clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
10 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА 905

«Вінегрет» із секретом

За цим рецептом буряк ніколи не забарвлюватиме інші овочі в салаті та не з’являтиметься неприємний цибульний запах!
За цим рецептом буряк ніколи не забарвлюватиме інші овочі в салаті та не з’являтиметься неприємний цибульний запах! Фото: автора

За цим рецептом буряк ніколи не забарвлюватиме інші овочі в салаті та не з’являтиметься неприємний цибульний запах!

Салат «Вінегрет» – це навіть крутіше, ніж «Олів'є»! Всі його знають, усі люблять, і всі готують. А що найцікавіше, готують по різному: з огірками, квашеною капустою, маринованими грибами, консервованим горошком, квасолею, вареними або печеними овочами… Пропоную ще один варіант всенародно улюбленої страви, який у моїй сім’ї зараховано до розряду фаворитів. Особливість цього «Вінегрету» в тому, що цибулю перед додаванням потрібно злегка обсмажити. Завдяки такій обробці в салаті з часом не з'являється неприємний цибульний запах. За класичним рецептом «Вінегрет», як правило, в усіх виходить насичено-бордового кольору, і розгледіти його складові практично неможливо. Але ж цей салат такий красивий! Натомість, зробити так, щоб страва виглядала привабливо та апетитно досить просто. І я зараз розповім, як цього досягнути.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г картоплі,

400 г буряка,

300 г моркви,

300 г цибулі (у мене червона),

300 г вареної квасолі (це той випадок, коли можна використовувати кольорові боби, вони лише підкреслять барвисту палітру салату),

200 г квашених огірків (або маринованих),

4-5 ст. л. олії (я завжди для цього салату використовую НЕ рафіновану соняшникову, вона пахуча й ідеально пасує до овочів),

сіль та дрібка цукру,

чорний мелений перець, 

зелень кропу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Напередодні відварити квасолю, відкинути її на друшляк та дати стекти воді (найсмачнішим салат виходить із молодою квасолею).

Відварити овочі (картоплю, моркву, буряк) у «кожушках» у злегка підсоленій воді (важливо не переварити їх, оскільки потім буде складно красиво нарізати). Коли охолонуть, почистити від шкірочки та подрібнити кубиками. Нарізати всі овочі слід однаково – приблизно по 0,5 см (якщо робити це дрібніше, то салат більше нагадуватиме овочеву ікру, а ось грубіші кубики погано позначаться на смакових якостях – салат не матиме свого традиційного яскравого смаку і кожен інгредієнт відчуватиметься окремо). Розмір має бути приблизно ось таким:

Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на олії до прозорості, додавши дрібку солі та дрібку цукру.

Той самий секрет, який зробить ваш салат не лише смачним, але й красивим: для того, щоб буряк не забарвлював усі овочі у яскраво-бордовий колір, перед поєднати з іншими інгредієнтами його слід полити половиною гарячої цибульної засмажки зі сковорідки. Перемішати та залишити настоюватися протягом 5-10 хвилин.

Всі інші подрібнені овочі, зелень кропу та варену квасолю необхідно перемішати, посолити, поперчити за смаком і додати засмажку, яка залишилася в сковорідці.

Через деякий час з’єднати обидві суміші – бурякову та овочеву.

Ретельно перемішати «Вінегрет», викласти у салатник та прикрасити зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для заправки можна приготувати дресінг (соус) – змішати олію, чорний мелений перець та бальзамічний оцет. Останній додасть салату пікантності. Його кількість підбирайте на свій смак, але з урахуванням того, що в салаті є солоні огірки й засмажка також додатково підсолювалася.

 

салати без майонезу, салат, салати, осінні салати, вінегрет, вінегрет із секретом, пісні страви, піст, страви для посту, пісна трапеза

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Салат «Корфу» з томатами та запеченим перцем
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1040
Страва складається всього лише з декількох інгредієнтів — помідорів, перцю та сиру фета, але заправка робить її шалено смачною!
Салат «Київський» із курячими кнелями
салати
Світлана ЯСЬКОВА 1112
За неймовірну легку текстуру та дієтичність кнелі називають «аристократичними котлетками».
Пісний салат із морською капустою та горошком
салати, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА 633
Новий рецепт із ламінарії, свіжий і оригінальний.
Салат «Смарагдовий» зі щавлем, ківі та яблуком
салати
Світлана ЯСЬКОВА 832
Кислота щавлю практично не відчувається, смак страви цікавий та збалансований.
Показати ще
Коментувати:
Коментарів - 0: