Гаряча тема:
- Війна
Будь-яке м’ясо у компанії з томатами виходить дуже ніжним та смачним. Тому, якщо вам цього разу не пощастило знайти баранину, сміливо можете готувати цю страву і зі свининою, і з яловичиною, і з курятиною. Проте, за першої ж нагоди, спробуйте оригінальний рецепт. Молода баранина – це неймовірна смакота! М’ясо виходить соковитим та дуже м’яким, його буквально губами можна їсти. На гарнір можна приготувати рис або картоплю.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г молодої баранини (або свинини, яловичини),
300 г помідорів у власному соку (або свіжих),
1 велика цибулина,
2 морквини,
3 зубки часнику,
зелень за смаком (у мене кінза),
сіль,
перець,
карі,
хмелі-сунелі,
олія (для обсмажування).
ПРИГОТУВАННЯ:
Баранину порубати порційними шматками, замаринувати в суміші перцю, солі, карі та хмелі-сунелі. Залишити на пів години.
Цибулю нарізати півкільцями, часник – тонкими пластинками, моркву – кружальцями. Відкрити баночку томатів у власному соку (свіжі помідори очистити від шкірки, подрібнити в блендері та протерти крізь сито, щоб видалити насінинки).
На олії обсмажити баранину до скоринки зі всіх боків та скласти у глиняний горщик для запікання.
На тому ж жирі, в якому готувалася баранина спасерувати цибулю, моркву та часник.
Додати овочі в горщик до м'яса. Посолити, поперчити та вилити зверху томати у власному соку (якщо помідори цілі, то попередньо подрібнити їх шматочками виделкою чи ножем).
У сковорідку, в якій обсмажувалися овочі та баранина, влити 150-200 мл води та довести до кипіння. Дати бульйону трішки покипіти й вилити його до всіх інгредієнтів.
Притрусити все зверху подрібненою зеленню кінзи, закрити кришкою та відправити в духовку при 180°С на годину. Подавати страву до столу можна просто у горщику, в якому вона запікалася.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: