ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада, 2019

Листкові булочки з сирно-грушевою начинкою

17 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 511
Чудова експрес-випічка, яка більше нагадує ніжне тістечко.
Чудова експрес-випічка, яка більше нагадує ніжне тістечко. Фото: автора

Чудова експрес-випічка, яка більше нагадує ніжне тістечко.

Такі смачні та абсолютно не клопіткі булочки можна щоразу готувати з різними начинками. Цікава сама ідея формування. В процесі випікання смаколики розкриваються немов бутони квітів, при цьому начинка не витікає, а вся зберігається в серединці. Булочки смачні як із листкового, так і листково-дріжджового тіста.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г готового листково-дріжджового тіста,

1 велика груша,

50 г кураги,

400 г солодких ванільних сирків (якщо використовуватимете кисломолочний сир, то його слід ретельно перетерти та додати 2-3 ст. л. жирних вершків+цукор),

2 ст. л. вареного згущеного молока,

1 жовток (для змащування),

цукрова пудра (для посипання).

ПРИГОТУВАННЯ:

Грушу почистити від шкірочки, видалити насіння. Нарізати невеличкими кубиками. Курагу помити й також подрібнити. З’єднати з грушею.

В миску до фруктів викласти сир, додати згущене молоко.

Все ретельно розмішати до однорідної консистенції.

Листкове тісто розморозити на половину, розрізати на квадрати\прямокутники.

Поглиблення у формі для мафінів змастити олією або маргарином і в кожне розмістити квадратик тіста.

Щедро заповнити «кошики» сирно-грушевою масою.

Кутики тіста підняти догори та з’єднати над начинкою.

Поверхню тіста змастити збитим жовтком.

Поставити в розігріту до 180°С духовку й випікати 25-30 хвилин (режим «верх-низ»).

Готові булочки охолодити, викласти на тацю і за бажанням притрусити цукровою пудрою (я не встигла, мої домашні "дегустатори" почаювали без пудри).

булочки, солодка випічка, листкове тісто, листкові булочки з сирно-грушевою начинкою, експрес-випічка, мафіни

Коментарі:

  Так  Ні, дякую