ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопляний салат з маслинами

30 Серпня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 4499
Салат на щодень – дуже простий, але й дуже смачний.
Салат на щодень – дуже простий, але й дуже смачний. Фото: автора

Вкотре переконуюся, що все геніальне – просто! Салат на щодень – дуже простий, але й дуже смачний.

Звичайні продукти, а результат – пальчики оближеш! Ця страва також може бути і гарніром, але як салат вона мені більше імпонує. Рекомендую! Головне нічого не замінювати і нічого не додавати.

ІНГРЕДІЄНТИ:

5-6 середніх картоплин,

1 баночка чорних маслин без кісточок,

1 середня цибулина (краще червона),

3 ст. л. оливкової олії холодного віджиму (я додала 2 ст. л.),

сік лимона (опційно, за смаком),

сіль,

чорний мелений перець,

зелень кропу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Відварену в «кожушку» картоплю почистити й подрібнити пласкими скибочками. Маслини нарізати кружальцями-коліщатками. Продукти перекласти в салатник і перемішати. Цибулю нарізати півкільцями й залити на декілька хвилин заправкою.

Для заправки: змішати олію, сіль, перець і сік лимона.

Вилити заправку з цибулею у салат. Все перемішати, посипати подрібненою зеленню кропу. Дати салату трохи настоятися й подавати.

 

салати без майонезу, картопляний салат, салат, салати, картопляний салат з маслинами, піст, пісні страви, страви для посту

Коментарі:

  Так  Ні, дякую