ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Помідори на зиму в медовому маринаді

23 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10652
Таку заготовку в зимовий час можна подати до столу як закуску, доповнення до гарнірів, або ж використовувати як основу для приготування перших страв, різних томатних соусів тощо.
Таку заготовку в зимовий час можна подати до столу як закуску, доповнення до гарнірів, або ж використовувати як основу для приготування перших страв, різних томатних соусів тощо. Фото: автора

Ароматна пікантна заготовка з приємними медовими нотками.

Кожна господиня намагається в сезон збору врожаю зробити якнайбільше заготовок на зиму, і чим незвичнішими вони будуть, тим краще. Мариновані помідори з медом обов'язково здивують як ваших домашніх, так і гостей нетрадиційним медовим присмаком. Таку заготовку в зимовий час можна подати до столу як закуску, доповнення до гарнірів, або ж використовувати як основу для приготування перших страв, різних томатних соусів тощо. Виходить дуже смачно й незвично.

ІНГРЕДІЄНТИ:

0,5 кг помідорів,

0,5 л води,

2 болгарські перчини,

2 великі цибулини,

1 ст. л. меду,

2 ст. л. цукру,

1 ч. л. солі (з гіркою),

лавровий листок,

перець горошком та духмяний,

зелень петрушки та морквяне бадилля (останнє за бажанням),

2-3 ст. л. оцту.

ПРИГОТУВАННЯ:

Помідори ретельно помити, кожен плід у місці кріплення плодоніжки проколоти дерев'яною зубочисткою, щоб не розтріскувався. Болгарський перець помити, видалити плодоніжки з насінням, нарізати смужками (його можна й не додавати в заготовку, але він надає томатам  особливого смаку та аромату). Цибулю почистити від лушпиння і нарізати тонкими півкільцями.

Банки помити з содою. Кришки облити окропом.

На дно банок покласти кілька гілочок петрушки й морквяного бадилля, порізану цибулю та спеції.

 

Зверху щільно викласти помідори (десь посередині можна додати перець, якщо використовуєте). Заповнити банки до плічок.

 

Приготувати маринад: закип’ятити воду з цукром, сіллю та медом. Наприкінці додати оцет.

Киплячим маринадом залити помідори в банках. Прикрити кришками та стерилізувати у воді близько 7-10 хвилин (до «першої тріснутої помідори»).

Одразу ж закрити металевими кришками, перевернути догори дном, накрити ковдрою і дати повністю охолонути при кімнатній температурі.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: помідори для маринування краще використовувати невеликі, стиглі, з товстою, щільною шкіркою. Мед бажано брати рідкий, але і зацукрований теж підійде, якщо попередньо його розтопити на водяній бані. Головне, щоб він був натуральний і якісний.

томати, помідори, заготовки на зиму, консервація, маринади, домашні заготовки, помідори на зиму, мариновані помідори

Коментарі:

  Так  Ні, дякую