ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
18 Січня, 2020

Заливний пиріг з персиками, бананом та ожиною

13 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 930
Найскладніше в приготуванні цього пирога — дочекатися, коли він охолоне.
Найскладніше в приготуванні цього пирога — дочекатися, коли він охолоне. Фото: автора

Пісочний корж, ніжний крем і соковиті фрукти-ягоди!

Найскладніше в приготуванні цього пирога — дочекатися, коли він охолоне. Я готую його у формі діаметром 24-26 см. Якщо ви хочете більше начинки, то можна збільшити кількість персиків. Їх можна навіть не очищати від шкірочки, але чищені виходять трохи ніжнішими. Замість персиків, як начинку можна використовувати абрикоси, сливи, аличу, яблука, груші тощо.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

150 г вершкового масла,

100 мл сметани,

2 склянки борошна,

2 ч. л. розпушувача.

Для заливки:

4 яйця,

300 мл сметани,

1 склянка цукру,

1 ст. л. ванільного цукру,

2 ст. л. борошна.

Для начинки:

3-4 персика (у мене нектарини, тому шкірочку я не знімала),

жменя ожини,

1 великий банан.

ПРИГОТУВАННЯ:

Для основи: борошно змішати з розпушувачем, додати порізане шматочками масло, перетерти на крихту. Влити сметану, замісити тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути в харчову плівку. Дати тісту відпочити в холодильнику хвилин 30.

Розкачати з охолодженого тіста тонкий пласт.

Викласти в форму, змащену вершковим маслом, формуючи бортики заввишки близько 4 см.

Для заливки: змішати всі інгредієнти вінчиком або міксером.

На заготовку з тіста порізати півкільцями банан.

На банан викласти ягоди ожини та часточки персика.

Вилити на ягоди-фрукти заливку.

Випікати при температурі 180°С близько години.

Дати готовому пирогу повністю охолонути у формі. Після охолодження форму зняти.

Нарізати пиріг порційними шматками.



пиріг, пиріг з персиками, заливний пиріг, солодка випічка, заливний пиріг з персиками бананами та ожиною, пісочне тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую