ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Липня, 2020

Мариновані чері з морквяним бадиллям

27 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1645
Попри те, що в рецепті використовується мінімум інгредієнтів, помідори виходять настільки смачними, що неможливо відірватися!
Попри те, що в рецепті використовується мінімум інгредієнтів, помідори виходять настільки смачними, що неможливо відірватися! Фото: автора

Такі пікантні ароматні помідори доповнять будь-який гарнір взимку!

Морквяне бадилля в консервованих томатах відіграє важливу роль, збагачуючи закуску вітамінами й даруючи їй свій неповторний аромат. Чері для цієї заготовки слід вибирати стиглі, але досить щільні. Попри те, що в рецепті використовується мінімум інгредієнтів, помідори виходять настільки смачними, що неможливо відірватися! Консервація чудово зберігається при кімнатній температурі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг помідорів чері,

40 г солі,

80 г цукру,

60 мл оцту,

80 г морквяного бадилля,

перець горошком та духмяний.

ПРИГОТУВАННЯ:

Помідори ретельно помити й перебрати (краще залишити плоди з хвостиками, тоді їх буде зручніше споживати).

У літрову банку на дно викласти попередньо помите морквяне бадилля та перець, наповнити місткість помідорами під саме горло. Залити окропом по самі вінця, накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.

Потім злити воду в каструлю, повторно закип'ятити й залити помідори знову на 20 хвилин. Ще раз злити воду в каструлю, але цього разу насипати в неї сіль і цукор. Відправити на вогонь, довести до кипіння, вимкнути вогонь і влити оцет. Залити киплячим маринадом помідори, закатати, перевернути банку догори дном.

Вкутати заготовки пледом, залишити на добу до повного охолодження. Після цього перенести на постійне місце зберігання.



томати, маринади, помідорі, консервовані помідори, чері, домашні заготовки, заготовки на зиму, чері з морквяним бадиллям

Коментарі:

  Так  Ні, дякую