ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Салат із пареного часнику по-болгарськи

17 Червня 2019 р. Рута М'ята Гурман 2845
Часникові стрілки - продукт невибагливий, проте з нього виходять неймовірно смачні салати!
Часникові стрілки - продукт невибагливий, проте з нього виходять неймовірно смачні салати!

Ще одна проста, але дуже смачна страва з часникових стрілок!

Нещодавно ділилася з вами нескладним перевіреним на власній практиці рецептом приготування салату із зеленого часнику по-болгарському. Невдовзі після цього мені знову пощастило роздобути невеличкий пучечок молодого"здичавілого" зеленого часнику. І знову постало питання: що цього разу з нього можна приготувати? Звісно, можна було б особливо не заморочуватися, й знову зробити вже знайомий салатик (який, до речі, попри всю його простоту, був дуже смачним!), втім, із застосуванням такого доволі рідкісного, хоч і невибагливого, продукту мені хотілось випробувати нові рецепти. Тож стала шукати щось новеньке на цю тему. І таки знайшла! В тій же самій кулінарній книжці, що й попередній салат, ще одну простесеньку страву із зеленого часнику, схожу на попередню не лише назвою, але й набором складових і способом приготування! :)) Водночас відмінності між ними все ж таки є...

Інгредієнти:
Часник зелений - 2 пучки;

вода підсолена - 2 скл.;

оцет - 3 ч.л.;

олія - 3 ст.л.;

сіль.

Приготування:
Почищений часник разом зі стеблами порізати шматочками завдовжки 4-5 см, скласти в салатницю та залити підсоленим окропом. Через 5 хвилин зцідити воду (її можна використати для супу чи соусу), а часник залити заправкою з оцту (оцет можна замінити процідженим крізь марлю кислим молоком), олії та солі. Поставити на годину в холодне місце. Після цього можна подавати до столу. 

Сказати однозначно, який саме із двох салатів смачніший, я не можу. Як на мене, обидва вони смакують приблизно однаково, проте кожен - цікавий по-своєму. Ви ж маєте нагоду провести власний"порівняльний аналіз", приготувавши обидві страви й оцінивши їх на свій смак. Але покваптеся: сезон часникової зелені триватиме ще зовсім недовго!

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую