Гаряча тема:
- Війна
На відміну від дієтичного курячого м'яса качка жирніша птиця зі специфічним смаком. Всі ці її особливості можна легко виправити, якщо замаринувати тушку в гірчиці й приготувати її з яблуками та пивом. Обидва ці продукти нівелюють жирність качки. Не даремно ж свинячу рульку найчастіше готують у пиві. Аромат виходить хмільним, а смак — незвичайним.
ІНГРЕДІЄНТИ:
Тушка качки (вагою 1,5-2 кг),
5 кисло-солодких яблук,
1 цибулина,
2 морквини,
0,33 л світлого пива,
2 ст. л. гірчиці,
спеції: коріандр, чорний мелений перець, розмарин, кмин — за смаком,
сіль.
ПРИГОТУВАННЯ:
Птицю помити й обсушити. Порубати на порційні шматки. З'єднати гірчицю, спеції, сіль і перемішати. Всі шматочки ретельно натерти цією сумішшю. Яблука нарізати часточками й видали серцевину. Моркву натерти на тертці. Додати овочі та фрукти до маринованої качки й залишити на 30 хвилин.
Перекласти все у гусятницю, додати кільця цибулі.
Влити пиво й закрити гусятницю кришкою.
Випікати качку годину-півтори при температурі 200°С. Потім зняти кришку, зменшити температуру до 180°С і випікати качку з яблуками ще приблизно 20 хвилин (за цей час пиво випарується, і качка набуде золотавої скориночки).
Подавати страву з картопляним гарніром або вареним рисом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: