ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Качка з яблуками в гірчично-пивному соусі

2 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2021
 Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним.
Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним. Фото: автора

Ця традиційна слов'янська страва стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу.

На відміну від дієтичного курячого м'яса качка жирніша птиця зі специфічним смаком. Всі ці її особливості можна легко виправити, якщо замаринувати тушку в гірчиці й приготувати її з яблуками та пивом. Обидва ці продукти нівелюють жирність качки. Не даремно ж свинячу рульку найчастіше готують у пиві. Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тушка качки (вагою 1,5-2 кг),

5 кисло-солодких яблук,

1 цибулина,

2 морквини,

0,33 л світлого пива,

2 ст. л. гірчиці,

спеції: коріандр, чорний мелений перець, розмарин, кмин — за смаком,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Птицю помити й обсушити. Порубати на порційні шматки. З'єднати гірчицю, спеції, сіль і перемішати. Всі шматочки ретельно натерти цією сумішшю. Яблука нарізати часточками й видали серцевину. Моркву натерти на тертці. Додати овочі та фрукти до маринованої качки й залишити на 30 хвилин.

Перекласти все у гусятницю, додати кільця цибулі.

Влити пиво й закрити гусятницю кришкою.

Випікати качку годину-півтори при температурі 200°С. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 180°С і випікати качку з яблуками ще приблизно 20 хвилин (за цей час пиво випарується, і качка набуде золотавої скориночки).

Подавати страву з картопляним гарніром або вареним рисом.

качка, м`ясо та субпродукти, страви з птиці, качка з яблуками в гірчично-пивному сосусі, качка з яблуками

Коментарі:

  Так  Ні, дякую