clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
19 Червня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1097

Молода картопля в рукаві

Така картопелька вирізняється багатим смаком та неймовірним ароматом, адже всі інгредієнти насичуються соками одне одного.
Така картопелька вирізняється багатим смаком та неймовірним ароматом, адже всі інгредієнти насичуються соками одне одного. Фото: автора

Процедура приготування дуже проста, жодних складнощів немає, проте смак... словами не передати!

Спробуйте запекти молоду картоплю в духовці, але не просто запекти, а приготувати її в рукаві із часниковим соусом. Така картопелька вирізняється багатим смаком та неймовірним ароматом, адже всі інгредієнти насичуються соками одне одного. І головне — проза життя — вам не доведеться мити деко або форму.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг молодої картоплі (середньої та дрібної),

2-3 зубки часнику,

3 ст. л. олії,

зелень (кріп, петрушка),

зелена цибуля,

приправа для картоплі,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю почистити, помити, обсушити й перекласти у велику миску (якщо вона велика, її слід розрізати на частини). Часник почистити й пропустити через прес. Зелень промити й дрібно посікти.

Для соусу: в окремій ємності змішати олію, часник, зелень, приправу для картоплі, сіль за смаком.

Отриманим маринадом полити картоплю і все ретельно перемішати.

У рукав для запікання перекласти підготовлену картоплю разом із соусом,  зав'язати його з обох боків. Зробити декілька проколів зубочисткою, щоб виходила пара. Розмістити на деко й поставити в попередньо розігріту до 200ºС духовку.

Запікати картоплю близько години (для того, щоб перевірити готовність, проштрикніть бульби виделкою або ножем просто через пакет). Якщо картопля готова, вимкнути духовку й дати постояти 10 хвилин.

Вийняти картоплю з рукава й падати з будь-яким м'ясом, рибою або птицею.

страви в рукаві, овочеві страви, молода картопля в рукаві, молода картопля, страви з молодої картоплі, рукав для запікання

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

М’ясо у вині з грушами та курагою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1580
На столі ця страва виглядає дуже виграшно й красиво, а на смак вона надзвичайно смачна й соковита! Незважаючи на сумнівне ставлення гостей до фруктів із м'ясом – з'їли вони все до останнього шматочка!
Хребти лосося, запечені в рукаві — смачно та дешево!
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 8324
Бюджетна, але дуже смачна страва нашвидкоруч!
Псевдо-шашлик у духовці – смакота без мангалу та диму
м`ясо та субпродукти, пікнік
Світлана ЯСЬКОВА 4098
Нітрохи не гірший за свого «побратима», підсмаженого на багатті.
Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1901
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: