ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Серпня, 2020

Помідори «в снігу» з часником (на зиму)

3 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2752
Зберігати помідори «в снігу» в темному прохолодному місці.
Зберігати помідори «в снігу» в темному прохолодному місці. Фото: автора

Цікава консервація: приємний солодкий смак томатів із ненав’язливим часниковим ароматом.

Рецепт підходить для будь-якого розміру помідорів. Великі томати можна нарізати часточками. Швидко, просто й дуже-дуже смачно! Приготуйте і не пошкодуєте!

ІНГРЕДІЄНТИ:

На 1-літрову банку:

600 г помідорів,

1 ст. л. подрібненого часнику,

перець чорний горошком та запашний,

0,25-0,5 ч. л. насіння гірчиці,

4 ч. л. 9%-го оцту,

листя вишні та смородини,

петрушка.

Для маринаду:

1 л води,

3-4 ст. л. цукру,

1 ст. л. солі.

ПРИГОТУВАННЯ:

На дно чистих стерилізованих банок викласти петрушку, листя смородини та вишні.

Заповнити до самого горлечка томатами (бажано проштрикнути помідори біля плодоніжки зубочисткою, щоб не розтріскувалися). Додати запашний та чорний перці, гірчицю.

Часник почистити й дрібно посікти ножем (маринад після заливки може бути злегка каламутним у банках, якщо подрібнювати часник за допомогою блендера. Якщо ж часник нарізати ножем, то маринад відразу прозорий. У будь-якому випадку, після того, як часник осяде, він стає як сльоза).

Розкласти подрібнений часник у банки.

Залити киплячим маринадом та додати в кожну банку оцет.

Стерилізувати у "водяній купелі" 10 хвилин.

Закатати банки металевими кришками. Перевернути догори дном та вкутати ковдрою до охолодження.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: зберігати помідори «в снігу» в темному прохолодному місці.

домашні заготовки, заготовки на зиму, помідори, мариновані помідори, помідори в снігу з часником, консервовані помідори

Коментарі:

  Так  Ні, дякую