clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
11 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 473

Помідори в желе без стерилізації

Перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло.
Перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло. Фото: автора

Заготовка не тільки проста й швидка, але й неймовірно смачна!

У сезон заготівель на зиму багато господинь намагаються приготувати багато різної та незвичної консервації, адже простими маринованими огірками з помідорами вже нікого не здивуєш. Цікавими зовні й не менш смачним виходять мариновані в желатині помідорки на зиму без стерилізації. Ця заготовка не тільки проста, але й швидка, що дозволяє скоротити час перебування на кухні. А як же приємно буде почути здивовані вигуки гостей, які куштуватимуть це частування!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 помідорів (для такої заготовки підходять помідори будь-якого розміру. Великі томати можна нарізати часточками. Але краще, все ж таки, використовувати плоди середнього розміру, вони виходять пружними, твердими, в міру просоченими маринадом і красивими в баночці),

3-4 червоні болгарські перчини,

10 г желатину,

4 ст. л. цукру,

1,5 ст. л. солі,

2 ст. л. оцту,

петрушка,

кріп,

перець горошком,

лавровий листок,

1 л води.

ПРИГОТУВАННЯ:

Замочити желатин у холодній воді (багато наливати в мисочку не потрібно, головне, щоб вона дала змогу желатину набрякнути).

Болгарський перець почистити та нарізати смужками.

Зелень петрушки й кропу добре промити й просушити на паперовому рушнику.

Простерилізувати банки в будь-який спосіб: на водяній бані або в духовій шафі. Кришки прокип'ятити.

Приготувати маринад: воду закип’ятити, додати цукор, сіль, перець горошком, лавровий листок. Зменшити вогонь і проварити заливку протягом 5 хвилин. Потім влити набряклий желатин, перемішати, щоб він розчинився, вимкнути вогонь. Влити оцет, перемішати

На дно кожної банки покласти по кілька гілочок кропу і петрушки, додати спеції.

Викласти щільно помідори, прошаровуючи їх смужками болгарського перцю. Зверху — знову гілочки петрушки і кропу.

Залити банки гарячим маринадом, щоб він покривав помідори повністю, але не був вище плічок самої банки.

Відразу закатати банки кришками. Перевернути догори дном і щільно вкутати теплою ковдрою. Дати заготовці повністю охолонути й лише тоді поставити на зберігання в холодну комору.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло.

томати, домашні заготовки, заготовки на зиму, помідори, мариновані помідори, консервовані помідори, помідори в желе, помідори без стерилізації

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Помідори «в снігу» з часником (на зиму)
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 1354
Цікава консервація: приємний солодкий смак томатів із ненав’язливим часниковим ароматом.
В’ялені томати в електросушарці для зберігання на зиму
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 7063
Цей дивовижний смаколик згодиться вам і для піци, і для рагу, і для пасти, і для салатів… Навіть на бутерброд його можна покласти!
Консервовані помідорки чері в солодкому маринаді
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 17267
Красиві, ароматні і смачні помідорки-крихітки обов'язково викличуть захоплення у гостей, при подачі їх на стіл взимку. Але за цим рецептом можна законсервувати і більш крупні томати, тільки термін стерилізації потрібно буде збільшити.
Овочеве асорті на зиму «Консервований город»
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 21865
Заготовка дуже смачна! Всі, хто її куштував, завжди просять рецепт!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: