ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Готуємо яєчню у мікрохвильовці

13 Серпня 2019 р. Ромашка Белая Гурман 3963
Яєчня виходить надзвичайно ніжною та смачною.
Яєчня виходить надзвичайно ніжною та смачною.

Отаку елементарно просту та швидку, проте вельми смачну, пухку та легку яєшню-бовтунку можна приготувати з мінімального набору найдоступніших складових за допомогою звичайнісінької мікрохвильової печі

Яєшня зі світлини була мною приготовлена у фарфоровій кружці усього із трьох інгредієнтів - курячого яйця, холодної кип'яченої води та невеликої кількості приправи карі/ І як я вже сказала, навіть при такій, м'яко кажучи, скромній рецептурі бовтунка вийшла надзвичайно ніжною та смачною! Тож приготуйте та переконайтеся в цьому і ви! 

Яєшня-бовтунка (основний спосіб).
1.У посуд з широким горлом розбийте яйця та додайте 1 ст.л. молока чи води на кожне яйце та прянощі.
2. Готуйте в МХП, помішуючи 1-2 рази, допоки не отримаєте потрібну консистенцію.
3.Для приготування 1 яйця потрібно 30-50 секунд, для 2 яєць - 1-1,5 хвилини. Для приготування більшої кількості яєць додайте по 20-30 секунд на кожне яйце.

Ну а тим, хто все ж таки полюбляє більш поживну яєшню, напевно припаде до смаку недільна яєшня за наступним рецептом, котра, втім, готується на основі того ж таки вищенаведеного рецепту яєчні-бовтунки. Щоправда, готується недільна яєшня не настільки швидко та просто, як бовтунка (саме тому, мабуть, вона й отримала свою назву: адже, на відміну від"сірих"буднів, коли, особливо зранку, часу на приготування їжі обмаль, тож готувати доводиться лише щось максимально швидке, у неділю зазвичай можна надто нікуди не поспішати, а отже, навіть приготуванню сніданку можна приділити дещо більше часу, аніж у робочі дні, - наприклад, приготувати отаку смачну, ароматну та поживну яєшню). Одначе результат вартує зусиль! 

Недільна яєшня.
1. Наріжте тонко по 1 скибочці бекону чи грудинки на порцію та підсмажте в мікрохвильовій печі напротязі 25-45 секунд на порцію.
2.Тонко наріжте гриби та 1 цибулину, змішайте з беконом і готуйте до розм'якшення.
3. Приготуйте яєчно-молочну суміш, готуйте, як у попередньому рецепті яєчні-бовтунки.

Я, до речі, недільну яєшню колись також готувала - із додаванням копченої свинячої грудинки та попередньо дефростованої вареномороженої суміші лісових грибів. І можу не зі здогадок сказати, що і за цим рецептом яєшня виходить дуже-дуже смаковитою (дарма, що далеко, не такою дієтичною, як за першим, базовим, рецептом!). До того ж, у мікрохвильовці вона готується набагато швидше, ніж якби готувалася у сковорідці на плиті. Тож це відмінний варіант для тих, хто любить ситно та смачно попоїсти, та не любить чи не має часу довго поратися на кухні!

Отож мікрохвилі вам у поміч - СПРОБУЙТЕ!... 

--
Ромашка Белая

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую