Гаряча тема:
- Війна
Готувала майже на ніч, але не стрималася й лизнула трішки соусу, а вранці продегустували шматочок і... пропала! Неперевершено! До речі, вино брала з не дорогого — червоне напівсухе, трішки терпкувате й солодкувате. Так ось ця пікантна солодкість зазвучала такою чудовою смачною ноткою! Рецепт дуже вдалий, рідним неймовірно сподобався. Однозначно готуватиму й надалі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг свинячих ребер,
2 цибулини,
200 мл червоного напівсухого вина,
3 зубки часнику,
2 лаврових листки,
600 мл м'ясного бульйону (у мене курячий),
борошно (для панірування),
орегано,
чорний гострий перець,
чебрець,
морська сіль,
оливкова олія,
1 ст. л. томатної пасти,
суха грузинська аджика (за бажанням).
ПРИГОТУВАННЯ:
Ребра розрізати й замаринувати в солі та спеціях. Залишити на 20-30 хвилин.
Запанірувати ребра в борошні.
Обсмажити на гарячій сковорідці на оливковій олії до рум'яної скоринки з обох боків.
Скласти в каструлю з товстим дном, у якій надалі ребра тушкуватимуться.
На сковорідці, на якій ребра обсмажувалися підсмажити цибулю з часником, подрібнені кубиками. Всипати спеції, покласти томатну пасту, влити трохи бульйону. Тушкувати все разом 10 хвилин.
Скласти все в чашу блендера.
Перемолоти все до утворення пасти (можна цього не робити, але так соус буде одноріднішим і густішим).
Повернути все на плиту, влити решту бульйону та вино, покласти лавровий листок і довести до кипіння. Посолити, приправити спеціями та травами до смаку. Вилити соус до ребер, накрити кришкою і тушкувати до готовності.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: