ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Пиріг «Ягідні подушечки»

23 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1444
Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне!
Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне! Фото: автора

Дуже ефектний та апетитний смаколик. Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне!

Німецькою пиріг називається Kissenkuchen. Рецепт з книги Dr. Oetker Blechkuchen.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г ягід (у мене малина+ожина, але можна будь-який мікс на ваш смак, підійдуть навіть заморожені ягоди),

100 г білого шоколаду,

50 мл вершків,

250 г вершкового масла,

220 г цукру,

1 пачка ванільного цукру,

1/2 ч. л. тертої сухої лимонної цедри,

4 яйця,

340 г борошна,

3 ч. л. розпушувача без гірки,

темна шоколадна глазур для прикрашання (у мене 80 г розтопленого шоколаду+30 г вершкового масла+50 мл вершків).

ПРИГОТУВАННЯ:

Білий шоколад розтопити на водяній бані разом із 50 мл вершків та 50 г вершкового масла.

Коли суміш стане однорідною, зняти з вогню та дати їй охолонути.

Для тіста збити міксером масло, натерте на тертці з цукром, ваніліном та лимонною цедрою.

Не припиняючи збивати ввести по одному яйця (збивати по пів хвилини після кожного)Додати розтоплений шоколад і розмішати. Борошно змішати з розпушувачем і вмішати його до тіста у два етапи на середній швидкості міксера істо має вийти густуватим).

Розподілити 2/3 частини тіста на великому деку від стандартної духовки, встеленому пергаментом чи силіконовим килимком раще взяти на 2-3 ложки більше тіста!).

Потім зробити на коржі на відстані 5 см глибоку сітку ля цього можна взяти інший кінець кухонної ложки).

Ягоду засипати цукром і зачекати, щоб вона злегка пустила сік.

Подрібнити все занурювальним блендером. Після цього протерти крізь сито, аби позбутися насінинок.

Додати пюре в тісто, яке залишилося.

Ретельно перемішати (у вас має вийти однорідна маса красивого насиченого кольору).

Наповнити тісто в кулінарний мішок (насадка діаметром 10 мм) і заповнити ним сітку на декові.

Випікати пиріг у розігрітій духовці при 160°С приблизно 20 хвилин ут орієнтуйтеся на свою духовку; головне — не перепікати, інакше кольорове тісто змінить колір!).

Прикрасити шоколадною глазур'ю. Для її приготування я розтопила шоколад з вершками та маслом на водяній бані.

Найкраще робити на площині пирога шоколадні смужки на кшталт сіточки. При розрізанні вони виглядають дуже ефектно.


 



пиріг, солодка випічка, пиріг ягідні подушечки, ягідна випічка, випічка з ягодами, малина, ожина, німецька кухня

Коментарі:

  Так  Ні, дякую