Гаряча тема:
- Війна
І в холодному, і в розігрітому вигляді ця страву порадує гармонійним і збалансованим смаком. Краще використовувати білу квасолю, яка добре зберігає форму, але, разом із тим, стає м’якою і чудово контрастує з іншими овочами. Заготовка буде апетитнішою, якщо взяти перець різних кольорів. За бажанням страву можна доповнити гострим перцем наприкінці варіння.
ІНГРЕДІЄНТИ:
1,5 кг баклажанів,
1 кг білої квасолі,
1,5 кг помідорів,
0,5 кг солодкого перцю,
0,5 кг моркви,
200 г часнику,
70 г солі (2 ст. л. з невеликою гіркою, можна трохи більше — за смаком),
1,5 склянки цукру,
100 мл оцту 9%-го,
350 мл олії.
Вихід: близько 6 л.
ПРИГОТУВАННЯ:
Квасолю замочити на ніч у воді, а потім відварити до напівготовності (у мене молода квасоля, тому я її попередньо не замочувала).
Часник збити в блендері до стану кашки.
Баклажани порізати великими кубиками по 2-3 см (поліпшити смак заготовки дозволить правильна підготовка цих плодів: після нарізання шматочки слід підсолити й залишити на 30 хвилин, що позбавить їх гіркоти; потім промити чистою водою).
Перець порізати півкільцями.
Моркву нарізати соломкою.
Помідори пропустити через м'ясорубку та змішати з подрібненим часником. У томатно-часникову масу додати сіль, цукор, олію, довести до кипіння.
Додати у соус моркву й дати знову закипіти.
Так само по черзі ввести й інші овочі (окрім квасолі), щоразу доводячи суміш до кипіння й перемішуючи. Варити все 20 хвилин на маленькому вогні.
Останньою додати квасолю, влити оцет, перемішати й варити ще 20 хвилин, час від часу помішуючи.
Потім розлити лечо в стерильні прогріті банки, закатати, перевернути верх дном і вкутати на 12 годин.
Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: