clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 389

Свинячі ребра в червоному вині (португальська кухня)

Рецепт дуже вдалий: реберця неймовірно смачні, м’які та ароматні!
Рецепт дуже вдалий: реберця неймовірно смачні, м’які та ароматні! Фото: автора

Дуже смачні, м’які та ароматні!

Готувала майже на ніч, але не стрималася й лизнула трішки соусу, а вранці продегустували шматочок і... пропала! Неперевершено! До речі, вино брала з не дорогого — червоне напівсухе, трішки терпкувате й солодкувате. Так ось ця пікантна солодкість зазвучала такою чудовою смачною ноткою! Рецепт дуже вдалий, рідним неймовірно сподобався. Однозначно готуватиму й надалі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 кг свинячих ребер,

2 цибулини,

200 мл червоного напівсухого вина,

3 зубки часнику,

2 лаврових листки,

600 мл м'ясного бульйону (у мене курячий),

борошно (для панірування),

орегано,

чорний гострий перець,

чебрець,

морська сіль,

оливкова олія,

1 ст. л. томатної пасти,

суха грузинська аджика (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Ребра розрізати й замаринувати в солі та спеціях. Залишити на 20-30 хвилин.

Запанірувати ребра в борошні.

Обсмажити на гарячій сковорідці на оливковій олії до рум'яної скоринки з обох боків.

Скласти в каструлю з товстим дном, у якій надалі ребра тушкуватимуться.

На сковорідці, на якій ребра обсмажувалися підсмажити цибулю з часником, подрібнені кубиками. Всипати спеції, покласти томатну пасту, влити трохи бульйону. Тушкувати все разом 10 хвилин.

Скласти все в чашу блендера.

Перемолоти все до утворення пасти (можна цього не робити, але так соус буде одноріднішим і густішим).

Повернути все на плиту, влити решту бульйону та вино, покласти лавровий листок і довести до кипіння. Посолити, приправити спеціями та травами до смаку. Вилити соус до ребер, накрити кришкою і тушкувати до готовності.



свинина, м`ясо та субпродукти, свинячі ребра, ребра, свинячі ребра в червоному вині, португальська кухня

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Свинячі реберця у ягідному соусі - м'які, соковиті й абсолютно не жирні
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1730
Завдяки ягідному соусу м’ясо набуває солодкуватого смаку, дивовижного кольору й аромату.
НОВОРІЧНЕ МЕНЮ: Свинячі реберця з чорносливом у медово-гірчичному соусі
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2733
Це моя фірмова страва на всі свята. Приготовлені за цим рецептом реберця виходять пікантними та водночас дуже м’якенькими.
Реберця під соусом «Барбекю»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2311
Рум'яні, хрусткі, з апетитною скоринкою... Їх готують на природі, вдома на грилі або в духовці, а подають як другу страву з овочами й картоплею!
Свинячі реберця в хмелі-сунелі, запечені з картоплею
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1598
Фантазія на тему грузинської кухні.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: