Гаряча тема:
- Війна
Мені зазвичай дістається малинка зі «сторонніми вкрапленнями», тому цей рецепт люблю: менше, ніж за годину, без особливої метушні, вийде кілька баночок густого й апетитного малинового желе. Чим хороший цей рецепт, так це тим, що особливо витрачати час на перебирання й сортування малинки не потрібно, адже ягідне пюре ретельно протирається крізь сито.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 кг малини,
2 кг цукрового піску.
Вихід: 3 банки місткістю по 350 г.
ПРИГОТУВАННЯ:
Промити малину в проточній воді. Перекласти в глибоку каструлю або сотейник із широким дном і високими стінками, поставити на плиту. Розім’яти ягоду м'ялкою для картоплі, щоб вона пустила сік, ввімкнути великий вогонь, довести ягідне пюре до кипіння, варити 15 хвилин. Перекласти суміш у сито, трохи охолодити та протерти столовою ложкою.
Повернути пюре у каструлю, насипати цукор і знову поставити каструлю на вогонь. На помірному вогні довести до кипіння, варити 8-10 хвилин (цього часу цілком достатньо, якщо готувати довше, то пюре вийде темним).
Спочатку в процесі кипіння утворюється багато піни, поступово вона сходить нанівець. Залишки пінки бажано зняти шумівкою (при кипінні готового ягідного пюре пінка на поверхні практично не утворюється).
Приготувати тару для желе: банки й кришки помити засобом для миття посуду або содою. Стерилізувати на водяній бані або підсушити в духовій шафі при температурі 150°С.
Розлити желе з малини в банки, закрити щільно кришками, перевернути догори дном, вкутати теплою ковдрою. Коли банки охолонуть повністю, прибирати на зберігання.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: