ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Грудня, 2019

Котлетки «Удача грибника»

15 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 638
Соковиті, ніжні котлетки в соусі: готуються в духовці, підходять до будь-якого гарніру.
Соковиті, ніжні котлетки в соусі: готуються в духовці, підходять до будь-якого гарніру. Фото: автора

Соковиті, ніжні, в соусі: готуються в духовці, підходять до будь-якого гарніру.

Котлетки – диво які смачні! І м'ясо і гарнір в одному флаконі, точніше – в одній тарілці!

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для фаршу:

750 г фаршу (у мене свинина навпіл із яловичиною),

2 цибулини,

2 картоплини,

2 яйця,

1-2 скибочки черствої булки (замочити в молоці),

сіль, перець, коріандр,

2 ч. л. готової гірчиці.

Для соусу:

500 г лісових грибів (можна і печериць, але з ними аромат зовсім не той),

50 г бекону,

150-200 мл вершків,

дрібка цукру,

сіль,

перець.

ПРИГОТУВАННЯ: 

Зробити фарш: перемолоти м'ясо через м’ясорубку. В блендері змолоти цибулю. Булку замочити в молоці (або у воді). Картоплю натерти на тертці як на деруни або також змолоти в блендері.

З’єднати в мисці всі інгредієнти для фаршу, додати сіль та спеції.

Ретельно все вимішати, щоб фарш став однорідним та добре формувався.

З фаршу мокрими руками сформувати котлетки. Викласти їх на сковорідку та обсмажити з обох сторін на олії.

Скласти готові котлети у форму для запікання.

Приготувати соус: гриби почистити, помити й нарізати. Відварити протягом години та ретельно промити (печериці відварювати попередньо не потрібно). Цибулину подрібнити півкільцями. Бекон нарізати шматочками й підсмажити. Додати підготовлені гриби та готувати до зарум’янювання.

Додати цибулю. Трішки обсмажити та влити вершки. Дати закипіти та готувати ще близько 10 хвилин. Посолити, поперчити, додати дрібку цукру.

Залити соусом котлетки й тушкувати в духовці ще 15-20 хвилин при 180°С.

Можна подавати з будь-яким гарніром. За бажанням притрусити зеленню.

 

 

 

котлети, м`ясо т субпродукти, страви з фаршу, фарш, котлетки удача грибника, зрази, тюфтелі, шніцелі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую