ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

«Вінегрет» із секретом

10 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 10975
За цим рецептом буряк ніколи не забарвлюватиме інші овочі в салаті та не з’являтиметься неприємний цибульний запах!
За цим рецептом буряк ніколи не забарвлюватиме інші овочі в салаті та не з’являтиметься неприємний цибульний запах! Фото: автора

За цим рецептом буряк ніколи не забарвлюватиме інші овочі в салаті та не з’являтиметься неприємний цибульний запах!

Салат «Вінегрет» – це навіть крутіше, ніж «Олів'є»! Всі його знають, усі люблять, і всі готують. А що найцікавіше, готують по різному: з огірками, квашеною капустою, маринованими грибами, консервованим горошком, квасолею, вареними або печеними овочами… Пропоную ще один варіант всенародно улюбленої страви, який у моїй сім’ї зараховано до розряду фаворитів. Особливість цього «Вінегрету» в тому, що цибулю перед додаванням потрібно злегка обсмажити. Завдяки такій обробці в салаті з часом не з'являється неприємний цибульний запах. За класичним рецептом «Вінегрет», як правило, в усіх виходить насичено-бордового кольору, і розгледіти його складові практично неможливо. Але ж цей салат такий красивий! Натомість, зробити так, щоб страва виглядала привабливо та апетитно досить просто. І я зараз розповім, як цього досягнути.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г картоплі,

400 г буряка,

300 г моркви,

300 г цибулі (у мене червона),

300 г вареної квасолі (це той випадок, коли можна використовувати кольорові боби, вони лише підкреслять барвисту палітру салату),

200 г квашених огірків (або маринованих),

4-5 ст. л. олії (я завжди для цього салату використовую НЕ рафіновану соняшникову, вона пахуча й ідеально пасує до овочів),

сіль та дрібка цукру,

чорний мелений перець, 

зелень кропу.

ПРИГОТУВАННЯ:

Напередодні відварити квасолю, відкинути її на друшляк та дати стекти воді (найсмачнішим салат виходить із молодою квасолею).

Відварити овочі (картоплю, моркву, буряк) у «кожушках» у злегка підсоленій воді (важливо не переварити їх, оскільки потім буде складно красиво нарізати). Коли охолонуть, почистити від шкірочки та подрібнити кубиками. Нарізати всі овочі слід однаково – приблизно по 0,5 см (якщо робити це дрібніше, то салат більше нагадуватиме овочеву ікру, а ось грубіші кубики погано позначаться на смакових якостях – салат не матиме свого традиційного яскравого смаку і кожен інгредієнт відчуватиметься окремо). Розмір має бути приблизно ось таким:

Цибулю дрібно нарізати й обсмажити на олії до прозорості, додавши дрібку солі та дрібку цукру.

Той самий секрет, який зробить ваш салат не лише смачним, але й красивим: для того, щоб буряк не забарвлював усі овочі у яскраво-бордовий колір, перед поєднати з іншими інгредієнтами його слід полити половиною гарячої цибульної засмажки зі сковорідки. Перемішати та залишити настоюватися протягом 5-10 хвилин.

Всі інші подрібнені овочі, зелень кропу та варену квасолю необхідно перемішати, посолити, поперчити за смаком і додати засмажку, яка залишилася в сковорідці.

Через деякий час з’єднати обидві суміші – бурякову та овочеву.

Ретельно перемішати «Вінегрет», викласти у салатник та прикрасити зеленню.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: для заправки можна приготувати дресінг (соус) – змішати олію, чорний мелений перець та бальзамічний оцет. Останній додасть салату пікантності. Його кількість підбирайте на свій смак, але з урахуванням того, що в салаті є солоні огірки й засмажка також додатково підсолювалася.

 

салати без майонезу, салат, салати, осінні салати, вінегрет, вінегрет із секретом, пісні страви, піст, страви для посту, пісна трапеза

Коментарі:

  Так  Ні, дякую