ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Шоколадні «ліниві» вареники зі сметанно-карамельним соусом

19 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 2937
Від такої смакоти вже точно не відмовиться жоден маленький вередун, який не любить їсти кисломолочний сир.
Від такої смакоти вже точно не відмовиться жоден маленький вередун, який не любить їсти кисломолочний сир. Фото: автора

Чудовий сніданок для вихідного дня, який дуже швидко готується.

Ця всім відома страва вже давно стала класикою. Я ж пропоную відійти від кулінарних канонів і трохи осучаснити рецепт. А саме, приготувати «ліниві» варенички з шоколадом! Від такої смакоти вже точно не відмовиться жоден маленький вередун, який не любить їсти кисломолочний сир. Шоколадні вареники ідеально смакують зі сметанним, вершково-медовим або полуничним соусами.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Для вареників:

400 г кисломолочного сиру (краще використовувати гладкий, вологий та без грудочок; ідеально підійдуть дитячі солодкі ванільні сирочки),

100 г борошна,

30 г какао,

100 г чорного шоколаду,

2 яйця,

100 г цукру (у мене були солодкі сирки, тому цукор я не використовувала),

дрібка солі,

ванілін,

1 ст. л. крохмалю (будь-якого, у мене кукурудзяний, але можна і картопляний).

Для соусу:

3 ст. л. густої жирної сметани,

1,5 ст. л. вареного згущеного молока (можна замінити на мед, буде теж дуже смачно).

ПРИГОТУВАННЯ:

Вареники: Шоколад розтопити на водяній бані та дати йому охолонути до кімнатної температури.

У сир (якщо використовуєте, все ж таки, кисломолочний, то його попередньо слід ретельно перетерти крізь сито, щоб не залишилося грудочок) додати яйця, цукор, сіль, ванілін, крохмаль та какао.

Всі складові перемішати до однорідності. Додати розтоплений шоколад та знову ретельно вимішати.

Просіяти у шоколадну масу борошно.

Ретельно перемішати (тісто має бути рідкуватим та липким – це нормально; не намагайтеся загустити його борошном, інакше вареники вийдуть глевкими та «забитими»).

Тісто викласти на стіл, присипаний борошном. Розділити його на частини й сформувати з них довгі вузькі ковбаски.

Нарізати ковбаски порційними шматочками завбільшки з наперсток.

 Злегка приплюснути кожен шматочок пальцем.

Обкачати "ліниві" вареники у борошні.

Воду в каструлі довести до кипіння. Трішки підсолити окріп та влити 2 ст. л. рафінованої олії. Покласти вареники та варити доти, доки вони не спливуть.

Діставати шумівкою, змастити шматочком вершкового масла.

Сметанно-карамельний соус: змішати всі складові за допомогою вінчика.

Подавати з соусом чи традиційно зі сметаною. Можна додати будь-які ягоди та притрусити солодким какао.

 

ліниві вареники, вареники, крупи та страви з борошна, швидкі сніданки, корисні сніданки, десерти, шоколадні ліниві вареники, сметанно-карамельний соус, шоколадні вареники

Коментарі:

  Так  Ні, дякую