clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 799

Желе з малини на зиму

Менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе.
Менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе. Фото: автора

Для приготування підходять практично будь-які ягоди.

Мені зазвичай дістається малинка зі «сторонніми вкрапленнями», тому цей рецепт люблю: менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе. Чим хороший цей рецепт, так це тим, що особливо витрачати час на перебирання й сортування малинки не потрібно, адже ягідне пюре ретельно протирається крізь сито.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг малини,

2 кг цукрового піску.

Вихід: 3 банки місткістю по 350 г.

ПРИГОТУВАННЯ:

Промити малину в проточній воді. Перекласти в глибоку каструлю або сотейник із широким дном і високими стінками, поставити на плиту. Розім’яти ягоду м'ялкою для картоплі, щоб вона пустила сік, ввімкнути великий вогонь, довести ягідне пюре до кипіння, варити 15 хвилин. Перекласти суміш у сито, трохи охолодити та протерти столовою ложкою.

Повернути пюре у каструлю, насипати цукор і знову поставити каструлю на вогонь. На помірному вогні довести до кипіння, варити 8-10 хвилин (цього часу цілком достатньо, якщо готувати довше, то пюре вийде темним).

Спочатку в процесі кипіння утворюється багато піни, поступово вона сходить нанівець. Залишки пінки бажано зняти шумівкою (при кипінні готового ягідного пюре пінка на поверхні практично не утворюється).

Приготувати тару для желе: банки й кришки помити засобом для миття посуду або содою. Стерилізувати на водяній бані або підсушити в духовій шафі при температурі 150°С.

Розлити желе з малини в банки, закрити щільно кришками, перевернути догори дном, вкутати теплою ковдрою. Коли банки охолонуть повністю, прибирати на зберігання.

 

варення, домашні заготовки, желе, желе з малини, джем, конфітюр, заготовки на зиму

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Маринований пікантний кавун на зиму
закуски, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1092
На смак скибочки більше нагадують мариновані помідори чи огірки. Таку закуску подають до картопельки, м'яса, локшини та каші.
Густий малиновий джем без кісточок
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 2013
Ласощі виходять просто королівськими, оскільки зберігаються і смак, і колір свіжої малини.
Персиковий джем зі смородиною та апельсинами
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1357
Це фантастичне поєднання цитрусових, ягід та фруктів. А колір який неймовірний – такий яскравий, теплий, малиново-помаранчевий!
Літо в банці: ТОП-5 оригінальних рецептів варення
десерти, домашні заготовки, порадник
Світлана ЯСЬКОВА 1068
Провести ягідно-плодовий сезон та не заготовити жодної баночки улюбленого десерту – справжній злочин! Якщо ви ще не встигли цього зробити, пропонуємо п’ятірку незвичних рецептів найкращих у світі ласощів.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: