clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
26 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 618

Капуста по-гурійськи (кавказька кухня)

Раджу не виливати буряковий маринад, а використовувати його під час приготування червоного борщу — і смачно, і колір красивий.
Раджу не виливати буряковий маринад, а використовувати його під час приготування червоного борщу — і смачно, і колір красивий. Фото: автора

Величезний плюс цієї закуски в тому, що готується вона дуже просто, а стояти в холодильнику буде багато місяців і свій смак не втратить.

Саме зараз час починати маринувати капусту по-гурійськи для новорічного столу, адже з кожним днем вона ставатиме все смачнішою. Така закуска виходить у міру солоною, у міру солодкою та у міру кисленькою. Водночас, гостроту можна регулювати на свій смак.

ІНГРЕДІЄНТИ:

2 середні головки капусти (3-3,5 кг),

500 г буряка,

4 ст. л. винного червоного оцту,

4-5 ст. л. цукру,

2 ст. л. солі,

1 гостра перчина (можна і без неї; якщо ж любите пікантні гостренькі закуски, то можете додати ще один перчик чилі),

1 ст. л. насіння коріандру,

по 10 шт. перцю горошком та гвоздики.

ПРИГОТУВАННЯ:

Капусту розрізати на 6-8 частин, попередньо вирізавши качан. Буряк почистити від шкірки й нарізати тонкими кружальцями. Скласти овочі у велику каструлю шарами, чергуючи капусту й буряк. У меншій каструлі закип’ятити 1 л води з сіллю, цукром, оцтом, коріандром, перцем і гвоздикою. Поварити маринад ще 3-5 хвилин й одразу ж залити ним капусту. При кімнатній температурі витримати 5 днів. Потім зберігати в прохолодному темному місці, в холодильнику (можна попередньо розкласти закуску в скляні банки).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: маринад набуває насиченого темно-бордового кольору. Раджу не виливати його, а використовувати під час приготування червоного борщу — і смачно, і колір красивий.

капуста, закуски, закуска, домашні заготовки, капуста по-гурійськи, салат, салати, кавказька кухня, маринована капуста

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Капустяники з сиром
овочеві страви, оладки млинці та сирники
Світлана ЯСЬКОВА 1936
Це дуже ніжні й смачні оладки з капусти, які готуються досить просто з доступних продуктів.
Постимо смачно: тушкована капуста з квасолею
овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 7624
Дуже смачна страва для любителів оригінальних гарнірів.
Мариноване овочеве асорті «Город в банці» без стерилізації
домашні заготовки
Світлана ЯСЬКОВА 458
Баночки з такою заготовкою на зиму можна на виставку відправляти. Неймовірно красиве співвідношення овочів. До того ж саме завдяки такому поєднанню, можна догодити абсолютно всім гостям.
Наливний пиріг «Ніжність» із молодою капустою
овочеві страви, солона випічка
Світлана ЯСЬКОВА 1506
Випічка — яка завжди виходить вдалою та смачною.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: