ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Найсмачніші малосольні огірочки на мінералці

19 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5442
Огірочки готові вже через добу, виходять хрумкими та мають ідеальний смак.
Огірочки готові вже через добу, виходять хрумкими та мають ідеальний смак. Фото: автора

Смакота, яка готова вже через добу!

У кожної господині свій рецепт приготування малосольних огірочків і кожен хороший по-своєму. Проте дуже рекомендую вам спробувати цей. Огірочки виходять хрумкими та мають ідеальний смак. Солити краще невеликі, міцні, молоді огірки «з пухирцями».

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг маленьких огірків,

1 л мінеральної газованої води,

2 ст. л. солі,

горошини духмяного та чорного перцю,

декілька гілочок кропу та петрушки,

5 зубчиків часнику,

2 лаврових листки.

ПРИГОТУВАННЯ:

Огірки потрібно помити й обрізати хвостики.

В ємність для засолювання додати часник, розрізаний на двоє-троє, спеції та лавровий листок.

Покласти зверху цілі гілочки петрушки та подрібнений кріп. Мінералку вилити в глибоку миску й додати сіль. Перемішати до її розчинення (при цьому мінеральна вода почне вирувати, але так і має бути). Огірки залити «мінеральним» розсолом і поставити в холодильник.

Через добу малосольні огірочки готові!





огірки, домашні заготовки, малосольні огірочки на мінералці, малосольні огірки, заготовки на зиму, закуски, закуска

Коментарі:

  Так  Ні, дякую