Гаряча тема:
- Війна
Хребти лосося з броколі — це бюджетна альтернатива дорогій червоній рибі. Ця страва виходить такою смачною і красивою, що цілком може прикрасити святковий стіл. Хоча для того, аби потішити свою родину цим делікатесом, не обов’язково чекати свята.
ІНГРЕДІЄНТИ:
500 г хребтів лосося (сьомги або райдужної форелі),
1 суцвіття броколі (500 г).
Для соусу:
1 ст. л. борошна з гіркою,
1 ч. л. солі,
1 ч. л. цукру,
мускатний горіх,
мелений чорний перець,
0,5 л вершків,
1 плавлений сирок.
ПРИГОТУВАННЯ:
Капусту броколі поділити на невеличкі суцвіття, відварити в підсоленій воді (орієнтовний час 5 хвилин). Одразу ж відкинути на друшляк та залити холодною водою (щоб зберегти яскравий колір овочу).
Хребти нарізати невеликими порційними шматками та замаринувати в солі та перці. Залишити на 10-15 хвилин.
Злегка обсмажити шматочки лосося на оливковій олії з обох сторін.
Скласти в каструлю з товстим дном підготовлені броколі та обсмажені хребти риби.
Змішати інгредієнти для вершкового соусу. Для цього у велику чашку або миску насипаємо ложку борошна з хорошою гіркою, сіль, цукор, мускатний горіх і перець. Натерти на тертці плавлений сир. Перемішати, щоб змішалися всі інгредієнти, а потім, помішуючи, влити вершки.
Залити соусом вміст каструлі.
Довести страву до кипіння, зменшити вогонь до мінімального й продовжувати тушкувати до загустіння соусу (приблизно 3-4 хвилини — довго готувати не потрібно, адже і лосось, і броколі вже готові).
Подавати страву теплою.
ОКРЕМИМ РЯДКОМ: як гарнір ідеально підійде варений рис або картопляне пюре.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: