clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Липня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1069

Картопля «Айдахо»

Основне правило приготування картоплі «Айдахо» — чим більше різних спецій, тим краще
Основне правило приготування картоплі «Айдахо» — чим більше різних спецій, тим краще Фото: автора

Ця смачна засмажена бульба з легким ароматом часнику, трав і спецій за останні роки підкорила багато сердець.

Картопля «Айдахо» як і картопля фрі, вважається традиційною американською стравою. Схожі рецепти запеченої бульби зустрічаються в багатьох кухнях світу. Зокрема, в українській — це картопля по-селянськи. З назви стає зрозумілим, що страва має відношення до штату Айдахо. Картопля в цьому регіоні споконвіку є однією з головних сільськогосподарських культур. Жителі штату здавна запікали її з пряними спеціями, але не нарізану часточками, а ціленьку. Наразі цю страву подають у кожному американському МакДональдзі. Приготувавши картоплю «Айдахо», ви зможете потішити свою сім'ю навіть не виходячи з дому.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг дрібної картоплі (бажано молодої — вона смачніша!).

Маринад:

80 мл оливкової олії,

2 ст. л. французької гірчиці в зернах,

орегано, прованські трави, паприка, спеції для картоплі (основне правило приготування картоплі «Айдахо» — чим більше різних спецій, тим краще),

3-4 зубки часнику,

2 ст. л. кетчупу чилі,

1 ч. л. солі,

1 ст. л. соєвого соусу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю не потрібно чистити, достатньо ретельно помити за допомогою щітки.

Дрібну слід залишити цілою, а більшу краще розрізати на 2-4 частини. Далі бульбу треба залити холодною водою і варити після закипання не більше 3 хвилин. Воду злити, а картоплю злегка охолодити. Розкладіть на кухонній дошці, щоб вона просохла.

Приготувати маринад: змішати всі інгредієнти в мисочці.

До речі, в деяких рецептах кетчуп не використовується, але якщо його додати, то буде тільки смачніше. Колір картоплі стане насиченішим (соус має бути густуватим; якщо він буде зарідким, то велика частина спецій і приправ просто осядуть на дні дека, а не на картоплі).

Картоплю перекласти в каструлю. Зверху полити її маринадом. Розмішати руками (він має просочити кожну картоплину з усіх боків). Розігріти духовку до 180-190ºС. Деко встелити пергаментом. Розкласти в один шар картоплю.

Запікати приблизно 30-35 хвилин.

Готову картоплю зняти з дека лопаткою і подати з овочами та будь-яким соусом.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як і до інших подібного роду страв до картоплі «Айдахо» якнайкраще підійде кетчуп, соус «Тартар», сметанно-часниковий соус, сирний, гірчиця тощо.

картопля, овочі, овочеві страви, запечена картопля, картопля айдахо, американська кухня, печена картопля, страви з овочів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Картопля в молоці, запечена під сиром
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1236
Така картопелька виходить дуже ніжною, вершковою та, водночас, з апетитною рум'яною скоринкою!
Опеньки з картоплею, запечені в духовці
гриби
Світлана ЯСЬКОВА 4463
Рецепт простий, проте дуже смачний.
Картопля, фарширована м’ясом, у грибному соусі під сирною «шубкою»
м`ясо та субпродукти, гриби, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 2565
Чудовий рецепт – простий та легкий, а сама страва надзвичайно смачна. Така картопелька здатна не лише втамувати голод, але й покращити настрій – адже хороша трапеза завжди робить день приємнішим!
Картопля «Анна» - смакота з духовки усього з двох інгредієнтів
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 6380
Класичний «старомодний» рецепт французької кухні «без наворотів»— ніжна картопля всередині, хрустка скоринка зовні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: