ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Курка на молоці від Джеймі Олівера

9 Червня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2915
М’ясо, приготоване за цим рецептом, соковите, м'яке та лимонно-пряне, а соус – просто фантастичний!
М’ясо, приготоване за цим рецептом, соковите, м'яке та лимонно-пряне, а соус – просто фантастичний! Фото: автора

М’ясо, приготоване за цим рецептом, соковите, м'яке та лимонно-пряне, а соус – просто фантастичний!

Джеймі часто називають «кулінарним генієм», а все тому, що зі звичайних продуктів та за допомогою простих технік йому вдається створювати справжні шедеври. Я ж просто обожнюю цього британця! «Підсіла» на його кулінарні шоу, дивлюся вечорами замість серіалівJ  В одному з останніх знайшла цей рецепт. Курочка на молоці – шалено смачна!

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 курка вагою близько 1-1,5 кг (у мене цього разу крильця та гомілки),

куркума,

карі,

1 ст. л. ніжної діжонської гірчиці,

сіль, чорний мелений перець,

1 паличка кориці,

0,5 ч. л. сушеної шавлії (за бажанням),

цедра 1 лимона,

1 головка часнику (6-8 зубків),

400-500 мл молока,

70 г вершкового масла (в оригіналі 125 г).

ПРИГОТУВАННЯ:

Курятину розділити порційними шматочками, посолити, поперчити, присмачити спеціями. Покласти ложку гірчиці й ретельно натерти нею м’ясо. Залишити маринуватися на півгодини.

Обсмажити на олії, постійно перевертаючи, щоб курка стала золотавою зі всіх боків.

Як підсмажиться, перекласти на тарілку. Духовку розігріти до 200°С (режим «верх-низ»). Розчавити зубки часнику пласким боком ножа, викласти у керамічну чи скляну форму для запікання. 

На часник покласти обсмажені шматочки курки. 

Соус: на сковорідці у вас має залишитися трішки м’ясного соку після смаження курки. Це важливо, адже саме він надасть соусу особливого аромату, смаку і карамельного відтінку. Додати до нього вершкове масло, покласти паличку кориці та сушену шавлію.

Тонко нарізати лимонну цедру та покласти її у сковорідку.

Потім  влити молоко й довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.

Вилити соус до курятини у формі. Посолити та поперчити, якщо потрібно.

Накрити форму фольгою і запікати практично годину (смачні аромати вже за 15 хвилин почнуть «приваблювати» на кухню ваших рідних).

Вийняти курку з форми, а рідину, яка залишиться, перелити в чашу блендера. Ретельно збити все до однорідної консистенції (коли соус охолоне, він трішки загусне).

Подавати можна з будь-яким гарніром, або ж як самостійну страву.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для сервірування Олівер пропонує відокремити м'ясо від кісток та щедро полити його соусом. Я не відділяла. Шматочки мали такий апетитний вигляд та розкішну золотаву скоринку, що не хотілося псувати таку красу. Просто подала курочку із соусом. Останній, до речі, казковий. І це без перебільшення! Окремо такий нізащо не зробити!

курка в молоці, Джеймі Олівер, м`ясо та субпродукти, страви з курятини, курка, курятина, курка на молоці, рецепти Джеймі Олівера

Коментарі:

  Так  Ні, дякую