ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

ТОП-10 малосольних огірків у пакеті за 5 хвилин

4 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 68700
Зазвичай, малосольними огірки стають лише через два-три дні, але певні маленькі хитрощі значно прискорюють цей процес.
Зазвичай, малосольними огірки стають лише через два-три дні, але певні маленькі хитрощі значно прискорюють цей процес. Фото: автора

Солі в них небагато, зеленці залишаються хрусткими та зберігають насичений яскравий смарагдовий колір, а велика кількість пряних трав і спецій урізноманітнює звичний смак улюбленого різносолу.

Головна перевага всіх цих рецептів – готувати такі соління буквально 5 хвилин! Потім ще деякий час у холодильнику і на вашому столі найсмачніша літня закуска! В цій підбірці зібрано варіанти приготування малосольних огірків у пакеті без розсолу. Зазвичай, солити зеленці до повної готовності доводиться два-три дні. Але вищезгадана маленька хитрість значно прискорює цей процес і дає змогу отримати бажаний продукт уже за декілька хвилин\годин. До того ж, вам не доведеться «заморочуватися» з водою і зайвим брудним посудом! Сподіваюся, що бодай один із цих рецептів поповнить вашу кулінарну скарбничку. За 5 хвилин огірки, звісно, не просоляться, однак можна прискорити цей процес, розрізавши їх уздовж на 4 частини чи подрібнивши кружальцями. Час приготування в цьому випадку слід зменшити до 30 хвилин.

Експрес-огірочки з м'ятними листочками

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ч. л. солі,

1 пучок кропу,

1-2 головки часнику середнього розміру (орієнтуйтеся на свій смак),

5 горошин запашного перцю,

2-5 листочків м'яти.

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки помити, обсушити, відрізати «хвостики» й подрібнити кружальцями (або розрізати на 4 частини). Кріп і м'яту посікти ножем. Часник вичавити через подрібнювач. У пакет зі стрічкою-застібкою (зіп-пакет) скласти огірки, додати сіль, перець, часник і зелень. Акуратно перемішати, щільно зав'язати пакет і поставити в холодильник на пів години. Для рівномірного просолювання час від часу струшувати огірки в пакеті.

Малосольні огірки з оцтом, олією та кунжутом

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свіжих огірків,

0,5 ст. л. солі,

пів головки часнику,

1,5-2 ст. л. оцту,

3-4 ст. л. рафінованої олії,

насіння коріандру,

кунжут,

мелений перець (за смаком).

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки помити й нарізати четвертинками.

Часник подрібнити тонкими пластинками. З’єднати підготовлені складові в мисці. До овочів додати сіль, оцет і спеції. Олію нагріти, додати кунжут, швидко перемішати й вилити на огірки. Скласти все у пакет (краще щільний із застібкою), застебнути чи зав’язати його, кілька разів струсити вміст, щоб все рівномірно розподілилося. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин (проте, чим довше огірочки настоюватимуться, тим більше просочаться маринадом і будуть ще смачнішими!).

Огірки з базиліком і часником

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г огірків,

0,5 головки молодого часнику,

2 гілочки базиліку,

5 гілочок кропу,

1 ч. л. солі з гіркою,

3 горошини запашного перцю,

6 горошин чорного перцю.

ПРИГОТУВАННЯ:

Свіжу зелень кропу та базиліку посікти ножем та скласти в щільний поліетиленовий зіп-пакет. Додати дрібно нарізаний часник. Підготувати до засолювання огірки: дрібні – проштрикнути в декількох місцях зубочисткою, великі – розрізати навпіл. Горошини перців розчавити за допомогою леза широкого ножа і висипати у пакет на огірки разом із сіллю. Випустивши повітря, застебнути, кілька разів струсити вміст, щоб інгредієнти перемішалися. Поставити в холодне місце на 2-3 години.

«Швидкі» огірки з цедрою лимона, кропом та м'ятою

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

0,5 лимона,

4-5 гілочок м'яти,

1 пучок зелені кропу,

4 горошин чорного перцю,

2 горошини запашного перцю,

1,5 ст. л. солі,

1 ст. л. цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Перетерти цукор, сіль і перець. Лимон помити, зняти за допомогою дрібної тертки цедру. Перемішати її з перцем і сіллю. З лимона вичавити сік. М'яту подрібнити не надто дрібно, приблизно так:

В огірків видалити кінчики й розрізати на 4 частини. Додати вичавлений крізь прес часник та подрібнений кріп. З’єднати овочі із сумішшю перцю з сіллю, цукром і цедрою.

Скласти все у пакет, перемішати. Через 30 хвилин можна пригощатися смачними малосольними огірочками.

Огірки "Смарагд" із зеленою цибулею, кропом і петрушкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

20 свіжих огірків,

100 г зеленої цибулі,

100 г кропу,

100 г петрушки,

4 зубки часнику,

1 ст. л. солі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Підготовлені огірки (помити, обсушити) покласти в щільний поліетиленовий пакет. Дрібно нарізати зелень, додати до неї сіль і ретельно перемішати. Цю суміш додати в пакет з огірками, щільно зав'язати й ретельно потрусити. Відправити на 6-8 годин в холодильник. Час від часу вміст пакету струшувати.

Огірочки малосольні з цукром та насінням кропу

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ст. л. солі,

1,5 ч. л. цукру,

1 ч. л. насіння кропу,

2-3 зубки часнику,

1 лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

В огірків зрізати кінчики й скласти в щільний поліетиленовий пакет разом з іншими інгредієнтами. Ретельно струсити та поставити в холодильник мінімум на 3 години. За цей час пакет ще кілька разів струшувати, щоб огірки рівномірно промаринувалися.

Експрес-огірки з гірчицею

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ст. л. солі,

2-3 зубки часнику,

2 ч. л. меленого коріандру,

зелень петрушки та кропу,

суміш перців мелена,

1 ст. л. сухої гірчиці.

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки ретельно помити, відрізати кінчики, а потім розрізати плоди на 4 частини. Змішати їх із сіллю, подрібненим часником, зеленню та іншими прянощами.

Додати суху гірчицю.

Ретельно перемішати та скласти у щільний целофановий зіп-пакет. Застібнути та інтенсивно струсити. Через 40-60 хвилин огірочки будуть готовими до споживання.

Огірки з листям хрону та кмином

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 невеликий пучок зеленини (суцвіття кропу, свіжі листки хрону, листя смородини та вишні),

3 зубки часнику,

1 ст. л. солі,

1 ч. л. кмину.

ПРИГОТУВАННЯ:

Кріп і листя ретельно помити та порвати їх руками. Скласти в пакет. Огірки помити, обрізати в них «хвостики» (можна не обрізати, а наколоти зобочисткою) й теж відправити у пакет. Часник пропустити через прес, а насіння кмину розім’яти товкачем у ступці. Додати до огірків сіль, кмин і часник, щільно зав'язати та інтенсивно потрусити, щоб всі інгредієнти перемішалися. Відправити пакет у холодильник на годину.

Пікантні малосольні огірки з паприкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ст. л. солі,

1 головка молодого часнику,

1 пучок кропу,

1 ч. л. солодкої паприки,

кілька гілочок орегано (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Відрізати в огірків кінчики, а самі плоди розрізати на 4 частини. Посипати їх сіллю та подрібненим кропом. Додати інші спеції, попередньо їх подрібнивши, та паприку.

Скласти в пакет, щільно зав'язати пакети й ретельно потрусити. Дати постояти заготовці 1-2 години в холодильнику. Протягом цього часу кілька разів струшувати для рівномірного просолювання.

Огірки малосольні з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

2 кислих яблука середнього розміру,

10 горошин чорного перцю,

1 невелика головка часнику,

10 листочків смородини,

3 вишневих листки,

по 1 пучку кропу та петрушки,

3 ст. л. солі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Підготовлені для засолювання огірки наколоти зубочисткою або виделкою, щоб вони швидше стали малосольними. Після цього скласти плоди в поліетиленовий пакет. Зверху посипати їх сіллю і спеціями. Туди ж покласти яблука, нарізані часточками, зав’язати. Інтенсивно струсити кілька разів, щоб все добре перемішалося. Залишити при кімнатній температурі на 4-5 годин.

 

малосольні огірки, огірки, ТОП, кулінарні рейтинги, порадник, закуски, домашні заготовки, закуска, овочеві страви

Коментарі:

  Так  Ні, дякую