Гаряча тема:
- Війна
Мене цей пиріг привернув швидкістю приготування: тісто без дріжджів, відстоювати та розкачувати нічого не потрібно. Можна додавати як сметану, так і кефір. Начинка ж може бути будь-якою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тісто:
260 г вершкового масла,
400 мл сметани (15%),
2 яйця,
2 ст. л. цукру,
сіль на кінчику ножа,
1 ч. л. соди,
2 склянки борошна.
Начинка:
500-600 г тушкованої в сметані молодої капусти.
Для посипання:
підсмажений кунжут.
Форма: у мене квадратна роз’ємна 30 х 30 см.
ПРИГОТУВАННЯ:
Масло розтопити, додати сіль, цукор, сметану. Потім вибити яйця.
Просіяти борошно з содою (тісто виходить густішим, ніж на оладки).
Тушковану капусту охолодити, відкинути на сито, щоб позбутися зайвого соку (за бажанням можна додати ще трохи копченини або гриби).
Форму встелити пергаментом і змастити маслом. Присипати борошном або панірувальними сухарями.
Викласти на дно половину тіста, ретельно розрівняти.
Потім покласти рівним шаром всю начинку.
Зверху — тісто, яке залишилося.
Посипати пиріг зверху кунжутом.
Відправити в духовку приблизно на годину при 180ºС (готовність перевірити дерев’яною шпажкою).
Пиріг трішки охолодити та вийняти з форми.
Нарізати порційними шматками та можна подавати.
Чудово смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: