Гаряча тема:
- Війна
Головна перевага всіх цих рецептів – готувати такі соління буквально 5 хвилин! Потім ще деякий час у холодильнику і на вашому столі найсмачніша літня закуска! В цій підбірці зібрано варіанти приготування малосольних огірків у пакеті без розсолу. Зазвичай, солити зеленці до повної готовності доводиться два-три дні. Але вищезгадана маленька хитрість значно прискорює цей процес і дає змогу отримати бажаний продукт уже за декілька хвилин\годин. До того ж, вам не доведеться «заморочуватися» з водою і зайвим брудним посудом! Сподіваюся, що бодай один із цих рецептів поповнить вашу кулінарну скарбничку. За 5 хвилин огірки, звісно, не просоляться, однак можна прискорити цей процес, розрізавши їх уздовж на 4 частини чи подрібнивши кружальцями. Час приготування в цьому випадку слід зменшити до 30 хвилин.
Експрес-огірочки з м'ятними листочками
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
1 ч. л. солі,
1 пучок кропу,
1-2 головки часнику середнього розміру (орієнтуйтеся на свій смак),
5 горошин запашного перцю,
2-5 листочків м'яти.
ПРИГОТУВАННЯ:
Огірки помити, обсушити, відрізати «хвостики» й подрібнити кружальцями (або розрізати на 4 частини). Кріп і м'яту посікти ножем. Часник вичавити через подрібнювач. У пакет зі стрічкою-застібкою (зіп-пакет) скласти огірки, додати сіль, перець, часник і зелень. Акуратно перемішати, щільно зав'язати пакет і поставити в холодильник на пів години. Для рівномірного просолювання час від часу струшувати огірки в пакеті.
Малосольні огірки з оцтом, олією та кунжутом
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг свіжих огірків,
0,5 ст. л. солі,
пів головки часнику,
1,5-2 ст. л. оцту,
3-4 ст. л. рафінованої олії,
насіння коріандру,
кунжут,
мелений перець (за смаком).
ПРИГОТУВАННЯ:
Огірки помити й нарізати четвертинками.
Часник подрібнити тонкими пластинками. З’єднати підготовлені складові в мисці. До овочів додати сіль, оцет і спеції. Олію нагріти, додати кунжут, швидко перемішати й вилити на огірки. Скласти все у пакет (краще щільний із застібкою), застебнути чи зав’язати його, кілька разів струсити вміст, щоб все рівномірно розподілилося. Поставити в холодильник на 20-30 хвилин (проте, чим довше огірочки настоюватимуться, тим більше просочаться маринадом і будуть ще смачнішими!).
Огірки з базиліком і часником
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г огірків,
0,5 головки молодого часнику,
2 гілочки базиліку,
5 гілочок кропу,
1 ч. л. солі з гіркою,
3 горошини запашного перцю,
6 горошин чорного перцю.
ПРИГОТУВАННЯ:
Свіжу зелень кропу та базиліку посікти ножем та скласти в щільний поліетиленовий зіп-пакет. Додати дрібно нарізаний часник. Підготувати до засолювання огірки: дрібні – проштрикнути в декількох місцях зубочисткою, великі – розрізати навпіл. Горошини перців розчавити за допомогою леза широкого ножа і висипати у пакет на огірки разом із сіллю. Випустивши повітря, застебнути, кілька разів струсити вміст, щоб інгредієнти перемішалися. Поставити в холодне місце на 2-3 години.
«Швидкі» огірки з цедрою лимона, кропом та м'ятою
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
0,5 лимона,
4-5 гілочок м'яти,
1 пучок зелені кропу,
4 горошин чорного перцю,
2 горошини запашного перцю,
1,5 ст. л. солі,
1 ст. л. цукру.
ПРИГОТУВАННЯ:
Перетерти цукор, сіль і перець. Лимон помити, зняти за допомогою дрібної тертки цедру. Перемішати її з перцем і сіллю. З лимона вичавити сік. М'яту подрібнити не надто дрібно, приблизно так:
В огірків видалити кінчики й розрізати на 4 частини. Додати вичавлений крізь прес часник та подрібнений кріп. З’єднати овочі із сумішшю перцю з сіллю, цукром і цедрою.
Скласти все у пакет, перемішати. Через 30 хвилин можна пригощатися смачними малосольними огірочками.
Огірки "Смарагд" із зеленою цибулею, кропом і петрушкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
20 свіжих огірків,
100 г зеленої цибулі,
100 г кропу,
100 г петрушки,
4 зубки часнику,
1 ст. л. солі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Підготовлені огірки (помити, обсушити) покласти в щільний поліетиленовий пакет. Дрібно нарізати зелень, додати до неї сіль і ретельно перемішати. Цю суміш додати в пакет з огірками, щільно зав'язати й ретельно потрусити. Відправити на 6-8 годин в холодильник. Час від часу вміст пакету струшувати.
Огірочки малосольні з цукром та насінням кропу
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
1 ст. л. солі,
1,5 ч. л. цукру,
1 ч. л. насіння кропу,
2-3 зубки часнику,
1 лавровий листок.
ПРИГОТУВАННЯ:
В огірків зрізати кінчики й скласти в щільний поліетиленовий пакет разом з іншими інгредієнтами. Ретельно струсити та поставити в холодильник мінімум на 3 години. За цей час пакет ще кілька разів струшувати, щоб огірки рівномірно промаринувалися.
Експрес-огірки з гірчицею
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
1 ст. л. солі,
2-3 зубки часнику,
2 ч. л. меленого коріандру,
зелень петрушки та кропу,
суміш перців мелена,
1 ст. л. сухої гірчиці.
ПРИГОТУВАННЯ:
Огірки ретельно помити, відрізати кінчики, а потім розрізати плоди на 4 частини. Змішати їх із сіллю, подрібненим часником, зеленню та іншими прянощами.
Додати суху гірчицю.
Ретельно перемішати та скласти у щільний целофановий зіп-пакет. Застібнути та інтенсивно струсити. Через 40-60 хвилин огірочки будуть готовими до споживання.
Огірки з листям хрону та кмином
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
1 невеликий пучок зеленини (суцвіття кропу, свіжі листки хрону, листя смородини та вишні),
3 зубки часнику,
1 ст. л. солі,
1 ч. л. кмину.
ПРИГОТУВАННЯ:
Кріп і листя ретельно помити та порвати їх руками. Скласти в пакет. Огірки помити, обрізати в них «хвостики» (можна не обрізати, а наколоти зобочисткою) й теж відправити у пакет. Часник пропустити через прес, а насіння кмину розім’яти товкачем у ступці. Додати до огірків сіль, кмин і часник, щільно зав'язати та інтенсивно потрусити, щоб всі інгредієнти перемішалися. Відправити пакет у холодильник на годину.
Пікантні малосольні огірки з паприкою
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
1 ст. л. солі,
1 головка молодого часнику,
1 пучок кропу,
1 ч. л. солодкої паприки,
кілька гілочок орегано (за бажанням).
ПРИГОТУВАННЯ:
Відрізати в огірків кінчики, а самі плоди розрізати на 4 частини. Посипати їх сіллю та подрібненим кропом. Додати інші спеції, попередньо їх подрібнивши, та паприку.
Скласти в пакет, щільно зав'язати пакети й ретельно потрусити. Дати постояти заготовці 1-2 години в холодильнику. Протягом цього часу кілька разів струшувати для рівномірного просолювання.
Огірки малосольні з яблуками
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг огірків,
2 кислих яблука середнього розміру,
10 горошин чорного перцю,
1 невелика головка часнику,
10 листочків смородини,
3 вишневих листки,
по 1 пучку кропу та петрушки,
3 ст. л. солі.
ПРИГОТУВАННЯ:
Підготовлені для засолювання огірки наколоти зубочисткою або виделкою, щоб вони швидше стали малосольними. Після цього скласти плоди в поліетиленовий пакет. Зверху посипати їх сіллю і спеціями. Туди ж покласти яблука, нарізані часточками, зав’язати. Інтенсивно струсити кілька разів, щоб все добре перемішалося. Залишити при кімнатній температурі на 4-5 годин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: