ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Желе з малини на зиму

10 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 13355
Менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе.
Менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе. Фото: автора

Для приготування підходять практично будь-які ягоди.

Мені зазвичай дістається малинка зі «сторонніми вкрапленнями», тому цей рецепт люблю: менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе. Чим хороший цей рецепт, так це тим, що особливо витрачати час на перебирання й сортування малинки не потрібно, адже ягідне пюре ретельно протирається крізь сито.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг малини,

2 кг цукрового піску.

Вихід: 3 банки місткістю по 350 г.

ПРИГОТУВАННЯ:

Промити малину в проточній воді. Перекласти в глибоку каструлю або сотейник із широким дном і високими стінками, поставити на плиту. Розім’яти ягоду м'ялкою для картоплі, щоб вона пустила сік, ввімкнути великий вогонь, довести ягідне пюре до кипіння, варити 15 хвилин. Перекласти суміш у сито, трохи охолодити та протерти столовою ложкою.

Повернути пюре у каструлю, насипати цукор і знову поставити каструлю на вогонь. На помірному вогні довести до кипіння, варити 8-10 хвилин (цього часу цілком достатньо, якщо готувати довше, то пюре вийде темним).

Спочатку в процесі кипіння утворюється багато піни, поступово вона сходить нанівець. Залишки пінки бажано зняти шумівкою (при кипінні готового ягідного пюре пінка на поверхні практично не утворюється).

Приготувати тару для желе: банки й кришки помити засобом для миття посуду або содою. Стерилізувати на водяній бані або підсушити в духовій шафі при температурі 150°С.

Розлити желе з малини в банки, закрити щільно кришками, перевернути догори дном, вкутати теплою ковдрою. Коли банки охолонуть повністю, прибирати на зберігання.

 

варення, домашні заготовки, желе, желе з малини, джем, конфітюр, заготовки на зиму

Коментарі:

  Так  Ні, дякую