clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 499

Смажена риба по-естонськи в кисло-солодкому маринаді

Ідеально для цього рецепта підходять салака, хек, минтай та тріска.
Ідеально для цього рецепта підходять салака, хек, минтай та тріска. Фото: автора

Чудовий рецепт — і просто, і швидко, і без сумніву смачно!

Обожнюю цю рибку! Морква дарує їй аромат і золотавий колір. У маринаді вона теж виходить дуже смачною! Про цибулю я взагалі мовчу — це просто пісня! Подавати страву можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

ІНГРЕДІЄНТИ:

700 г морської риби (у мене хек),

2 цибулини,

2 морквини,

борошно (для панірування),

олія (для обсмажування).

Для маринаду:

0,5 л холодної води,

2 ст. л. цукру,

1 ч. л. солі,

перець духмяний,

1 бутончик гвоздики,

1-2 лаврових листки,

сухий кріп,

50 мл яблучного оцту.

ПРИГОТУВАННЯ:

Рибу почистити, помити, обсушити та нарізати порційними шматками. Обкачати в борошні та обсмажити на сковорідці в олії до золотавого кольору з обох боків.

Викласти шматочки спочатку на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Потім скласти в каструлю, в якій риба маринуватиметься.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями.

Моркву натерти на тертці для «корейки».

На сковорідку налити трохи олії й викласти спочатку моркву. Смажити, ретельно помішуючи кілька хвилин. Додати цибулю і готувати, помішуючи, ще кілька хвилин е давати овочам сильно підрум'янюватися!).

Влити до засмажки холодну воду, додати цукор, сіль, перець духмяний, гвоздику, лаврові листки та насіння кропу. Довести до кипіння, варити 2-3 хвилини та влити оцет.

Вимкнути вогонь і вилити маринад до риби.

Залишити на столі до повного охолодження, потім поставити в холодильник мінімум на 5 годин.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ідеально для цього рецепта підходять салака, хек, минтай та тріска.



риба, риба та морепродукти, риба в маринаді, хек, естонська кухня, смажена риба по-естонськи в кисло-солодкому маринаді, смажена риба

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Фарширований короп на цибульній подушці
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1132
Ідеальна страва для Водохресного Святвечора та будь-якого святкування!
Оселедець у норвезькій «шубці»
салати, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1625
Дуже незвичне поєднання продуктів, проте цікаве, оригінальне й смачне!
Горбуша в сметанно-соєвому соусі
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 677
Приготована в такий спосіб, ця рибка виходить м'якою, соковитою і по максимуму зберігає свій натуральний смак.
«Золота рибка» в томатно-соєвому маринаді
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 947
Будь-яка риба, приготована за цим рецептом, буде незмінно смачною, ніжною і соковитою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: