clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 489

Пиріг «Ягідні подушечки»

Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне!
Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне! Фото: автора

Дуже ефектний та апетитний смаколик. Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне!

Німецькою пиріг називається Kissenkuchen. Рецепт з книги Dr. Oetker Blechkuchen.

ІНГРЕДІЄНТИ:

300 г ягід (у мене малина+ожина, але можна будь-який мікс на ваш смак, підійдуть навіть заморожені ягоди),

100 г білого шоколаду,

50 мл вершків,

250 г вершкового масла,

220 г цукру,

1 пачка ванільного цукру,

1/2 ч. л. тертої сухої лимонної цедри,

4 яйця,

340 г борошна,

3 ч. л. розпушувача без гірки,

темна шоколадна глазур для прикрашання (у мене 80 г розтопленого шоколаду+30 г вершкового масла+50 мл вершків).

ПРИГОТУВАННЯ:

Білий шоколад розтопити на водяній бані разом із 50 мл вершків та 50 г вершкового масла.

Коли суміш стане однорідною, зняти з вогню та дати їй охолонути.

Для тіста збити міксером масло, натерте на тертці з цукром, ваніліном та лимонною цедрою.

Не припиняючи збивати ввести по одному яйця (збивати по пів хвилини після кожного)Додати розтоплений шоколад і розмішати. Борошно змішати з розпушувачем і вмішати його до тіста у два етапи на середній швидкості міксера істо має вийти густуватим).

Розподілити 2/3 частини тіста на великому деку від стандартної духовки, встеленому пергаментом чи силіконовим килимком раще взяти на 2-3 ложки більше тіста!).

Потім зробити на коржі на відстані 5 см глибоку сітку ля цього можна взяти інший кінець кухонної ложки).

Ягоду засипати цукром і зачекати, щоб вона злегка пустила сік.

Подрібнити все занурювальним блендером. Після цього протерти крізь сито, аби позбутися насінинок.

Додати пюре в тісто, яке залишилося.

Ретельно перемішати (у вас має вийти однорідна маса красивого насиченого кольору).

Наповнити тісто в кулінарний мішок (насадка діаметром 10 мм) і заповнити ним сітку на декові.

Випікати пиріг у розігрітій духовці при 160°С приблизно 20 хвилин ут орієнтуйтеся на свою духовку; головне — не перепікати, інакше кольорове тісто змінить колір!).

Прикрасити шоколадною глазур'ю. Для її приготування я розтопила шоколад з вершками та маслом на водяній бані.

Найкраще робити на площині пирога шоколадні смужки на кшталт сіточки. При розрізанні вони виглядають дуже ефектно.


 



пиріг, солодка випічка, пиріг ягідні подушечки, ягідна випічка, випічка з ягодами, малина, ожина, німецька кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Болгарський яблучний пиріг без масла та яєць
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2336
Дуже ніжна, по-справжньому домашня випічка, яка готується з мінімального набору інгредієнтів.
Шоколадний пиріг-торт «Три молока» від Енді Рудькова
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 1711
Обережно! Навіть сам ритуал поїдання цього десерту викликає звикання!
Шоколадний пиріг-торт «Вулкан»
солодка випічка, торти
Світлана ЯСЬКОВА 4969
Приголомшливо смачний і ефектний смаколик. Готується дуже просто, адже випікається він разом із кремом.
Пиріг «Блискавка» з ягодами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 778
Дуже проста, смачна та легка випічка, яка готується буквально за п'ять хвилин!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: