ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Картопляне пюре в ароматному часниковому соусі

30 Вересня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 3563
Якщо ви звикли до традиційного картопляного пюре з вершковим смаком, цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям!
Якщо ви звикли до традиційного картопляного пюре з вершковим смаком, цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям! Фото: автора

Якщо ви звикли до традиційного картопляного пюре з вершковим смаком, цей рецепт стане для вас справжнім відкриттям!

Картопелька виходить пікантною на смак із приємним часниковим ароматом. Таке пюре самодостатнє і самобутнє, тому його краще подавати на гарнір до досить простих страв із м'яса, птиці або риби.

ІНГРЕДІЄНТИ:

6-8 середніх картоплин,

1 ст. л. вершкового масла,

4 ст. л. оливкової олії,

1 ч. л. негострої гірчиці,

1/2 ст. л. лимонного соку,

2-3 зубки часнику,

сіль за смаком,

ПРИГОТУВАННЯ:

Картоплю почистити, відварити в підсоленій воді до готовності, воду злити (трішки відвару залишити).

Приготувати соус: з'єднати оливкову олію, гірчицю, лимонний сік, часник, пропущений через прес, сіль і збити.

Картоплю потовкти на пюре з додаванням вершкового масла (густину скоригувати на свій смак за допомогою відвару з картоплі).

Додати часниковий соус і все ретельно перемішати за допомогою товкача для картоплі.

Подавати пюре гарячим, притрусивши за бажанням дрібно порізаною зеленою цибулею, кропом, петрушкою, паприкою тощо.

картопля, овочі, овочеві страви, страви з овочів, картопляне пюре, картопляне пюре в ароматному часниковому соусі, страви з картоплі

Коментарі:

  Так  Ні, дякую