Гаряча тема:
- Війна
Картопля «Айдахо» як і картопля фрі, вважається традиційною американською стравою. Схожі рецепти запеченої бульби зустрічаються в багатьох кухнях світу. Зокрема, в українській — це картопля по-селянськи. З назви стає зрозумілим, що страва має відношення до штату Айдахо. Картопля в цьому регіоні споконвіку є однією з головних сільськогосподарських культур. Жителі штату здавна запікали її з пряними спеціями, але не нарізану часточками, а ціленьку. Наразі цю страву подають у кожному американському МакДональдзі. Приготувавши картоплю «Айдахо», ви зможете потішити свою сім'ю навіть не виходячи з дому.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг дрібної картоплі (бажано молодої — вона смачніша!).
Маринад:
80 мл оливкової олії,
2 ст. л. французької гірчиці в зернах,
орегано, прованські трави, паприка, спеції для картоплі (основне правило приготування картоплі «Айдахо» — чим більше різних спецій, тим краще),
3-4 зубки часнику,
2 ст. л. кетчупу чилі,
1 ч. л. солі,
1 ст. л. соєвого соусу.
ПРИГОТУВАННЯ:
Картоплю не потрібно чистити, достатньо ретельно помити за допомогою щітки.
Дрібну слід залишити цілою, а більшу краще розрізати на 2-4 частини. Далі бульбу треба залити холодною водою і варити після закипання не більше 3 хвилин. Воду злити, а картоплю злегка охолодити. Розкладіть на кухонній дошці, щоб вона просохла.
Приготувати маринад: змішати всі інгредієнти в мисочці.
До речі, в деяких рецептах кетчуп не використовується, але якщо його додати, то буде тільки смачніше. Колір картоплі стане насиченішим (соус має бути густуватим; якщо він буде зарідким, то велика частина спецій і приправ просто осядуть на дні дека, а не на картоплі).
Картоплю перекласти в каструлю. Зверху полити її маринадом. Розмішати руками (він має просочити кожну картоплину з усіх боків). Розігріти духовку до 180-190ºС. Деко встелити пергаментом. Розкласти в один шар картоплю.
Запікати приблизно 30-35 хвилин.
Готову картоплю зняти з дека лопаткою і подати з овочами та будь-яким соусом.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як і до інших подібного роду страв до картоплі «Айдахо» якнайкраще підійде кетчуп, соус «Тартар», сметанно-часниковий соус, сирний, гірчиця тощо.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: