clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
5 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 430

Малиновий кекс з вершково-коричним кремом

Скоринка в кексу хрустка, м'якуш щільніший та соковитий.
Скоринка в кексу хрустка, м'якуш щільніший та соковитий. Фото: автора

Смачний ніжний м'якуш, хрустка скоринка й ароматна малинка!

Тут все, як я люблю — соковитий м'якуш і кислинка ягід. Звісно, можна замінити малину на будь-які інші ягоди, які є в наявності.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

300 г борошна,

2 яйця,

220 г цукру,

200 мл сметани (у мене 20%),

60 мл рафінованої олії,

60 г вершкового масла,

120 г малини (можна більше) + 1 ст. л. борошна,

дрібка солі,

ванілін,

1 ч. л. розпушувача,

1/3 ч. л. соди.

Для крему:

вершки,

цукрова пудра,

кориця.

ПРИГОТУВАННЯ:

Вершкове масло розтопити й дати йому трохи охолонути. Цукор ретельно збити з яйцями та ваніліном. Влити вершкове масло та олію, збити. Не припиняючи збивати, ввести сметану. Змішати все до однорідності.

Борошно, сіль, розпушувач і соду перемішати окремо. Просіяти до решти інгредієнтів.

Ретельно все перемішати вінчиком.

Малину перемішати з 1 ст. л. борошна й акуратно підмішати в тісто алина — дуже ніжна ягода, намагайтеся її не дуже пом'яти при перемішуванні).

Форму змастити маслом, присипати борошном (у мене силіконова, тому я не змащувала). Викласти тісто, розрівняти.

Випікати при 180ºС приблизно 40 хвилин (якщо верх кексу почне сильно рум'янитися, прикрити його фольгою і зменшити температуру)Готовність перевірити сухою дерев'яною шпажкою. Готовому кексу дати охолонути й вийняти з форми.

Крем: збити всі інгредієнти міксером, коригуючи кількість цукру на свій смак.

Прикрасити кекс кремом за допомогою кондитерського мішка.

За бажанням прикрасити свіжими ягодами та листочками м’яти.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: такий кекс мені подобається після охолодження загорнути у фольгу. Скоринка стає м'якою, м'якуш щільнішим та соковитим.





кекси, солодка випічка, кекс, мафіни, капкейки, малиновий кекс, кекс із ягодами, малина

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Різдвяний шоколадно-апельсиновий кекс
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1320
Оксамитовий, соковитий м'якуш, у якому гармонійно поєдналися шоколад та апельсин. Додайте сюди ароматні цукати й сухофрукти, нотки кориці та імбиру… І все це в обрамленні смачнючої шоколадно-апельсинової глазурі!
Макові мафіни «Червона шапочка»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 846
Дуже красива, апетитна, соковита та барвиста випічка – інгредієнтів мінімум і всі прості, а смак вище усяких похвал!
Кукурудзяно-сирний кекс із чорною смородиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 811
Красива, апетитна, пориста, ароматна випічка з кислинкою від смородини!
Американський шифоновий кекс з абрикосами
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1171
Легка, м’яка, здобна, пишна та дуже ніжна випічка.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: