ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Густий сливовий джем

10 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 16650
Джем виходить густим, в міру солодким, з легким пряним присмаком.
Джем виходить густим, в міру солодким, з легким пряним присмаком. Фото: автора

Виходить в міру солодким, з легким присмаком кориці й пряної гвоздики. І на булочку з маслом, і як приправа до оладок підходить ідеально!

Цей рецепт сливового джему дійсно дуже простий. Я не переймаюся з протиранням слив крізь сито, а просто збиваю все блендером. У результаті в готовому продукті шкірочок зовсім немає. Сливу можна брати будь-яку. Звісно, чим вона смачніша, тим смачнішою вийде заготовка. Але навіть із простої угорки джем виходить пречудовим.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 кг спілих слив,

1,5 кг цукру (якщо слива солодка, цукру можна додавати менше),

кориця, гвоздика, ванілін (за бажанням).

ПРИГОТУВАННЯ:

Сливу помити, видалити кісточки.

Скласти в каструлю, засипати цукром, перемішати й поставити на середній вогонь (не забувати помішувати). З моменту закипання варити джем на мінімальному вогні 30 хвилин, часто помішуючи дерев'яною ложкою. Під час кипіння по краях утворюватиметься пінка, яку періодично слід знімати. Зняти джем з плити й залишити до повного охолодження.

Холодні сливи перемолоти блендером просто в каструлі. Додати за бажанням паличку кориці, дрібку ваніліну й кілька бутонів гвоздики ожна покласти ще зірочку анісу). Всі ці спеції не є обов'язковими, орієнтуйтеся виключно на свої вподобання. Продовжити варити джем на маленькому вогні ще 30 хвилин.

Паличку кориці й бутони гвоздики видалити. Готовність перевірити капнувши краплину джему на тарілочку (якщо крапля не розтікається, джем готовий).

Розкласти джем гарячим у стерилізовані банки, закатати й перевернути догори дном.

Вкутати ковдрою до повного охолодження.

джем, слива, сливи, домашні заготовки, заготовки на зиму, густий сливовий джем, домашній погрібець, варення, конфітюр, повидло

Коментарі:

  Так  Ні, дякую