ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
14 Липня, 2020

Лечо з баклажанами, перцем та квасолею на зиму

12 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1328
Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.
Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі. Фото: автора

Ідеальна самостійна закуска, чудовий смачний гарнір або заготовка, яка виручить у момент відсутності часу для приготування обіду або вечері.

І в холодному, і в розігрітому вигляді ця страву порадує гармонійним і збалансованим смаком. Краще використовувати білу квасолю, яка добре зберігає форму, але, разом із тим, стає м’якою і чудово контрастує з іншими овочами. Заготовка буде апетитнішою, якщо взяти перець різних кольорів. За бажанням страву можна доповнити гострим перцем наприкінці варіння.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг баклажанів,

1 кг білої квасолі,

1,5 кг помідорів,

0,5 кг солодкого перцю,

0,5 кг моркви,

200 г часнику,

70 г солі (2 ст. л. з невеликою гіркою, можна трохи більше — за смаком),

1,5 склянки цукру,

100 мл оцту 9%-го,

350 мл олії.

Вихід: близько 6 л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Квасолю замочити на ніч у воді, а потім відварити до напівготовності (у мене молода квасоля, тому я її попередньо не замочувала).

Часник збити в блендері до стану кашки.

Баклажани порізати великими кубиками по 2-3 см (поліпшити смак заготовки дозволить правильна підготовка цих плодів: після нарізання шматочки слід підсолити й залишити на 30 хвилин, що позбавить їх гіркоти; потім промити чистою водою).

Перець порізати півкільцями.

Моркву нарізати соломкою.

Помідори пропустити через м'ясорубку та змішати з подрібненим часником. У томатно-часникову масу додати сіль, цукор, олію, довести до кипіння.

Додати у соус моркву й дати знову закипіти.

Так само по черзі ввести й інші овочі (окрім квасолі), щоразу доводячи суміш до кипіння й перемішуючи. Варити все 20 хвилин на маленькому вогні.

Останньою додати квасолю, влити оцет, перемішати й варити ще 20 хвилин, час від часу помішуючи.

Потім розлити лечо в стерильні прогріті банки, закатати, перевернути верх дном і вкутати на 12 годин.

Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.

домашні заготовки, заготовки на зиму, баклажани, квасоля, лечо з баклажанів кабачків та квасолі, лечо

Коментарі:

  Так  Ні, дякую