ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
4 Серпня, 2020

Паприкаш з кабачками та помідорами

2 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 958
Соковиті, злегка хрусткі овочі в сметанному соусі можуть бути самостійною стравою або ж гарніром.
Соковиті, злегка хрусткі овочі в сметанному соусі можуть бути самостійною стравою або ж гарніром. Фото: автора

Дуже апетитна, по-справжньому вітамінна овочева страва.

Соковиті, злегка хрусткі овочі в сметанному соусі можуть бути самостійною стравою або ж гарніром.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 середній кабачок,

4-5 болгарських перчин (бажано червоних та м’ясистих),

3-4 помідори,

1 велика цибулина,

2 зубки часнику,

200 мл сметани,

2 ст. л. борошна (без гірки),

1 ч. л. гірчиці,

мускатний горіх,

1 ст. л. меленої паприки,

петрушка свіжа,

1 ст. л. цукру,

сіль та перець (за смаком).

ПРИГОТУВАННЯ:

Кабачки почистити від шкірки, видалити м’якуш із насінням, нарізати великими кубиками. Обсмажити на сковорідці на олії.

Окремо спасерувати цибулю, нарізану півкільцями. Додати перець, подрібнений великими шматочками. До смажених овочів всипати паприку, цукор та сіль. Поперчити та перемішати. Тушкувати 5-7 хвилин на малому вогні.

Часник почистити, нарізати тонкими пластинками й додати до овочів.

Томати натерти на тертці так, щоб у сковорідку з овочами потрапила лише м’якоть, а шкірочка залишилася. Тушкувати 3-5 хвилин.

Перекласти в каструлю з товстим дном кабачки та овочеву засмажку, перемішати.

Сметану змішати з борошном, гірчицею та мускатним горіхом.

Сметанну суміш додати в каструлю з овочами, перемішати й тушкувати ще 7-10 хвилин.

До всіх інгредієнтів всипати подрібнену зелень.

Якщо потрібно, досолити й поперчити. Тушкувати овочеве рагу в сметанному соусі ще хвилину й зняти паприкаш з плити.

овочеве рагу, овочеві страви, паприкаш, болгарська кухня, угорська кухня, овочі, страви з овочів, рагу

Коментарі:

  Так  Ні, дякую