Гаряча тема:
- Війна
Ця картопляна запіканка може служити і простим гарніром, і ситною самостійною стравою.
ІНГРЕДІЄНТИ:
6 середніх картоплин,
3 яйця,
2 зубки часнику,
3-4 ст. л. жирної сметани,
150-200 г твердого сиру,
сушений кріп (або іншої травички, яка вам до душі; я брала — орегано),
свіжа петрушка,
сіль,
чорний мелений перець,
мускатний горіх,
паприка.
ПРИГОТУВАННЯ:
Сир натерти на тертці з грубими вічками. Часник почистити й подрібнити. Половину сиру з'єдати з яйцем і сушеною зеленню (цією сумішшю потім потрібно буде змастити запіканку, щоб утворилася апетитна рум'яна скоринка). Інші два яйця змішати з часником і сметаною. Додати картоплю, натерту на крупній тертці, та подрібнену петрушку.
Посолити й поперчити, присмачити спеціями. Додати тертий сир, який залишився.
Форму для запікання (діаметром 28-30 см) встелити пергаментом та змастити вершковим маслом (за бажанням можна посипати панірувальними сухарями). Викласти запіканку та розрівняти картопляну суміш рівним шаром.
Зверху полити яєчно-сирною сумішшю та щедро посипати паприкою.
Відправити запікатися в попередньо розігріту до 180ºС духовку на 40 хвилин (повинна утворитися рум'яна скоринка).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: всі інгредієнти я, зазвичай, кладу «на око», і звісно ж, суворе дотримання пропорцій тут не принципове. Все залежить від смаків вашої родини. Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем, домашнім сиром або грибами. Пречудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: