clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 649

Кукурудзяно-сирний кекс із чорною смородиною

Кекс чудово ріжеться, не кришиться і не втрачає форму.
Кекс чудово ріжеться, не кришиться і не втрачає форму. Фото: автора

Красива, апетитна, пориста, ароматна випічка з кислинкою від смородини!

Маю я слабкість до сирної випічки! Для мене смачний ідеальний кекс повинен бути з пухким, в міру вологим, соковитим м'якушем і рум'яною скоринкою. Добре, якщо в ньому присутні наповнювачі у вигляді шоколаду, ягід або замочених в алкоголі сухофруктів. А ще я дуже люблю кукурудзяне борошно в таких смаколиках! Цей кекс відповідає всім вищезгаданим параметрам. Результатом більше ніж задоволена! Кекс саме такий, як я люблю! Єдиний недолік – він невеликий. Щиро рекомендую інгредієнти подвоїти. Що ж до ягід, то можна використовувати будь-які.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 яйця,

110 г цукру,

3 ст. л. олії без запаху,

60 г пшеничного борошна,

60 г кукурудзяного борошна,

1/4 ч. л. соди,

1 ч. л. розпушувача,

100 г сиру (пастоподібного, не зернистого!),

дрібка солі,

ванілін на кінчику ножа (або ванільний цукор – 1 ч. л.),

100 г смородини.

Для крему:

вершки,

цукрова пудра,

кориця.

ПРИГОТУВАННЯ:

У чашу для збивання розбити яйця і насипати цукор. Збити міксером у пишну світлу масу. Додати олію і знову збити.

Додати сир, збити. Сюди ж просіяти два види борошна, додати ванілін, сіль, соду і розпушувач. Швидко перемішати (тривалий час замішувати тісто не варто, м'якуш від цього буде щільнішим).

Ягоди змішати з невеликою кількістю борошна (1 ст. л.).

Додати ягоди в борошні в тісто.

Акуратно перемішати, намагаючись не пом'яти ягоди, щоб вони не пустили сік і не пофарбували тісто.

Форму для випічки змастити олією та притрусити кукурудзяним борошном.

Викласти тісто у форму, розрівняти.

Пекти при 180°С 30-40 хвилин (час випікання залежить від духовки, розміру форми та від матеріалу, з якого вона виготовлена). Готовність перевірити сухою шпажкою. Дати кексу трохи охолонути й можна діставати із форми.

Крем: збити всі інгредієнти міксером, коригуючи кількість цукру на свій смак.

Прикрасити кекс кремом.

Також можна оздобити смаколик ягодами, крихтами шоколаду та притрусити какао.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: кекс чудово ріжеться, не кришиться і не втрачає форму.

 

кекси, кекс, солодка випічка, мафіни, кукурудзяно-сирний кекс зі смородиною, смородина, сирна випічка, кукурудзяна випічка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Куглоф – найсмачніша у світі французька здоба
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 10760
Традиційна австрійська випічка, яка міцно увійшла в культуру Франції. Її навіть вважають національним ельзаським десертом.
Американський шифоновий кекс з абрикосами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1103
Легка, м’яка, здобна, пишна та дуже ніжна випічка.
Кекси «Бомбочки» від Джеймі Олівера
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1711
Рецепт сподобався своєю простотою й доступністю. Представлені в ньому продукти в мене завжди у наявності.
Гарбузові кекси з курагою та горіхами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1010
М'які, ніжні, ароматні… З вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 20 штук!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: