clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Червня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 851

Наливний пиріг «Ніжність» із молодою капустою

Пиріг чудово смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Пиріг чудово смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді. Фото: автора

Випічка — яка завжди виходить вдалою та смачною.

Мене цей пиріг привернув швидкістю приготування: тісто без дріжджів, відстоювати та розкачувати нічого не потрібно. Можна додавати як сметану, так і кефір. Начинка ж може бути будь-якою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тісто:

260 г вершкового масла,

400 мл сметани (15%),

2 яйця,

2 ст. л. цукру,

сіль на кінчику ножа,

1 ч. л. соди,

2 склянки борошна.

Начинка:

500-600 г тушкованої в сметані молодої капусти.

Для посипання:

підсмажений кунжут.

Форма: у мене квадратна роз’ємна 30 х 30 см.

ПРИГОТУВАННЯ:

Масло розтопити, додати сіль, цукор, сметану. Потім вибити яйця.

Просіяти борошно з содою істо виходить густішим, ніж на оладки).

Тушковану капусту охолодити, відкинути на сито, щоб позбутися зайвого соку (за бажанням можна додати ще трохи копченини або гриби).

Форму встелити пергаментом і змастити маслом. Присипати борошном або панірувальними сухарями.

Викласти на дно половину тіста, ретельно розрівняти.

Потім покласти рівним шаром всю начинку.

Зверху — тісто, яке залишилося.

Посипати пиріг зверху кунжутом.

Відправити в духовку приблизно на годину при 180ºС (готовність перевірити дерев’яною шпажкою).

Пиріг трішки охолодити та вийняти з форми.

Нарізати порційними шматками та можна подавати.

Чудово смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.

солона випічка, пиріг з капустою, солоні пироги, наливний пиріг ніжність, страви з молодою капустою, капуста, овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Піца-рулетики нашвидкуруч
закуски, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1433
Просто, швидко, соковито й дуже смачно!
Рибний бюджетний пиріг нашвидкуруч
риба та морепродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1648
Настільки легко готується, що ви самі здивуєтеся!
Секрети найсмачнішої домашньої шаурми: тонкощі приготування + рецепт
м`ясо та субпродукти, солона випічка, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 693
Цю страву ми звикли купувати на вулиці у спеціальних наметах. Проте куди безпечніше зробити її власноруч удома.
Класична дріжджова піца «як у піцерії»
солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 5996
Найважливішим для цієї шалено популярної в усьому світі італійської страви є рецептура й технологія розкачування.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: