ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Ванільний крем-суфле

5 Жовтня 2019 р. Злата ОВСЕВИЧ Гурман 2497
Ніжне суфле, смачна альтернатива цукеркам.
Ніжне суфле, смачна альтернатива цукеркам.

Смачний та ніжний десерт.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1,5 склянки цукру,

6 яєць,

100 г вершкового масла,

ванілін,

1 склянка вершків,

3 жовтки,

1,5 склянки молока,

1/4 склянки борошна,

дрібка солі.

ПРИГОТУВАННЯ:
Вилити вершки, ванілін і ¾ склянки молока в маленьку каструльку. Нагрівати на слабкому вогні доти, доки від молока і вершків не піде пар. Збити 3 яєчних жовтки в окремому посуді з ¼ склянки цукру до однорідної суміші. Потім, продовжуючи збивати, влити велику ложку гарячих вершків і молока в жовтки. Продовжуючи збивати, додати ще ложку гарячого молока. А тепер почніть збивати гарячу суміш вершків і молока в каструльці і вже туди влийте суміш вершків, молока і жовтків з миски. Постійно помішуючи, поставте каструльку на дуже слабкий вогонь на 7-10 хвилин. Крем повинен загуснути настільки, щоб вкривати щільним шаром опущену в нього ложку. Проведіть пальцем по поверхні ложки. Якщо палець залишає за собою доріжку, а крем не тече, він готовий. Зніміть з вогню. Розлийте у формочки і прикрасьте. Можна викласти масу на змащене маслом і посипане борошном глибоке деко та підрум'янити в духовці. Подати з вершками або присипати какао.

рецепти від читачів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую