ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Помідори в желе без стерилізації

11 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3055
Перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло.
Перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло. Фото: автора

Заготовка не тільки проста й швидка, але й неймовірно смачна!

У сезон заготівель на зиму багато господинь намагаються приготувати багато різної та незвичної консервації, адже простими маринованими огірками з помідорами вже нікого не здивуєш. Цікавими зовні й не менш смачним виходять мариновані в желатині помідорки на зиму без стерилізації. Ця заготовка не тільки проста, але й швидка, що дозволяє скоротити час перебування на кухні. А як же приємно буде почути здивовані вигуки гостей, які куштуватимуть це частування!

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 помідорів (для такої заготовки підходять помідори будь-якого розміру. Великі томати можна нарізати часточками. Але краще, все ж таки, використовувати плоди середнього розміру, вони виходять пружними, твердими, в міру просоченими маринадом і красивими в баночці),

3-4 червоні болгарські перчини,

10 г желатину,

4 ст. л. цукру,

1,5 ст. л. солі,

2 ст. л. оцту,

петрушка,

кріп,

перець горошком,

лавровий листок,

1 л води.

ПРИГОТУВАННЯ:

Замочити желатин у холодній воді (багато наливати в мисочку не потрібно, головне, щоб вона дала змогу желатину набрякнути).

Болгарський перець почистити та нарізати смужками.

Зелень петрушки й кропу добре промити й просушити на паперовому рушнику.

Простерилізувати банки в будь-який спосіб: на водяній бані або в духовій шафі. Кришки прокип'ятити.

Приготувати маринад: воду закип’ятити, додати цукор, сіль, перець горошком, лавровий листок. Зменшити вогонь і проварити заливку протягом 5 хвилин. Потім влити набряклий желатин, перемішати, щоб він розчинився, вимкнути вогонь. Влити оцет, перемішати

На дно кожної банки покласти по кілька гілочок кропу і петрушки, додати спеції.

Викласти щільно помідори, прошаровуючи їх смужками болгарського перцю. Зверху — знову гілочки петрушки і кропу.

Залити банки гарячим маринадом, щоб він покривав помідори повністю, але не був вище плічок самої банки.

Відразу закатати банки кришками. Перевернути догори дном і щільно вкутати теплою ковдрою. Дати заготовці повністю охолонути й лише тоді поставити на зберігання в холодну комору.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло.

томати, домашні заготовки, заготовки на зиму, помідори, мариновані помідори, консервовані помідори, помідори в желе, помідори без стерилізації

Коментарі:

  Так  Ні, дякую