Гаряча тема:
- Війна
Обожнюю цю рибку! Морква дарує їй аромат і золотавий колір. У маринаді вона теж виходить дуже смачною! Про цибулю я взагалі мовчу — це просто пісня! Подавати страву можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
ІНГРЕДІЄНТИ:
700 г морської риби (у мене хек),
2 цибулини,
2 морквини,
борошно (для панірування),
олія (для обсмажування).
Для маринаду:
0,5 л холодної води,
2 ст. л. цукру,
1 ч. л. солі,
перець духмяний,
1 бутончик гвоздики,
1-2 лаврових листки,
сухий кріп,
50 мл яблучного оцту.
ПРИГОТУВАННЯ:
Рибу почистити, помити, обсушити та нарізати порційними шматками. Обкачати в борошні та обсмажити на сковорідці в олії до золотавого кольору з обох боків.
Викласти шматочки спочатку на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир. Потім скласти в каструлю, в якій риба маринуватиметься.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями.
Моркву натерти на тертці для «корейки».
На сковорідку налити трохи олії й викласти спочатку моркву. Смажити, ретельно помішуючи кілька хвилин. Додати цибулю і готувати, помішуючи, ще кілька хвилин (не давати овочам сильно підрум'янюватися!).
Влити до засмажки холодну воду, додати цукор, сіль, перець духмяний, гвоздику, лаврові листки та насіння кропу. Довести до кипіння, варити 2-3 хвилини та влити оцет.
Вимкнути вогонь і вилити маринад до риби.
Залишити на столі до повного охолодження, потім поставити в холодильник мінімум на 5 годин.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: ідеально для цього рецепта підходять салака, хек, минтай та тріска.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: