Гаряча тема:
- Війна
Спробуйте запекти молоду картоплю в духовці, але не просто запекти, а приготувати її в рукаві із часниковим соусом. Така картопелька вирізняється багатим смаком та неймовірним ароматом, адже всі інгредієнти насичуються соками одне одного. І головне — проза життя — вам не доведеться мити деко або форму.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг молодої картоплі (середньої та дрібної),
2-3 зубки часнику,
3 ст. л. олії,
зелень (кріп, петрушка),
зелена цибуля,
приправа для картоплі,
сіль.
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю почистити, помити, обсушити й перекласти у велику миску (якщо вона велика, її слід розрізати на частини). Часник почистити й пропустити через прес. Зелень промити й дрібно посікти.
Для соусу: в окремій ємності змішати олію, часник, зелень, приправу для картоплі, сіль за смаком.
Отриманим маринадом полити картоплю і все ретельно перемішати.
У рукав для запікання перекласти підготовлену картоплю разом із соусом, зав'язати його з обох боків. Зробити декілька проколів зубочисткою, щоб виходила пара. Розмістити на деко й поставити в попередньо розігріту до 200ºС духовку.
Запікати картоплю близько години (для того, щоб перевірити готовність, проштрикніть бульби виделкою або ножем просто через пакет). Якщо картопля готова, вимкнути духовку й дати постояти 10 хвилин.
Вийняти картоплю з рукава й падати з будь-яким м'ясом, рибою або птицею.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: