Гаряча тема:
- Війна
Цей рецепт спокушає тим, що в одній банці заготовити на зиму можна відразу декілька видів овочів. «Спілкуючись» між собою у маринаді протягом декількох місяців, огірки, помідори, перець і капуста обмінюються своїми ароматами та смаками. Результат виходить набагато цікавішим, ніж заготівля всіх цих овочів окремо.
ІНГРЕДІЄНТИ:
3 солодких перчини,
250 г капусти (білокачанної або цвітної),
5-6 томатів (бажано різнокольорових),
1 молоденька морквина,
зелень петрушки,
2 огірки,
1 червона цибулина,
3-4 зубки часнику,
1 цукіні,
50 мл оцту 9%-го,
7 горошин чорного перцю,
1 лавровий листок,
3 ст. л. цукру,
2 ч. л. солі,
1 л води.
ПРИГОТУВАННЯ:
Всі овочі почистити й порізати: помідори на четверо, кабачки та огірки кружальцями (маленькі огірочки можна й не різати, а залишити цілими), перець – пластинками, цибулю – кільцями, часник – пластинками, капусту – великими шматками. Банки якісно підготувати – помити з питною содою, простерилізувати та висушити. На дно викласти спеції та зелень, зверху – наповнити підготовленими овочами.
Залити все окропом і чверть години прогрівати.
Потім воду злити. Маніпуляції з прогріванням банок знову повторити. Проте цього разу воду перелити в глибоку ємність. Додати цукор та сіль, закип'ятити та влити оцет. Гарячим маринадом по максимуму залити банки й швидко закрити металевими кришками. Перевернути заготовки догори дном, вкутати теплою ковдрою та залишити так до повного охолодження.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: