clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Червня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 807

Салат «Смарагдовий» зі щавлем, ківі та яблуком

Салатик дуже смачний та неймовірно легкий, свіжо-кисло-солодкий, кислота щавлю абсолютно не відчувається, а смак виходить збалансованим.
Салатик дуже смачний та неймовірно легкий, свіжо-кисло-солодкий, кислота щавлю абсолютно не відчувається, а смак виходить збалансованим. Фото: автора

Кислота щавлю практично не відчувається, смак страви цікавий та збалансований.

Раніше я не була великим прихильником щавлю й використовувала його лише для приготування зеленого борщу. Тому спочатку до цього рецепту поставилася із підозрою та сумнівами, а потім все ж таки, вирішила ризикнути. Салатик вийшов дуже смачним й неймовірно легким, свіжо-кисло-солодким. Кислота щавлю практично не відчувається, смак салату дуже збалансований. Для мене ця страва — нове гастрономічне відкриття!

ІНГРЕДІЄНТИ:
1 невеличкий пучок щавлю,

3 зелених яблука (краще брати солодкі сорти, у мене «Голден Делішес»),

жменя родзинок,

2 ківі (обирайте м’які стиглі плоди, щоб були солодкі, а не кислі),

50 г насіння соняшника (підсушити на сковорідці),

кріп,

петрушка.


Заправка:

зубок часнику,

2 ст. л. оливкової олії,

1 ч. л. гірчиці «Французька» в зернах,

1 ч. л. меду,

сіль,

суміш перців мелена.

ПРИГОТУВАННЯ: 
Яблука помити, видалити серцевинку (шкірку не зрізати!). Ківі почистити від шкірки.

Петрушку та кріп подрібнити. Щавель помити та нарізати не надто дрібно.

Підготовлені інгредієнти з'єднати, додати соняшникове насіння, перемішати.

Для заправки: з'єднати всі складові. Полити нею салат, ще раз все ретельно перемішати, дати постояти 2-3 хвилини, щоб листя щавлю стало м'якшим та «віддало» салату кислоту.  Подавати можна як у великому салатнику, так і порційно.



ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коли жодної крихти салату вже не залишилося, я згадала, що абсолютно забула про родзинки. Наступного разу обов’язково спробую виправити цей недолік. Уже уявляю, яка це буде смакота!

салати без майонезу, салат, салати, салат смарагдовий зі щавлем ківі та яблуком, пісні салати, вітамінні салати

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Теплий грибний салат із волоськими горіхами та чорносливом
салати, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2588
Соковитий, легкий, практично дієтичний!
Салат із редискою, молодою картоплею та бринзою
салати
Світлана ЯСЬКОВА 792
Дуже смачний літній вітамінний салатик.
Салат із редькою та гранатом (узбецька кухня)
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 1935
Салат багатий на вітаміни, дуже соковитий та легкий.
Пісний скандинавський салат з оселедцем та яблуками
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 2538
В Скандинавії це одна з найулюбленіших закусок на святковому столі
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: