ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar
22 Листопада, 2019

Експрес-закуска з баклажанів

20 Жовтня 2019 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 497
Це простий та швидкий варіант маринування баклажанів, який якнайкраще підходить під визначення «моментальна закуска».
Це простий та швидкий варіант маринування баклажанів, який якнайкраще підходить під визначення «моментальна закуска». Фото: автора

Страва з категорії «гості на порозі».

Такі баклажани справжня чарівна паличка для господині. Це простий та швидкий варіант, який якнайкраще підходить під визначення «моментальна закуска». Вона актуальна як для святкового застілля на велику компанію, так і для повсякденної вечері на двох. До того ж, страва розрахована на тривале зберігання. Тож можете сміливо готувати її про запас, подвоюючи порції.

ІНГРЕДІЄНТИ:

3 середніх баклажани,

2 червоних болгарських перці,

3-4 зубки часнику,

зелень кропу – за смаком (можна також використовувати кінзу та петрушку),

2-3 ст. л. оливкової олії (бажано нерафінованої «Екстра Вірджин»),

приправа "До моркви по-корейськи".

Маринад:

0,5 л води,

3 ст. л. цукру,

1 ст. л. солі,

100 мл світлого винного оцту (можна яблучного, рисового тощо).

ПРИГОТУВАННЯ:

Баклажани почистити від шкірочки та нарізати середніми брусочками. Болгарський перець подрібнити півкільцями.

Для маринаду: в каструлю налити воду й довести її до кипіння. Додати цукор, сіль, після їх розчинення влити оцет.

Покласти у киплячий маринад брусочки баклажанів, довести все до кипіння і під закритою кришкою варити 5 хвилин.

Потім вміст каструлі вилити у друшляк. Залишити на деякий час, щоб із баклажанів добре стекла вода й вони трішки охолонули.

Подрібнити зелень, часник розчавити пласким боком ножа та ретельно посікти.

В глибоку ємність покласти подрібнений перець, зверху на нього – теплі варені баклажани. Додати зелень і часник, приправу "До моркви по-корейськи", заправити оливковою олією, ретельно перемішати.

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: закуска в такому вигляді вже готова до споживання, проте після того, як трохи настоїться, вона стає ще смачнішою. Я взагалі люблю їсти мариновані баклажани аж наступного дня.

баклажани, закуски, закуска, страви з овочів, овочеві страви, овочі, страви з баклажанів, мариновані баклажани, експрес-закуска з баклажанів

Коментарі:

  Так  Ні, дякую