Бички - не дорога бюджетна рибка, але після смаження вона перетворюється на справжній морський делікатес! Фото: автора
Якщо цю рибку посмажити, то ви отримаєте не дорогу, але дуже смачну страву.
Мабуть, найпоширенішим способом приготування бичків є сушіння і в'ялення. Але, якщо цю рибку посмажити, то ви отримаєте не дорогу, але дуже смачну страву. Її м'ясо ніжне, нежирне, соковите. Кісточок мінімум. А у компанії із соусом непрезентабельний на перший погляд бичок перетворюється на неймовірну смакоту.
ІНГРЕДІЄНТИ: 700 г бичків,
борошно (для панірування),
100 мл білого сухого вина,
олія,
перець,
сіль – за смаком. Для томатно-часнкового соусу:
5-6 томатів,
3 зубки часнику,
1 цибулина,
1 морквина,
коріандр,
сушений базилік,
цукор,
сіль,
паприка.
ПРИГОТУВАННЯ: Промити й почистити бички від нутрощів. Потім, почистити рибу від луски (хоча її і небагато, краще все ж таки від неї позбутися! Це зручно робити за допомогою звичайної тертки для дерунів). Посолити, поперчити і залити бички білим вином. Поставити все це в холодильник на півгодини (біле вино можете замінити на лимонний сік). Розігріти сковорідку й влити олію. Після того, як риба постоїть у холодильнику, вмочити тушки в борошно (я іноді використовую мелені сухарі). Обсмажити до рум'яної хрусткої скоринки. Приготувати соус:цибулю та моркву нарізати дрібнити кубиками. Часник подрібнити. Спасерувати овочі на олії. Додати дрібно нарізані помідори (попередньо зняти з них шкірочку). Все добре обсмажити. Довести до смаку, додавши спеції, цукор, сіль та базилік. Полити бички при подачі соусом. А можна протушкувати рибку в ньому протягом декількох хвилин.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: