clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
23 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 804

Запіканка з тертої картоплі з сиром і часником

Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з м'ясним фаршем, домашнім сиром або грибами.
Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з м'ясним фаршем, домашнім сиром або грибами. Фото: автора

Такою стравою можна легко нагодувати всю сім'ю. Вона проста, економна та дуже смачна.

Ця картопляна запіканка може служити і простим гарніром, і ситною самостійною стравою. 

ІНГРЕДІЄНТИ:
6 середніх картоплин,

3 яйця,

2 зубки часнику,

3-4 ст. л. жирної сметани,

150-200 г твердого сиру,

сушений кріп (або іншої травички, яка вам до душі; я брала — орегано),

свіжа петрушка,

сіль,

чорний мелений перець,

мускатний горіх,

паприка.

ПРИГОТУВАННЯ:
Сир натерти на тертці з грубими вічками. Часник почистити й подрібнити. Половину сиру з'єдати з яйцем і сушеною зеленню (цією сумішшю потім потрібно буде змастити запіканку, щоб утворилася апетитна рум'яна скоринка). Інші два яйця змішати з часником і сметаною. Додати картоплю, натерту на крупній тертці, та подрібнену петрушку. 

Посолити й поперчити, присмачити спеціями. Додати тертий сир, який залишився.


Форму для запікання (діаметром 28-30 см) встелити пергаментом та змастити вершковим маслом (за бажанням можна посипати панірувальними сухарями). Викласти запіканку та розрівняти картопляну суміш рівним шаром.

Зверху полити яєчно-сирною сумішшю та щедро посипати паприкою.


Відправити запікатися в попередньо розігріту до 180ºС духовку на 40 хвилин (повинна утворитися рум'яна скоринка).



ОКРЕМИМ РЯДКОМ: всі інгредієнти я, зазвичай, кладу «на око», і звісно ж, суворе дотримання пропорцій тут не принципове. Все залежить від смаків вашої родини. Цю запіканку можна урізноманітнити, приготувавши її з фаршем, домашнім сиром або грибами. Пречудово смакує як у холодному, так і в гарячому вигляді.

запіканка, запіканка, овочева запіканка, овочеві страви, картопля, страви з картоплі, запіканка з тертої картоплі, картопляна запіканка, страви з овочів, овочі

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Кабачкова запіканка — елементарно, Ватсон!
овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 5244
Смачна й легка літня запіканочка за досить простим рецептом.
Куряча запіканка по-гавайськи
м`ясо та субпродукти, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1042
Запіканка готується легко і просто. Настрій після її приготування піднімається на весь день, адже вона така яскрава, кольорова й дуже ароматна!
Запіканка із сьомги й картоплі під часниковим соусом
риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1312
Уявіть собі на тарілці найніжнішу рибку, запечену в духовці, яка готується в дуеті з картоплею. А підкреслює смак страви ароматний та пікантний вершково-часниковий соус.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: