Гаряча тема:
- Війна
Саме зараз час починати маринувати капусту по-гурійськи для новорічного столу, адже з кожним днем вона ставатиме все смачнішою. Така закуска виходить у міру солоною, у міру солодкою та у міру кисленькою. Водночас, гостроту можна регулювати на свій смак.
ІНГРЕДІЄНТИ:
2 середні головки капусти (3-3,5 кг),
500 г буряка,
4 ст. л. винного червоного оцту,
4-5 ст. л. цукру,
2 ст. л. солі,
1 гостра перчина (можна і без неї; якщо ж любите пікантні гостренькі закуски, то можете додати ще один перчик чилі),
1 ст. л. насіння коріандру,
по 10 шт. перцю горошком та гвоздики.
ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту розрізати на 6-8 частин, попередньо вирізавши качан. Буряк почистити від шкірки й нарізати тонкими кружальцями. Скласти овочі у велику каструлю шарами, чергуючи капусту й буряк. У меншій каструлі закип’ятити 1 л води з сіллю, цукром, оцтом, коріандром, перцем і гвоздикою. Поварити маринад ще 3-5 хвилин й одразу ж залити ним капусту. При кімнатній температурі витримати 5 днів. Потім зберігати в прохолодному темному місці, в холодильнику (можна попередньо розкласти закуску в скляні банки).
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: маринад набуває насиченого темно-бордового кольору. Раджу не виливати його, а використовувати під час приготування червоного борщу — і смачно, і колір красивий.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: