clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 2895

ТОП-10 малосольних огірків у пакеті за 5 хвилин

Зазвичай, малосольними огірки стають лише через два-три дні, але певні маленькі хитрощі значно прискорюють цей процес.
Зазвичай, малосольними огірки стають лише через два-три дні, але певні маленькі хитрощі значно прискорюють цей процес. Фото: автора

Солі в них небагато, зеленці залишаються хрусткими та зберігають насичений яскравий смарагдовий колір, а велика кількість пряних трав і спецій урізноманітнює звичний смак улюбленого різносолу.

Головна перевага всіх цих рецептів – готувати такі соління буквально 5 хвилин! Потім ще деякий час у холодильнику і на вашому столі найсмачніша літня закуска! В цій підбірці зібрано варіанти приготування малосольних огірків у пакеті без розсолу. Зазвичай, солити зеленці до повної готовності доводиться два-три дні. Але вищезгадана маленька хитрість значно прискорює цей процес і дає змогу отримати бажаний продукт уже за декілька хвилин\годин. До того ж, вам не доведеться «заморочуватися» з водою і зайвим брудним посудом! Сподіваюся, що бодай один із цих рецептів поповнить вашу кулінарну скарбничку. За 5 хвилин огірки, звісно, не просоляться, однак можна прискорити цей процес, розрізавши їх уздовж на 4 частини чи подрібнивши кружальцями. Час приготування в цьому випадку слід зменшити до 30 хвилин.

Експрес-огірочки з м'ятними листочками

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ч. л. солі,

1 пучок кропу,

1-2 головки часнику середнього розміру (орієнтуйтеся на свій смак),

5 горошин запашного перцю,

2-5 листочків м'яти.

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки помити, обсушити, відрізати «хвостики» й подрібнити кружальцями (або розрізати на 4 частини). Кріп і м'яту посікти ножем. Часник вичавити через подрібнювач. У пакет зі стрічкою-застібкою (зіп-пакет) скласти огірки, додати сіль, перець, часник і зелень. Акуратно перемішати, щільно зав'язати пакет і поставити в холодильник на пів години. Для рівномірного просолювання час від часу струшувати огірки в пакеті.

Малосольні огірки з оцтом, олією та кунжутом

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свіжих огірків,

0,5 ст. л. солі,

пів головки часнику,

1,5-2 ст. л. оцту,

3-4 ст. л. рафінованої олії,

насіння коріандру,

кунжут,

мелений перець (за смаком).

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки помити й нарізати четвертинками.

Часник подрібнити тонкими пластинками. З’єднати підготовлені складові в мисці. До овочів додати сіль, оцет і спеції. Олію нагріти, додати кунжут, швидко перемішати й вилити на огірки. Скласти все у пакет (краще щільний із застібкою), застебнути чи зав’язати його, кілька разів струсити вміст, щоб все рівномірно розподілилося. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин (проте, чим довше огірочки настоюватимуться, тим більше просочаться маринадом і будуть ще смачнішими!).

Огірки з базиліком і часником

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г огірків,

0,5 головки молодого часнику,

2 гілочки базиліку,

5 гілочок кропу,

1 ч. л. солі з гіркою,

3 горошини запашного перцю,

6 горошин чорного перцю.

ПРИГОТУВАННЯ:

Свіжу зелень кропу та базиліку посікти ножем та скласти в щільний поліетиленовий зіп-пакет. Додати дрібно нарізаний часник. Підготувати до засолювання огірки: дрібні – проштрикнути в декількох місцях зубочисткою, великі – розрізати навпіл. Горошини перців розчавити за допомогою леза широкого ножа і висипати у пакет на огірки разом із сіллю. Випустивши повітря, застебнути, кілька разів струсити вміст, щоб інгредієнти перемішалися. Поставити в холодне місце на 2-3 години.

«Швидкі» огірки з цедрою лимона, кропом та м'ятою

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

0,5 лимона,

4-5 гілочок м'яти,

1 пучок зелені кропу,

4 горошин чорного перцю,

2 горошини запашного перцю,

1,5 ст. л. солі,

1 ст. л. цукру.

ПРИГОТУВАННЯ:

Перетерти цукор, сіль і перець. Лимон помити, зняти за допомогою дрібної тертки цедру. Перемішати її з перцем і сіллю. З лимона вичавити сік. М'яту подрібнити не надто дрібно, приблизно так:

В огірків видалити кінчики й розрізати на 4 частини. Додати вичавлений крізь прес часник та подрібнений кріп. З’єднати овочі із сумішшю перцю з сіллю, цукром і цедрою.

Скласти все у пакет, перемішати. Через 30 хвилин можна пригощатися смачними малосольними огірочками.

Огірки "Смарагд" із зеленою цибулею, кропом і петрушкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

20 свіжих огірків,

100 г зеленої цибулі,

100 г кропу,

100 г петрушки,

4 зубки часнику,

1 ст. л. солі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Підготовлені огірки (помити, обсушити) покласти в щільний поліетиленовий пакет. Дрібно нарізати зелень, додати до неї сіль і ретельно перемішати. Цю суміш додати в пакет з огірками, щільно зав'язати й ретельно потрусити. Відправити на 6-8 годин в холодильник. Час від часу вміст пакету струшувати.

Огірочки малосольні з цукром та насінням кропу

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ст. л. солі,

1,5 ч. л. цукру,

1 ч. л. насіння кропу,

2-3 зубки часнику,

1 лавровий листок.

ПРИГОТУВАННЯ:

В огірків зрізати кінчики й скласти в щільний поліетиленовий пакет разом з іншими інгредієнтами. Ретельно струсити та поставити в холодильник мінімум на 3 години. За цей час пакет ще кілька разів струшувати, щоб огірки рівномірно промаринувалися.

Експрес-огірки з гірчицею

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ст. л. солі,

2-3 зубки часнику,

2 ч. л. меленого коріандру,

зелень петрушки та кропу,

суміш перців мелена,

1 ст. л. сухої гірчиці.

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки ретельно помити, відрізати кінчики, а потім розрізати плоди на 4 частини. Змішати їх із сіллю, подрібненим часником, зеленню та іншими прянощами.

Додати суху гірчицю.

Ретельно перемішати та скласти у щільний целофановий зіп-пакет. Застібнути та інтенсивно струсити. Через 40-60 хвилин огірочки будуть готовими до споживання.

Огірки з листям хрону та кмином

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 невеликий пучок зеленини (суцвіття кропу, свіжі листки хрону, листя смородини та вишні),

3 зубки часнику,

1 ст. л. солі,

1 ч. л. кмину.

ПРИГОТУВАННЯ:

Кріп і листя ретельно помити та порвати їх руками. Скласти в пакет. Огірки помити, обрізати в них «хвостики» (можна не обрізати, а наколоти зобочисткою) й теж відправити у пакет. Часник пропустити через прес, а насіння кмину розім’яти товкачем у ступці. Додати до огірків сіль, кмин і часник, щільно зав'язати та інтенсивно потрусити, щоб всі інгредієнти перемішалися. Відправити пакет у холодильник на годину.

Пікантні малосольні огірки з паприкою

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

1 ст. л. солі,

1 головка молодого часнику,

1 пучок кропу,

1 ч. л. солодкої паприки,

кілька гілочок орегано (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Відрізати в огірків кінчики, а самі плоди розрізати на 4 частини. Посипати їх сіллю та подрібненим кропом. Додати інші спеції, попередньо їх подрібнивши, та паприку.

Скласти в пакет, щільно зав'язати пакети й ретельно потрусити. Дати постояти заготовці 1-2 години в холодильнику. Протягом цього часу кілька разів струшувати для рівномірного просолювання.

Огірки малосольні з яблуками

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг огірків,

2 кислих яблука середнього розміру,

10 горошин чорного перцю,

1 невелика головка часнику,

10 листочків смородини,

3 вишневих листки,

по 1 пучку кропу та петрушки,

3 ст. л. солі.

ПРИГОТУВАННЯ:

Підготовлені для засолювання огірки наколоти зубочисткою або виделкою, щоб вони швидше стали малосольними. Після цього скласти плоди в поліетиленовий пакет. Зверху посипати їх сіллю і спеціями. Туди ж покласти яблука, нарізані часточками, зав’язати. Інтенсивно струсити кілька разів, щоб все добре перемішалося. Залишити при кімнатній температурі на 4-5 годин.

 

малосольні огірки, огірки, ТОП, кулінарні рейтинги, порадник, закуски, домашні заготовки, закуска, овочеві страви

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 22353
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Огірочки на зиму «як малосольні»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6388
Сезон консервування триває і я хочу запропонувати рецептик без оцту.
Огірковий салат «Ніжинський»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 66137
Рецепт смачної закуски на зиму перевірений роками зі старого маминого кулінарного зошита.
Хрусткі малосольні огірочки, законсервовані на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 14964
Хочете їсти малосольні огірки не лише влітку, а й взимку? Це цілком реально, якщо скористатися цим рецептом.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: