clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
13 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 663

Заливний пиріг з персиками, бананом та ожиною

Найскладніше в приготуванні цього пирога — дочекатися, коли він охолоне.
Найскладніше в приготуванні цього пирога — дочекатися, коли він охолоне. Фото: автора

Пісочний корж, ніжний крем і соковиті фрукти-ягоди!

Найскладніше в приготуванні цього пирога — дочекатися, коли він охолоне. Я готую його у формі діаметром 24-26 см. Якщо ви хочете більше начинки, то можна збільшити кількість персиків. Їх можна навіть не очищати від шкірочки, але чищені виходять трохи ніжнішими. Замість персиків, як начинку можна використовувати абрикоси, сливи, аличу, яблука, груші тощо.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для тіста:

150 г вершкового масла,

100 мл сметани,

2 склянки борошна,

2 ч. л. розпушувача.

Для заливки:

4 яйця,

300 мл сметани,

1 склянка цукру,

1 ст. л. ванільного цукру,

2 ст. л. борошна.

Для начинки:

3-4 персика (у мене нектарини, тому шкірочку я не знімала),

жменя ожини,

1 великий банан.

ПРИГОТУВАННЯ:

Для основи: борошно змішати з розпушувачем, додати порізане шматочками масло, перетерти на крихту. Влити сметану, замісити тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути в харчову плівку. Дати тісту відпочити в холодильнику хвилин 30.

Розкачати з охолодженого тіста тонкий пласт.

Викласти в форму, змащену вершковим маслом, формуючи бортики заввишки близько 4 см.

Для заливки: змішати всі інгредієнти вінчиком або міксером.

На заготовку з тіста порізати півкільцями банан.

На банан викласти ягоди ожини та часточки персика.

Вилити на ягоди-фрукти заливку.

Випікати при температурі 180°С близько години.

Дати готовому пирогу повністю охолонути у формі. Після охолодження форму зняти.

Нарізати пиріг порційними шматками.



пиріг, пиріг з персиками, заливний пиріг, солодка випічка, заливний пиріг з персиками бананами та ожиною, пісочне тісто

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Болгарський яблучний пиріг без масла та яєць
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2188
Дуже ніжна, по-справжньому домашня випічка, яка готується з мінімального набору інгредієнтів.
Швидкий англійський пиріг від Юлії Висоцької
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1355
Тісто у цьому рецепті настільки універсальне, що смаколик можна готувати з будь-якими фруктами чи ягодами або ж ягідно-фруктовим міксом – малиною, вишнею, смородиною, чорницею, грушею, сливою...
Пиріг «Ягідні подушечки»
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 457
Дуже ефектний та апетитний смаколик. Поєднання малини та білого шоколаду — ідеальне!
Наливний пиріг «Ніжність» із молодою капустою
овочеві страви, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1305
Випічка — яка завжди виходить вдалою та смачною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: