clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
27 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 1153

Мариновані чері з морквяним бадиллям

Попри те, що в рецепті використовується мінімум інгредієнтів, помідори виходять настільки смачними, що неможливо відірватися!
Попри те, що в рецепті використовується мінімум інгредієнтів, помідори виходять настільки смачними, що неможливо відірватися! Фото: автора

Такі пікантні ароматні помідори доповнять будь-який гарнір взимку!

Морквяне бадилля в консервованих томатах відіграє важливу роль, збагачуючи закуску вітамінами й даруючи їй свій неповторний аромат. Чері для цієї заготовки слід вибирати стиглі, але досить щільні. Попри те, що в рецепті використовується мінімум інгредієнтів, помідори виходять настільки смачними, що неможливо відірватися! Консервація чудово зберігається при кімнатній температурі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг помідорів чері,

40 г солі,

80 г цукру,

60 мл оцту,

80 г морквяного бадилля,

перець горошком та духмяний.

ПРИГОТУВАННЯ:

Помідори ретельно помити й перебрати (краще залишити плоди з хвостиками, тоді їх буде зручніше споживати).

У літрову банку на дно викласти попередньо помите морквяне бадилля та перець, наповнити місткість помідорами під саме горло. Залити окропом по самі вінця, накрити кришкою, залишити на 20 хвилин.

Потім злити воду в каструлю, повторно закип'ятити й залити помідори знову на 20 хвилин. Ще раз злити воду в каструлю, але цього разу насипати в неї сіль і цукор. Відправити на вогонь, довести до кипіння, вимкнути вогонь і влити оцет. Залити киплячим маринадом помідори, закатати, перевернути банку догори дном.

Вкутати заготовки пледом, залишити на добу до повного охолодження. Після цього перенести на постійне місце зберігання.



томати, маринади, помідорі, консервовані помідори, чері, домашні заготовки, заготовки на зиму, чері з морквяним бадиллям

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Консервовані помідорки чері в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 17291
Красиві, ароматні і смачні помідорки-крихітки обов'язково викличуть захоплення у гостей, при подачі їх на стіл взимку. Але за цим рецептом можна законсервувати і більш крупні томати, тільки термін стерилізації потрібно буде збільшити.
Помідори на зиму як малосольні з аспірином (без стерилізації)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 26670
Ці помідори дійсно виходять неймовірними, як газовані! Ми жартома називаємо їх «похмільними», оскільки смачнішого маринаду я ще не пробувала.
Пряний домашній кетчуп на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6511
Трохи гостренький, трохи солоденький і, звісно ж, ароматний, завдяки вдалому підбору спецій.
«Хрінодер» або Сира аджика з жовтих томатів
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 3614
Син їсть її замість кетчупу, чоловік взагалі може пити як сік, я ж люблю намастити на ще тепленький тбіліський хлібчик. Крім того додаю сиру аджику у борщ та соуси, подаю до ковбасок-гриль, відбивних та котлеток.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: