Гаряча тема:
- Війна
Джеймі часто називають «кулінарним генієм», а все тому, що зі звичайних продуктів та за допомогою простих технік йому вдається створювати справжні шедеври. Я ж просто обожнюю цього британця! «Підсіла» на його кулінарні шоу, дивлюся вечорами замість серіалівJ В одному з останніх знайшла цей рецепт. Курочка на молоці – шалено смачна!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 курка вагою близько 1-1,5 кг (у мене цього разу крильця та гомілки),
куркума,
карі,
1 ст. л. ніжної діжонської гірчиці,
сіль, чорний мелений перець,
1 паличка кориці,
0,5 ч. л. сушеної шавлії (за бажанням),
цедра 1 лимона,
1 головка часнику (6-8 зубків),
400-500 мл молока,
70 г вершкового масла (в оригіналі 125 г).
ПРИГОТУВАННЯ:
Курятину розділити порційними шматочками, посолити, поперчити, присмачити спеціями. Покласти ложку гірчиці й ретельно натерти нею м’ясо. Залишити маринуватися на півгодини.
Обсмажити на олії, постійно перевертаючи, щоб курка стала золотавою зі всіх боків.
Як підсмажиться, перекласти на тарілку. Духовку розігріти до 200°С (режим «верх-низ»). Розчавити зубки часнику пласким боком ножа, викласти у керамічну чи скляну форму для запікання.
На часник покласти обсмажені шматочки курки.
Соус: на сковорідці у вас має залишитися трішки м’ясного соку після смаження курки. Це важливо, адже саме він надасть соусу особливого аромату, смаку і карамельного відтінку. Додати до нього вершкове масло, покласти паличку кориці та сушену шавлію.
Тонко нарізати лимонну цедру та покласти її у сковорідку.
Потім влити молоко й довести суміш до кипіння, постійно помішуючи.
Вилити соус до курятини у формі. Посолити та поперчити, якщо потрібно.
Накрити форму фольгою і запікати практично годину (смачні аромати вже за 15 хвилин почнуть «приваблювати» на кухню ваших рідних).
Вийняти курку з форми, а рідину, яка залишиться, перелити в чашу блендера. Ретельно збити все до однорідної консистенції (коли соус охолоне, він трішки загусне).
Подавати можна з будь-яким гарніром, або ж як самостійну страву.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для сервірування Олівер пропонує відокремити м'ясо від кісток та щедро полити його соусом. Я не відділяла. Шматочки мали такий апетитний вигляд та розкішну золотаву скоринку, що не хотілося псувати таку красу. Просто подала курочку із соусом. Останній, до речі, казковий. І це без перебільшення! Окремо такий нізащо не зробити!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: