Гаряча тема:
- Війна
Дуже поважаю сирну випічку. Рецепт знайшла у своєму старому кулінарному зошиті, згадала як це смачно й із задоволенням спекла. Чудовий баланс сирного тіста з солодкою шоколадно-горіховою начинкою! З останньою можна експериментувати. Це можуть бути сухофрукти, іриски, варене згущене молоко або ягоди.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
350 г домашнього сиру,
1 яйце,
1 яєчний жовток,
120 г вершкового масла,
40 мл олії,
35 мл вершків 25-33% (можливо замінити на кефір чи сметану),
500 г борошна,
70 г цукру,
1 ч. л. розпушувача,
дрібка солі,
ванілін.
Начинка:
100 г чорного шоколаду,
100 г волоських горіхів.
Вихід 1,25 кг, 30-40 шт.
ПРИГОТУВАННЯ:
У чашу блендера покласти сир, яйце, жовток, цукор та ванілін.
Змішати до однорідності.
Вершкове масло розтопити, змішати з олією. Влити в тісто вершки та олійно-масляну суміш.
Ретельно збити міксером.
Сухі продукти змішати окремо. Потім просіяти до основної сирної маси. Поєднавши обидві суміші, замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і відправити у холодильник мінімум на півгодини.
Шоколад і горіхи порубати ножем, змішати (я використовувала шоколадні термостійкі краплі).
Тісто розділити на дві частини й одну покласти назад у холодильник.
Другу — розкачати завтовшки 0,5 см.
Вирізати кола за допомогою склянки (чи квадратної рамки для формування салатів).
На половину заготовок викласти по 1 ч. л. начинки.
Накрити зверху іншими заготовками.
Притиснути краї за допомогою виделки чи іншого зручного кухонного гаджета.
Викласти печиво на деко, дотримуючись відстані (вироби виростуть приблизно вдвічі).
Випікати 15-17 хвилин при 180ºС до легкого зарум'янювання (важливо не пересушити!)
Готове печиво охолодити на решітці й притрусити цукровою пудрою.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: