clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
2 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 416

Качка з яблуками в гірчично-пивному соусі

 Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним.
Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним. Фото: автора

Ця традиційна слов'янська страва стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу.

На відміну від дієтичного курячого м'яса качка жирніша птиця зі специфічним смаком. Всі ці її особливості можна легко виправити, якщо замаринувати тушку в гірчиці й приготувати її з яблуками та пивом. Обидва ці продукти нівелюють жирність качки. Не даремно ж свинячу рульку найчастіше готують у пиві. Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Тушка качки (вагою 1,5-2 кг),

5 кисло-солодких яблук,

1 цибулина,

2 морквини,

0,33 л світлого пива,

2 ст. л. гірчиці,

спеції: коріандр, чорний мелений перець, розмарин, кмин — за смаком,

сіль.

ПРИГОТУВАННЯ:

Птицю помити й обсушити. Порубати на порційні шматки. З'єднати гірчицю, спеції, сіль і перемішати. Всі шматочки ретельно натерти цією сумішшю. Яблука нарізати часточками й видали серцевину. Моркву натерти на тертці. Додати овочі та фрукти до маринованої качки й залишити на 30 хвилин.

Перекласти все у гусятницю, додати кільця цибулі.

Влити пиво й закрити гусятницю кришкою.

Випікати качку годину-півтори при температурі 200°С. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 180°С і випікати качку з яблуками ще приблизно 20 хвилин (за цей час пиво випарується, і качка набуде золотавої скориночки).

Подавати страву з картопляним гарніром або вареним рисом.

качка, м`ясо та субпродукти, страви з птиці, качка з яблуками в гірчично-пивному сосусі, качка з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 2142
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
Качка, запечена в апельсиновій глазурі

Світлана ЯСЬКОВА 1096
Чомусь качку з яблуками куштували практично всі, а з апельсинами – одиниці. А ця страва, як на мене, смачніша та вишуканіша!
Качка з гарбузом і яблуками в гусятниці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1269
Дуже вдалий рецепт приготування качки — м’ясо немов «знежирюється» завдяки гарбузу та кислим яблукам, при цьому фрукти й овочі такі смачні, що з’їдаються вмить на рівні з м’ясом.
Качка з гарніром, запечена в банці
м`ясо та субпродукти
Світлана ЯСЬКОВА 1811
Страва з категорії «два в одному» для зайнятих леді, які не звикли довго стояти біля плити.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: