Гаряча тема:
- Війна
Кожна господиня намагається в сезон збору врожаю зробити якнайбільше заготовок на зиму, і чим незвичнішими вони будуть, тим краще. Мариновані помідори з медом обов'язково здивують як ваших домашніх, так і гостей нетрадиційним медовим присмаком. Таку заготовку в зимовий час можна подати до столу як закуску, доповнення до гарнірів, або ж використовувати як основу для приготування перших страв, різних томатних соусів тощо. Виходить дуже смачно й незвично.
ІНГРЕДІЄНТИ:
0,5 кг помідорів,
0,5 л води,
2 болгарські перчини,
2 великі цибулини,
1 ст. л. меду,
2 ст. л. цукру,
1 ч. л. солі (з гіркою),
лавровий листок,
перець горошком та духмяний,
зелень петрушки та морквяне бадилля (останнє за бажанням),
2-3 ст. л. оцту.
ПРИГОТУВАННЯ:
Помідори ретельно помити, кожен плід у місці кріплення плодоніжки проколоти дерев'яною зубочисткою, щоб не розтріскувався. Болгарський перець помити, видалити плодоніжки з насінням, нарізати смужками (його можна й не додавати в заготовку, але він надає томатам особливого смаку та аромату). Цибулю почистити від лушпиння і нарізати тонкими півкільцями.
Банки помити з содою. Кришки облити окропом.
На дно банок покласти кілька гілочок петрушки й морквяного бадилля, порізану цибулю та спеції.
Зверху щільно викласти помідори (десь посередині можна додати перець, якщо використовуєте). Заповнити банки до плічок.
Приготувати маринад: закип’ятити воду з цукром, сіллю та медом. Наприкінці додати оцет.
Киплячим маринадом залити помідори в банках. Прикрити кришками та стерилізувати у воді близько 7-10 хвилин (до «першої тріснутої помідори»).
Одразу ж закрити металевими кришками, перевернути догори дном, накрити ковдрою і дати повністю охолонути при кімнатній температурі.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: помідори для маринування краще використовувати невеликі, стиглі, з товстою, щільною шкіркою. Мед бажано брати рідкий, але і зацукрований теж підійде, якщо попередньо його розтопити на водяній бані. Головне, щоб він був натуральний і якісний.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: