clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
17 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 818

Січеники з куркою та грибами

Січеники можна подати з овочевим салатом або будь-яким гарніром із круп, а також з картоплею.
Січеники можна подати з овочевим салатом або будь-яким гарніром із круп, а також з картоплею. Фото: автора

Дуже ніжна й соковита страва, яку можна подавати не тільки до повсякденного столу, але й до святкового.

Зовні січеники більше нагадують оладки, але вони неймовірно ароматні й апетитні. Перевага цієї страви — куряче філе готується швидко, не вимагає тривалого тушкування. За бажанням можна додати в котлети подрібнений кріп або петрушку.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 курячі грудки,

4 цибулини (використовую солодку білу),

300 г грибів (у мене заморожені лісові — білі+підберезовики, проте можна й печериці),

5 яєць,

100 мл вершків (або сметани),

3-4 зубки часнику,

2 морквини,

2-3 ст. л. борошна,

сіль,

дрібка цукру,

суміш перців мелена,

карі та куркума,

орегано.

ПРИГОТУВАННЯ:

Курячі грудки дрібно нарізати ножем.

Цибулю подрібнити маленькими кубиками, злегка присолити, додати дрібку цукру й пом'яти руками. Підсмажити на сковорідці разом із подрібненими грибами.

Влити вершки чи сметану й тушкувати до готовності.

Моркву натерти на тертці, часник подрібнити. Спасерувати все на іншій сковорідці. Приправити спеціями, сіллю, цукром та травами.

Змішати в мисці подрібнену курятину, смажені гриби та засмажку з моркви.

Додати яйця.



Всипати борошно й ретельно все перемішати, щоб всі компоненти «подружилися» (маса буде густуватою, але у руки її не візьмеш, вона більше нагадує тісто для оладок).

Викладати столовою ложкою на сковорідку з олією і смажити з обох боків до зарум’янювання.

Викладати котлетки-оладки на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир. Скласти в каструлю (можна ще злегка пропарити).





котлети, січеники, м`ясо та субпродукти, січеники з куркою та грибами, оладки млинці та сирники, курячі оладки

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Рублені печінкові котлети
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1066
З цієї кількості субпродуктів виходить повна середня каструлька готових м’якеньких та неймовірно ніжних котлеток!
Ніжні курячі тюфтельки з «родзинкою»
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1074
Дуже цікавий рецепт. Особливо на святковий стіл — коли вже й не знаєш, чим гостей дивувати.
Курячі січеники
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2872
Дуже соковиті й ніжні котлетки-оладки, які буквально тануть у роті!
М'ясні «гніздечка» з грибами та сирним міксом
м`ясо та субпродукти, гриби
Світлана ЯСЬКОВА 2323
Якщо сім'ю вже не здивуєш звичайними котлетами, то пропоную приготувати їх із курячого фаршу з грибною начинкою.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: