холодильник мінімум на півгодини.

Шоколад і горіхи порубати ножем, змішати (я використовувала шоколадні термостійкі краплі).

Тісто розділити на дві частини й одну покласти назад у холодильник.

Другу — розкачати завтовшки 0,5 см.

Вирізати кола за допомогою склянки (чи квадратної рамки для формування салатів).

На половину заготовок викласти по 1 ч. л. начинки.

Накрити зверху іншими заготовками.

Притиснути краї за допомогою виделки чи іншого зручного кухонного гаджета.

Викласти печиво на деко, дотримуючись відстані (вироби виростуть приблизно вдвічі).

Випікати 15-17 хвилин при 180ºС до легкого зарум'янювання (важливо не пересушити!)

Готове печиво охолодити на решітці й притрусити цукровою пудрою.



сирна випічка, печиво, сирне тісто, сирне печиво з шоколадом і горіхами, сир

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Різдвяний сирний штоллен – найсмачніший в світі кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1906
Це німецький класичний смаколик, який готують за 2-4 тижні до Різдва й витримують у прохолодному місці, щоб він набув свого традиційного приголомшливого смаку й аромату. При цьому він анітрохи не черствіє!
Сирні лакомки з вишнею
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 3906
Такі гарні апетитні кошики з ніжною сирно-вишневою начинкою кому завгодно піднімуть настрій.
Кіфлики по-закарпатськи з бананами та шоколадом — смачні пиріжечки із сирного тіста
печиво
Світлана ЯСЬКОВА 4806
В цьому рецепті дуже вдале тісто. Всі попередні мої варіації кіфликів були файні поки свіжі. Ці ж — мякенькі та розсипчасті і на другий, і на третій день.
Ватрушки з сиром та маком за 30 хвилин
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1153
Великий плюс цієї випічки в тому, що тісто в ній використовується сирне, без жодного яйця! При цьому воно пухке, немов пористе, з апетитною хрумкою скоринкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: