ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Швидка баклажанна ікра на сковорідці від телеведучої Ірини Юсупової

6 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 6156
Юсупова запевняє, що баклажанна ікра - це одна з найулюбленіших її страв.
Юсупова запевняє, що баклажанна ікра - це одна з найулюбленіших її страв. Фото: з архіву ведучої

Ведуча програм «Подробиці», «Ранок» та рубрики «Нашъ Кiевъ» поділилася з «Гурманом» своєю улюбленою стравою з баклажанів.

«Я дуже люблю баклажани. Смажені, варені, тушковані, мариновані на зиму, пряні та гострі, солодкуваті та кисленькі, — каже Ірина. — Їм ці плоди буквально у будь-якому вигляді й уже навіть підзбирала невеличку підбірку рецептів. Одна з найулюбленіших моїх страв із баклажанів — баклажанна ікра. Рецепт оригінальний тим, що готується така закуска на сковорідці».

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 середніх баклажана,

2 цибулини,

3-4 зубки часнику,

4 помідори,

кінза,

петрушка,

кріп.

ПРИГОТУВАННЯ:

Баклажани почистити, нарізати невеликими кубиками й відправити на сковорідку. Смажити 5 хвилин і додати дрібно нарізану цибулю. Помідори облити окропом, зняти шкірку, порізати часточками і теж відправити на сковорідку. Посолити, поперчити за смаком. Тушкувати під кришкою ще декілька хвилин. Наприкінці додати вичавлений через прес часник і подрібнену зелень. Їсти можна і в гарячому вигляді, але я більше люблю холодну ікру. Якщо до неї додати ложку оцту, то можна законсервувати її в банках на зиму. Зберігається така закуска чудово навіть при кімнатній температурі.



зірковий рецепт, рецепт від зірки, зіркові рецепти, Юсупова Ірина, баклажанна ікра на сковорідці, баклажанна ікра, баклажани, ікра з баклажанів, страви з овочів, овочеві страви, овочі, закуска, закуски

Коментарі:

  Так  Ні, дякую