Гаряча тема:
- Війна
Нещодавно ділилася з вами нескладним перевіреним на власній практиці рецептом приготування салату із зеленого часнику по-болгарському. Невдовзі після цього мені знову пощастило роздобути невеличкий пучечок молодого"здичавілого" зеленого часнику. І знову постало питання: що цього разу з нього можна приготувати? Звісно, можна було б особливо не заморочуватися, й знову зробити вже знайомий салатик (який, до речі, попри всю його простоту, був дуже смачним!), втім, із застосуванням такого доволі рідкісного, хоч і невибагливого, продукту мені хотілось випробувати нові рецепти. Тож стала шукати щось новеньке на цю тему. І таки знайшла! В тій же самій кулінарній книжці, що й попередній салат, ще одну простесеньку страву із зеленого часнику, схожу на попередню не лише назвою, але й набором складових і способом приготування! :)) Водночас відмінності між ними все ж таки є...
Інгредієнти:
Часник зелений - 2 пучки;
вода підсолена - 2 скл.;
оцет - 3 ч.л.;
олія - 3 ст.л.;
сіль.
Приготування:
Почищений часник разом зі стеблами порізати шматочками завдовжки 4-5 см, скласти в салатницю та залити підсоленим окропом. Через 5 хвилин зцідити воду (її можна використати для супу чи соусу), а часник залити заправкою з оцту (оцет можна замінити процідженим крізь марлю кислим молоком), олії та солі. Поставити на годину в холодне місце. Після цього можна подавати до столу.
Сказати однозначно, який саме із двох салатів смачніший, я не можу. Як на мене, обидва вони смакують приблизно однаково, проте кожен - цікавий по-своєму. Ви ж маєте нагоду провести власний"порівняльний аналіз", приготувавши обидві страви й оцінивши їх на свій смак. Але покваптеся: сезон часникової зелені триватиме ще зовсім недовго!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: