Гаряча тема:
- Війна
Такі смачні та абсолютно не клопіткі булочки можна щоразу готувати з різними начинками. Цікава сама ідея формування. В процесі випікання смаколики розкриваються немов бутони квітів, при цьому начинка не витікає, а вся зберігається в серединці. Булочки смачні як із листкового, так і листково-дріжджового тіста.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г готового листково-дріжджового тіста,
1 велика груша,
50 г кураги,
400 г солодких ванільних сирків (якщо використовуватимете кисломолочний сир, то його слід ретельно перетерти та додати 2-3 ст. л. жирних вершків+цукор),
2 ст. л. вареного згущеного молока,
1 жовток (для змащування),
цукрова пудра (для посипання).
ПРИГОТУВАННЯ:
Грушу почистити від шкірочки, видалити насіння. Нарізати невеличкими кубиками. Курагу помити й також подрібнити. З’єднати з грушею.
В миску до фруктів викласти сир, додати згущене молоко.
Все ретельно розмішати до однорідної консистенції.
Листкове тісто розморозити на половину, розрізати на квадрати\прямокутники.
Поглиблення у формі для мафінів змастити олією або маргарином і в кожне розмістити квадратик тіста.
Щедро заповнити «кошики» сирно-грушевою масою.
Кутики тіста підняти догори та з’єднати над начинкою.
Поверхню тіста змастити збитим жовтком.
Поставити в розігріту до 180°С духовку й випікати 25-30 хвилин (режим «верх-низ»).
Готові булочки охолодити, викласти на тацю і за бажанням притрусити цукровою пудрою (я не встигла, мої домашні "дегустатори" почаювали без пудри).
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: