Гаряча тема:
- Війна
У сезон заготівель на зиму багато господинь намагаються приготувати багато різної та незвичної консервації, адже простими маринованими огірками з помідорами вже нікого не здивуєш. Цікавими зовні й не менш смачним виходять мариновані в желатині помідорки на зиму без стерилізації. Ця заготовка не тільки проста, але й швидка, що дозволяє скоротити час перебування на кухні. А як же приємно буде почути здивовані вигуки гостей, які куштуватимуть це частування!
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 помідорів (для такої заготовки підходять помідори будь-якого розміру. Великі томати можна нарізати часточками. Але краще, все ж таки, використовувати плоди середнього розміру, вони виходять пружними, твердими, в міру просоченими маринадом і красивими в баночці),
3-4 червоні болгарські перчини,
10 г желатину,
4 ст. л. цукру,
1,5 ст. л. солі,
2 ст. л. оцту,
петрушка,
кріп,
перець горошком,
лавровий листок,
1 л води.
ПРИГОТУВАННЯ:
Замочити желатин у холодній воді (багато наливати в мисочку не потрібно, головне, щоб вона дала змогу желатину набрякнути).
Болгарський перець почистити та нарізати смужками.
Зелень петрушки й кропу добре промити й просушити на паперовому рушнику.
Простерилізувати банки в будь-який спосіб: на водяній бані або в духовій шафі. Кришки прокип'ятити.
Приготувати маринад: воду закип’ятити, додати цукор, сіль, перець горошком, лавровий листок. Зменшити вогонь і проварити заливку протягом 5 хвилин. Потім влити набряклий желатин, перемішати, щоб він розчинився, вимкнути вогонь. Влити оцет, перемішати
На дно кожної банки покласти по кілька гілочок кропу і петрушки, додати спеції.
Викласти щільно помідори, прошаровуючи їх смужками болгарського перцю. Зверху — знову гілочки петрушки і кропу.
Залити банки гарячим маринадом, щоб він покривав помідори повністю, але не був вище плічок самої банки.
Відразу закатати банки кришками. Перевернути догори дном і щільно вкутати теплою ковдрою. Дати заготовці повністю охолонути й лише тоді поставити на зберігання в холодну комору.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: перед подачею до столу таку заготовку потрібно потримати в холодильнику, щоб желе добре застигло.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: