ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Баранина у горщику з помідорами у власному соку

16 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 1411
М’ясо виходить соковитим та дуже м’яким, його буквально губами можна їсти.
М’ясо виходить соковитим та дуже м’яким, його буквально губами можна їсти. Фото: автора

Ніжне, соковите та ароматне м'ясо у неймовірно смачному томатному соусі.

Будь-яке м’ясо у компанії з томатами виходить дуже ніжним та смачним. Тому, якщо вам цього разу не пощастило знайти баранину, сміливо можете готувати цю страву і зі свининою, і з яловичиною, і з курятиною. Проте, за першої ж нагоди, спробуйте оригінальний рецепт. Молода баранина – це неймовірна смакота! М’ясо виходить соковитим та дуже м’яким, його буквально губами можна їсти. На гарнір можна приготувати рис або картоплю.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г молодої баранини (або свинини, яловичини),

300 г помідорів у власному соку (або свіжих),

1 велика цибулина,

2 морквини,

3 зубки часнику,

зелень за смаком (у мене кінза),

сіль,

перець,

карі,

хмелі-сунелі,

олія (для обсмажування).

ПРИГОТУВАННЯ:

Баранину порубати порційними шматками, замаринувати в суміші перцю, солі, карі та хмелі-сунелі. Залишити на пів години.

Цибулю нарізати півкільцями, часник – тонкими пластинками, моркву – кружальцями. Відкрити баночку томатів у власному соку (свіжі помідори очистити від шкірки, подрібнити в блендері та протерти крізь сито, щоб видалити насінинки).

На олії обсмажити баранину до скоринки зі всіх боків та скласти у глиняний горщик для запікання.

На тому ж жирі, в якому готувалася баранина спасерувати цибулю, моркву та часник.

Додати овочі в горщик до м'яса. Посолити, поперчити та вилити зверху томати у власному соку (якщо помідори цілі, то попередньо подрібнити їх шматочками виделкою чи ножем).

У сковорідку, в якій обсмажувалися овочі та баранина, влити 150-200 мл води та довести до кипіння. Дати бульйону трішки покипіти й вилити його до всіх інгредієнтів.

Притрусити все зверху подрібненою зеленню кінзи, закрити кришкою та відправити в духовку при 180°С на годину. Подавати страву до столу можна просто у горщику, в якому вона запікалася.

глиняні горщики, страви в глиняних горщиках, баранина, м`ясо та субпродукти, баранина в горщику з помідорами у власному соку,

Коментарі:

  Так  Ні, дякую