clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Серпня 2019 р. Ромашка Белая 267

Готуємо яєчню у мікрохвильовці

Яєчня виходить надзвичайно ніжною та смачною.
Яєчня виходить надзвичайно ніжною та смачною.

Отаку елементарно просту та швидку, проте вельми смачну, пухку та легку яєшню-бовтунку можна приготувати з мінімального набору найдоступніших складових за допомогою звичайнісінької мікрохвильової печі

Яєшня зі світлини була мною приготовлена у фарфоровій кружці усього із трьох інгредієнтів - курячого яйця, холодної кип'яченої води та невеликої кількості приправи карі/ І як я вже сказала, навіть при такій, м'яко кажучи, скромній рецептурі бовтунка вийшла надзвичайно ніжною та смачною! Тож приготуйте та переконайтеся в цьому і ви! 

Яєшня-бовтунка (основний спосіб).
1.У посуд з широким горлом розбийте яйця та додайте 1 ст.л. молока чи води на кожне яйце та прянощі.
2. Готуйте в МХП, помішуючи 1-2 рази, допоки не отримаєте потрібну консистенцію.
3.Для приготування 1 яйця потрібно 30-50 секунд, для 2 яєць - 1-1,5 хвилини. Для приготування більшої кількості яєць додайте по 20-30 секунд на кожне яйце.

Ну а тим, хто все ж таки полюбляє більш поживну яєшню, напевно припаде до смаку недільна яєшня за наступним рецептом, котра, втім, готується на основі того ж таки вищенаведеного рецепту яєчні-бовтунки. Щоправда, готується недільна яєшня не настільки швидко та просто, як бовтунка (саме тому, мабуть, вона й отримала свою назву: адже, на відміну від"сірих"буднів, коли, особливо зранку, часу на приготування їжі обмаль, тож готувати доводиться лише щось максимально швидке, у неділю зазвичай можна надто нікуди не поспішати, а отже, навіть приготуванню сніданку можна приділити дещо більше часу, аніж у робочі дні, - наприклад, приготувати отаку смачну, ароматну та поживну яєшню). Одначе результат вартує зусиль! 

Недільна яєшня.
1. Наріжте тонко по 1 скибочці бекону чи грудинки на порцію та підсмажте в мікрохвильовій печі напротязі 25-45 секунд на порцію.
2.Тонко наріжте гриби та 1 цибулину, змішайте з беконом і готуйте до розм'якшення.
3. Приготуйте яєчно-молочну суміш, готуйте, як у попередньому рецепті яєчні-бовтунки.

Я, до речі, недільну яєшню колись також готувала - із додаванням копченої свинячої грудинки та попередньо дефростованої вареномороженої суміші лісових грибів. І можу не зі здогадок сказати, що і за цим рецептом яєшня виходить дуже-дуже смаковитою (дарма, що далеко, не такою дієтичною, як за першим, базовим, рецептом!). До того ж, у мікрохвильовці вона готується набагато швидше, ніж якби готувалася у сковорідці на плиті. Тож це відмінний варіант для тих, хто любить ситно та смачно попоїсти, та не любить чи не має часу довго поратися на кухні!

Отож мікрохвилі вам у поміч - СПРОБУЙТЕ!... 

--
Ромашка Белая

рецепти від читачів

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Молочний соус до гарнірів
рецепти від читачів
Ромашка Белая 591
Таким надзвичайно простим і швидким у приготуванні соусом я рясно присмачила звичайні макарони, які подавала до яловичих відбивних.
Салат із пареного часнику по-болгарськи
рецепти від читачів
Рута М'ята 243
Ще одна проста, але дуже смачна страва з часникових стрілок!
Картопляні оладки (польська кухня)
овочеві страви, оладки млинці та сирники, рецепти від читачів
Елена Ранілук 1042
Страви, подібні до дерунів, популярні не лише в українській та білоруській, але й у багатьох інших національних кухнях буквально усіх континентів.
Салат «Вітамінка» з родзинками та сиром
салати, рецепти від читачів
Ксеня ФУРМАН 311
Сир у цій страві чудово поєднується із селерою та родзинками.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: