clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
12 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 738

Лечо з баклажанами, перцем та квасолею на зиму

Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.
Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі. Фото: автора

Ідеальна самостійна закуска, чудовий смачний гарнір або заготовка, яка виручить у момент відсутності часу для приготування обіду або вечері.

І в холодному, і в розігрітому вигляді ця страву порадує гармонійним і збалансованим смаком. Краще використовувати білу квасолю, яка добре зберігає форму, але, разом із тим, стає м’якою і чудово контрастує з іншими овочами. Заготовка буде апетитнішою, якщо взяти перець різних кольорів. За бажанням страву можна доповнити гострим перцем наприкінці варіння.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 кг баклажанів,

1 кг білої квасолі,

1,5 кг помідорів,

0,5 кг солодкого перцю,

0,5 кг моркви,

200 г часнику,

70 г солі (2 ст. л. з невеликою гіркою, можна трохи більше — за смаком),

1,5 склянки цукру,

100 мл оцту 9%-го,

350 мл олії.

Вихід: близько 6 л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Квасолю замочити на ніч у воді, а потім відварити до напівготовності (у мене молода квасоля, тому я її попередньо не замочувала).

Часник збити в блендері до стану кашки.

Баклажани порізати великими кубиками по 2-3 см (поліпшити смак заготовки дозволить правильна підготовка цих плодів: після нарізання шматочки слід підсолити й залишити на 30 хвилин, що позбавить їх гіркоти; потім промити чистою водою).

Перець порізати півкільцями.

Моркву нарізати соломкою.

Помідори пропустити через м'ясорубку та змішати з подрібненим часником. У томатно-часникову масу додати сіль, цукор, олію, довести до кипіння.

Додати у соус моркву й дати знову закипіти.

Так само по черзі ввести й інші овочі (окрім квасолі), щоразу доводячи суміш до кипіння й перемішуючи. Варити все 20 хвилин на маленькому вогні.

Останньою додати квасолю, влити оцет, перемішати й варити ще 20 хвилин, час від часу помішуючи.

Потім розлити лечо в стерильні прогріті банки, закатати, перевернути верх дном і вкутати на 12 годин.

Заготовку можна зберігати при кімнатній температурі.

домашні заготовки, заготовки на зиму, баклажани, квасоля, лечо з баклажанів кабачків та квасолі, лечо

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Ікра баклажанна по-одеськи або «Сира ікорочка з «синеньких» від тьоті Шури»
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 6908
Старовинний єврейський рецепт зі старого кулінарного зошита. Смачно так, що неможливо зупинитися!
Швидка баклажанна ікра на сковорідці від телеведучої Ірини Юсупової
закуски, овочеві страви, рецепт від зірки
Світлана ЯСЬКОВА 416
Ведуча програм «Подробиці», «Ранок» та рубрики «Нашъ Кiевъ» поділилася з «Гурманом» своєю улюбленою стравою з баклажанів.
Сирдак баклажанний по-азербайджанськи
закуски, овочеві страви
Світлана ЯСЬКОВА 1180
Найсмачніша закуска з баклажанів, тушкованих в густому томатному соусі.
Квашені баклажани, фаршировані овочами
закуски, овочеві страви, домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 5937
Рецепт із категорії «натуральних самоквасів», адже готуються овочі без єдиної краплі оцту!
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: