clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMail
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 931

Картопля в молоці, запечена під сиром

Картопля в молоці готується швидко та просто, вона дуже смачна та мегабюджетна!
Картопля в молоці готується швидко та просто, вона дуже смачна та мегабюджетна! Фото: автора

Така картопелька виходить дуже ніжною, вершковою та, водночас, з апетитною рум'яною скоринкою!

Якщо ви любите гратен, то ця страва сподобається вам обов’язково. Адже за смаком вони дуже схожі, але картопля в молоці готується набагато швидше та простіше. Вона дуже смачна та мегабюджетна!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г картоплі,

500 г молока,

150 г твердого сиру,

сіль,

суміш перців,

орегано,

мускатний горіх,

3-4 зубки часнику.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю нарізати тонкими скибочками-кружальцями й відварити протягом 10 хвилин в молоці (після закипання). Посолити, поперчити, посипати мускатним горіхом та улюбленими травками (я використовувала орегано).

Потім картоплю дістати з молока та викласти у форму, змащену вершковим маслом, нарізавши попередньо на дно часник тонкими скибочками.

Залити залишками молока, в якому варилася картопля, посипати тертим сиром.

Відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 170ºС. Запікати до золотавої скоринки.

Подавати страву гарячою.

картопля, гратен, овочеві страви, картопля в молоці, картопляна запіканка

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля «Анна» - смакота з духовки усього з двох інгредієнтів
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 6163
Класичний «старомодний» рецепт французької кухні «без наворотів»— ніжна картопля всередині, хрустка скоринка зовні.
Опеньки з картоплею, запечені в духовці
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 3991
Рецепт простий, проте дуже смачний.
Картопляний гратен Дофінуа
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2078
Страва із золотавою скоринкою із вишуканим смаком та ароматом
Печена картопля по-прованськи – підходить як для посту, так і для свята
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 10469
Ніжна всередині та з ароматною скоринкою зовні. Мінімум витрат та клопоту, максимум користі та смаку.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: