Гаряча тема:
- Війна
Котлетки – диво які смачні! І м'ясо і гарнір в одному флаконі, точніше – в одній тарілці!
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для фаршу:
750 г фаршу (у мене свинина навпіл із яловичиною),
2 цибулини,
2 картоплини,
2 яйця,
1-2 скибочки черствої булки (замочити в молоці),
сіль, перець, коріандр,
2 ч. л. готової гірчиці.
Для соусу:
500 г лісових грибів (можна і печериць, але з ними аромат зовсім не той),
50 г бекону,
150-200 мл вершків,
дрібка цукру,
сіль,
перець.
ПРИГОТУВАННЯ:
Зробити фарш: перемолоти м'ясо через м’ясорубку. В блендері змолоти цибулю. Булку замочити в молоці (або у воді). Картоплю натерти на тертці як на деруни або також змолоти в блендері.
З’єднати в мисці всі інгредієнти для фаршу, додати сіль та спеції.
Ретельно все вимішати, щоб фарш став однорідним та добре формувався.
З фаршу мокрими руками сформувати котлетки. Викласти їх на сковорідку та обсмажити з обох сторін на олії.
Скласти готові котлети у форму для запікання.
Приготувати соус: гриби почистити, помити й нарізати. Відварити протягом години та ретельно промити (печериці відварювати попередньо не потрібно). Цибулину подрібнити півкільцями. Бекон нарізати шматочками й підсмажити. Додати підготовлені гриби та готувати до зарум’янювання.
Додати цибулю. Трішки обсмажити та влити вершки. Дати закипіти та готувати ще близько 10 хвилин. Посолити, поперчити, додати дрібку цукру.
Залити соусом котлетки й тушкувати в духовці ще 15-20 хвилин при 180°С.
Можна подавати з будь-яким гарніром. За бажанням притрусити зеленню.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: