Гаряча тема:
- Війна
Тут все, як я люблю — соковитий м'якуш і кислинка ягід. Звісно, можна замінити малину на будь-які інші ягоди, які є в наявності.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Для тіста:
300 г борошна,
2 яйця,
220 г цукру,
200 мл сметани (у мене 20%),
60 мл рафінованої олії,
60 г вершкового масла,
120 г малини (можна більше) + 1 ст. л. борошна,
дрібка солі,
ванілін,
1 ч. л. розпушувача,
1/3 ч. л. соди.
Для крему:
вершки,
цукрова пудра,
кориця.
ПРИГОТУВАННЯ:
Вершкове масло розтопити й дати йому трохи охолонути. Цукор ретельно збити з яйцями та ваніліном. Влити вершкове масло та олію, збити. Не припиняючи збивати, ввести сметану. Змішати все до однорідності.
Борошно, сіль, розпушувач і соду перемішати окремо. Просіяти до решти інгредієнтів.
Ретельно все перемішати вінчиком.
Малину перемішати з 1 ст. л. борошна й акуратно підмішати в тісто (малина — дуже ніжна ягода, намагайтеся її не дуже пом'яти при перемішуванні).
Форму змастити маслом, присипати борошном (у мене силіконова, тому я не змащувала). Викласти тісто, розрівняти.
Випікати при 180ºС приблизно 40 хвилин (якщо верх кексу почне сильно рум'янитися, прикрити його фольгою і зменшити температуру). Готовність перевірити сухою дерев'яною шпажкою. Готовому кексу дати охолонути й вийняти з форми.
Крем: збити всі інгредієнти міксером, коригуючи кількість цукру на свій смак.
Прикрасити кекс кремом за допомогою кондитерського мішка.
За бажанням прикрасити свіжими ягодами та листочками м’яти.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий кекс мені подобається після охолодження загорнути у фольгу. Скоринка стає м'якою, м'якуш щільнішим та соковитим.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: