ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Профітролі з шоколадно-кавовим заварним кремом

18 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 7660
Тісто профітролей виходить ніжним і хрустким одночасно, ідеально його доповнює найніжніша начинка!
Тісто профітролей виходить ніжним і хрустким одночасно, ідеально його доповнює найніжніша начинка! Фото: автора

Дуже смачні тістечка: основа виходить ніжною і хрусткою одночасно, ідеально її доповнює найніжніша начинка!

Заварне тісто прісне на смак та чудово поєднується з будь-якими начинками. Я ж маю пристрасть до шоколаду і кави, тому цього разу вирішила приготувала профітролі на основі цих продуктів. Крем вийшов ніжний, із яскравим смаком і буквально оксамитовою текстурою, не дуже солодкий, проте з приємною кавово-шоколадною гірчинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Заварне тісто:

140 мл води,

80 г борошна,

60 г вершкового масла,

2 яйця,

по дрібці солі й цукру.

Шоколадно-кавовий крем:

500 г молока,

2 яйця,

100 г цукру,

35 г кукурудзяного крохмалю,

ванілін,

100 г чорного шоколаду,

1 ст. л. розчинної кави,

1 ст. л. рому (або якогось іншого ароматного алкоголю),

50 г вершкового масла.

ПРИГОТУВАННЯ:

Профітролі: вершкове масло покласти в сотейник із товстим дном, влити воду, додати дрібку солі, поставити на вогонь і довести до кипіння. У киплячу воду всипати разом усе борошно й швидко розмішати дерев'яною ложкою або лопаткою (грудочки повинні повністю розчинитися).

Помішуючи, потримати тісто на маленькому вогні 1-2 хвилини, зняти сотейник з вогню, охолодити суміш приблизно до 70°С. Потім вибити по одному яйця, щоразу ретельно вимішуючи (готове тісто має бути в'язким, проте однорідним, немов еластичним).

Заповнити тістом кондитерський мішок або шприц.

Насадка - зубчата.

«Відсадити» на деко, встелене пергаментом або кулінарним килимком, невеличкі круглі тістечка (між ними обов’язково слід залишити вільний простір, адже профітролі виростуть майже втричі!).

Випікати вироби в розігрітій духовці 35-40 хвилин: перші 10 хвилин при 220°С

...потім зменшити температуру до 180°С і готувати профітролі до рум'яного кольору.

ВАЖЛИВО! Духовку під час випікання відчиняти категорично не рекомендується, інакше тістечка осядуть!

Заварний крем: 800 мл молока довести до кипіння. Окремо в каструльці змішати вінчиком 200 мл молока, яйця, цукор, ванілін і кукурудзяний крохмаль.

Тонкою цівкою влити цю суміш в кипляче молоко (вогонь зменшити до мінімуму!).

Варити до загустіння весь час помішуючи. В гарячий заварний крем додати вершкове масло, розчинну каву, ром і подрібнений шоколад.

Ретельно перемішувати до повного розчинення всіх складових.

Накрити крем плівкою «в контакт», щоб уникнути утворення плівки. Залишити так до повного охолодження.

Наповнити кремом кондитерський мішок і встановити насадку «шприц».

Наповнити спечені профітролі кремом, проробляючи невеличку дірочку знизу тістечок.

Прикрасити вироби кремом, який залишився. За бажанням можна притрусити їх зверху кокосовою стружкою.

Готові тістечка прибрати в холодильник на 2 години для застигання крему й просочення.

тістечко, тістечка, профітролі, шу, еклери, солодка випічка, заварні тістечка, профітролі з шоколадно-кавовим кремом, заварний крем, заварне тісто

Коментарі:

  Так  Ні, дякую