Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт сливового джему дійсно дуже простий. Я не переймаюся з протиранням слив крізь сито, а просто збиваю все блендером. У результаті в готовому продукті шкірочок зовсім немає. Сливу можна брати будь-яку. Звісно, чим вона смачніша, тим смачнішою вийде заготовка. Але навіть із простої угорки джем виходить пречудовим.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 кг спілих слив,
1,5 кг цукру (якщо слива солодка, цукру можна додавати менше),
кориця, гвоздика, ванілін (за бажанням).
ПРИГОТУВАННЯ:
Сливу помити, видалити кісточки.
Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь (не забувати помішувати). З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хвилин, часто помішуючи дерев'яною ложкою. Під час кипіння по краях утворюватиметься пінка, яку періодично слід знімати. Зняти джем з плити й залишити до повного охолодження.
Холодні сливи перемолоти блендером просто в каструлі. Додати за бажанням паличку кориці, дрібку ваніліну й кілька бутонів гвоздики (можна покласти ще зірочку анісу). Всі ці спеції не є обов'язковими, орієнтуйтеся виключно на свої вподобання. Продовжити варити джем на маленькому вогні ще 30 хвилин.
Паличку кориці й бутони гвоздики видалити. Готовність перевірити капнувши краплину джему на тарілочку (якщо крапля не розтікається, джем готовий).
Розкласти джем гарячим у стерилізовані банки, закатати й перевернути догори дном.
Вкутати ковдрою до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: