clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1111

Вафельні рулетики з картоплею та фаршем

Подавати рулетики зі сметаною, часниковим соусом, або грибною підливою.
Подавати рулетики зі сметаною, часниковим соусом, або грибною підливою. Фото: автора

Дуже смачна й ситна страва, якою можна як потішити рідних під час сімейного обіду, так і доповнити нею святковий стіл.

За смаком вафельні рулетики нагадують тонкі млинці, фаршировані м'ясом. Проте з останніми стільки ж часу потрібно «бавитися»! А з вафлями все просто і не менш смачно. До речі, про вафлі. Найкраще взяти їх квадратної форми. Але якщо таких не знайшлося, то можна й круглі. Доповнити фарш можна обсмаженими печерицями або тертою сирою картоплею.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 пачка листових вафель квадратної форми,

1,5 кг картоплі,

50 г вершкового масла,

600-700 г м'ясного фаршу,

2 цибулини,

сушений гранульований часник,

мускатний горіх,

сіль,

перець мелений,

хмелі-сунелі,

100 г сиру сулугуні.

Для кляру:

5 яєць,

100 мл молока,

сіль,

перець.

ПРИГОТУВАННЯ:
Почистити картоплю, відварити. Додати шматочок вершкового масла, посолити, поперчити. Розім'яти на пюре.

Фарш змішати в мисці з тертою цибулею, спеціями та сіллю.

Сир натерти на тертці з грубими вічками.

Розкласти вафлі на столі. Змастити кожну гарячим пюре.

Зверху викласти підготовлений фарш.

Притрусити все тертим сиром.

Щільно скрутити кожну вафлю рулетом (робити все слід дуже швидко, щоб картопля не встигла охолонути, бо вафлі не згорнуться).

Розрізати кожен рулет на шматочки. Руками надати їм круглої форми.

Запанірувати кожен рулетик у борошні.

Вмочуючи в суміш із молока і яєць.

Обсмажувати на олії з обох боків.

Викласти на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: подавати рулетики зі сметаною, або поливши часниковим соусом. Дуже смачно з грибною підливою.

 

 

рулетики, м`ясо та субпродукти, вафельні рулетики з картоплею та фаршем, страви з фаршу, фарш, вафлі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рулетики з індички в шпинатному-сметанному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 987
Як на мене, то це найвдаліший варіант приготування м’ясних кручеників.
Рулетики з баклажанів, фаршировані овочевою начинкою
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 3269
Рецепт смачної холодної закуски для свята та буднів.
Завиванці з сиром сулугуні, шинкою та ківі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1532
Для начинки можна використовувати гриби, сир, овочі, сухофрукти – все, до чого приведе вас кулінарна фантазія!
Курячі рулетики з грушевою начинкою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1047
Принадність страви полягає в доступності, простоті приготування й новому смаку, який надає м'ясу курки груша.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: