Гаряча тема:
- Війна
Раніше я не була великим прихильником щавлю й використовувала його лише для приготування зеленого борщу. Тому спочатку до цього рецепту поставилася із підозрою та сумнівами, а потім все ж таки, вирішила ризикнути. Салатик вийшов дуже смачним й неймовірно легким, свіжо-кисло-солодким. Кислота щавлю практично не відчувається, смак салату дуже збалансований. Для мене ця страва — нове гастрономічне відкриття!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 невеличкий пучок щавлю,
3 зелених яблука (краще брати солодкі сорти, у мене «Голден Делішес»),
жменя родзинок,
2 ківі (обирайте м’які стиглі плоди, щоб були солодкі, а не кислі),
50 г насіння соняшника (підсушити на сковорідці),
кріп,
петрушка.
Заправка:
зубок часнику,
2 ст. л. оливкової олії,
1 ч. л. гірчиці «Французька» в зернах,
1 ч. л. меду,
сіль,
суміш перців мелена.
ПРИГОТУВАННЯ:
Яблука помити, видалити серцевинку (шкірку не зрізати!). Ківі почистити від шкірки.
Петрушку та кріп подрібнити. Щавель помити та нарізати не надто дрібно.
Підготовлені інгредієнти з'єднати, додати соняшникове насіння, перемішати.
Для заправки: з'єднати всі складові. Полити нею салат, ще раз все ретельно перемішати, дати постояти 2-3 хвилини, щоб листя щавлю стало м'якшим та «віддало» салату кислоту. Подавати можна як у великому салатнику, так і порційно.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: коли жодної крихти салату вже не залишилося, я згадала, що абсолютно забула про родзинки. Наступного разу обов’язково спробую виправити цей недолік. Уже уявляю, яка це буде смакота!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: