Гаряча тема:
- Війна
Соте? — це страва, приготовлена за допомогою техніки сотеювання, яка полягає у короткочасному обсмажуванні продуктів на високій температурі в невеликій кількості жиру з їхнім подальшим тушкуванням. Виходить МЕГАсмачно! До речі, якщо соте розкласти гарячим у стерилізовані банки, то можна зберігати його як заготовку!
ІНГРЕДІЄНТИ:
1 кг баклажанів,
2 великі цибулини,
3 морквини,
1 кг помідорів,
1/2 головки часнику,
2 великих кабачки (без шкірки та насіння),
0,5 ч. л. перцю чилі або сухої аджики,
сіль,
мелений чорний перець,
суміш сушених італійських трав (за бажанням),
1 ст. л. солодкої меленої паприки,
2 ст. л. цукру (з гіркою),
олія (я завжди використовую для соте рафіновану оливкову).
ПРИГОТУВАННЯ:
Нарізати баклажани великими кубиками. Скласти в миску, посипати сіллю і залишити на пів години (я залишаю 15-20 хвилин, доки займаюся підготовкою інших овочів).
Кабачки почистити від шкірочки та насіння, нарізати великими кубиками (різати всі овочі слід крупно, адже ми не ікру готуємо!). Моркву подрібнити соломкою або кружальцями, цибулю – півкільцями.
Баклажани промити холодною водою й відтиснути від зайвої вологи (вся гіркота відійде!).
Головний секрет соте: смажити всі овочі ОКРЕМО!
Баклажани на мінімальній кількості олії.
Кабачки на іншій сковорідці.
Овочі мають вкритися золотавою скоринкою. Тоді їх слід перекласти в більшу каструлю з товстим дном (я викладаю їх шумівкою, щоб залишки олії залишилися у сковорідці).
На тій же сковорідці, де смажилися баклажани, сотеювати моркву з цибулею (я додаю до них цукор та сіль, щоб овочі карамелізувалися).
Додати в сковорідку часник, нарізаний тонкими пластинками.
Далі черга за томатами (їх можна різати довільно).
Коли помідори пустять сік, присмачити засмажку спеціями та травами й вилити її у каструлю до кабачків із баклажанами.
Накрити все кришкою і тушкувати на маленькому вогні 10-15 хвилин.
Таке соте вже готове для споживання, але, якщо ви плануєте його заготовити на зиму, слід скласти його у стерилізовані пів літрові банки. Прикрити кришками й стерилізувати кожну в каструлі з водою 7-10 хвилин (після закипання води). Закатати та вкутати до повного охолодження.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: смачно і в гарячому, і в холодному вигляді. Проте найкраще соте тоді, коли настоїться в заготовленій баночці на зиму. Відкрити такі ласощі в холодну пору року – це не описати словами!
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: