Гаряча тема:
- Війна
Навіть міксер вам не буде потрібен, я замішувала ручним вінчиком. Пиріг просто дивовижний і набір продуктів для нього знайдеться практично в кожному холодильнику!
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 яйце
120 г вершкового масла,
200 г цукру (+2 ст. л. для посипання верху),
280 г борошна,
300 мл кефіру,
20 г ванільного цукру,
1 ч. л. розпушувача
1 ч. л. соди погашеної в кефірі,
ягоди та фрукти по сезону (вишня, малина, смородина, ожина або заморожена ягода).
Форма — кругла 26-28 см (у мене цього разу стандартне деко від духовки).
ПРИГОТУВАННЯ:
Борошно з розпушувачем просіяти. М’яке масло розмішати з цукром і ванільним цукром до однорідної маси в окремій місткості. Додати яйця, розмішати.
Всипати просіяну борошняну суміш. Соду погасити кефіром, додати до основного тіста. Замісити все кефіром (тісто за консистенцією як густа сметана або трохи рідше).
Вилити тісто у форму (попередньо дно вистелити пергаментним папером або силіконовим килимком).
Рівномірно розподілити та притрусити зверху цукром (мої спостереження: якщо верх пирога зверху посипати цукром, то фрукти/ягоди залишаються на верху, а не осідають на дно).
По поверхні на однаковій відстані викласти ягоди (у мене заморожена малина, яку я попередньо розморозила).
Випікати при температурі 200ºС приблизно 25-30 хвилин.
Зверху пиріг посипати цукровою пудрою.
Після охолодження нарізати порційними шматочками.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: