Гаряча тема:
- Війна
Салат «Вінегрет» – це навіть крутіше, ніж «Олів'є»! Всі його знають, усі люблять, і всі готують. А що найцікавіше, готують по різному: з огірками, квашеною капустою, маринованими грибами, консервованим горошком, квасолею, вареними або печеними овочами… Пропоную ще один варіант всенародно улюбленої страви, який у моїй сім’ї зараховано до розряду фаворитів. Особливість цього «Вінегрету» в тому, що цибулю перед додаванням потрібно злегка обсмажити. Завдяки такій обробці в салаті з часом не з'являється неприємний цибульний запах. За класичним рецептом «Вінегрет», як правило, в усіх виходить насичено-бордового кольору, і розгледіти його складові практично неможливо. Але ж цей салат такий красивий! Натомість, зробити так, щоб страва виглядала привабливо та апетитно досить просто. І я зараз розповім, як цього досягнути.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г картоплі,
400 г буряка,
300 г моркви,
300 г цибулі (у мене червона),
300 г вареної квасолі (це той випадок, коли можна використовувати кольорові боби, вони лише підкреслять барвисту палітру салату),
200 г квашених огірків (або маринованих),
4-5 ст. л. олії (я завжди для цього салату використовую НЕ рафіновану соняшникову, вона пахуча й ідеально пасує до овочів),
сіль та дрібка цукру,
чорний мелений перець,
зелень кропу.
ПРИГОТУВАННЯ:
Напередодні відварити квасолю, відкинути її на друшляк та дати стекти воді (найсмачнішим салат виходить із молодою квасолею).
Відварити овочі (картоплю, моркву, буряк) у «кожушках» у злегка підсоленій воді (важливо не переварити їх, оскільки потім буде складно красиво нарізати). Коли охолонуть, почистити від шкірочки та подрібнити кубиками. Нарізати всі овочі слід однаково – приблизно по 0,5 см (якщо робити це дрібніше, то салат більше нагадуватиме овочеву ікру, а ось грубіші кубики погано позначаться на смакових якостях – салат не матиме свого традиційного яскравого смаку і кожен інгредієнт відчуватиметься окремо). Розмір має бути приблизно ось таким:
Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на олії до прозорості, додавши дрібку солі та дрібку цукру.
Той самий секрет, який зробить ваш салат не лише смачним, але й красивим: для того, щоб буряк не забарвлював усі овочі у яскраво-бордовий колір, перед поєднати з іншими інгредієнтами його слід полити половиною гарячої цибульної засмажки зі сковорідки. Перемішати та залишити настоюватися протягом 5-10 хвилин.
Всі інші подрібнені овочі, зелень кропу та варену квасолю необхідно перемішати, посолити, поперчити за смаком і додати засмажку, яка залишилася в сковорідці.
Через деякий час з’єднати обидві суміші – бурякову та овочеву.
Ретельно перемішати «Вінегрет», викласти у салатник та прикрасити зеленню.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для заправки можна приготувати дресінг (соус) – змішати олію, чорний мелений перець та бальзамічний оцет. Останній додасть салату пікантності. Його кількість підбирайте на свій смак, але з урахуванням того, що в салаті є солоні огірки й засмажка також додатково підсолювалася.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: